Highlights: Indija, Delhi, Agra, Bikaner, National Geographic

Fantastična avantura ponuja vpogled v zgodovino in dediščino te fascinantne države. Obišči vladarski mesti Agra in New Delhi, osupljivi prestolnici nekdanjih prinčevskih držav, ki sta dom razkošnim vilam in palačam. Spoznaj mestne starešine tradicionalne vasi Chandelao in se sprehodi po tržnici starega mesta Bikaner. To je Indija, o kateri sanjajo številni popotniki!

Dodatne informacije

Stil potovanjaNational Geographic, Raziskovanje
Raven storitveNadstandardna
Starostna omejitev12+
Letalske vozovniceNiso vključene
Trajanje15 dni
DržavaIndija
KontinentAzija
ZahtevnostLahka
DestinacijaIndija
Začetek in konec

od Delhija do Delhija

Kaj je vključeno
 • prevoz ob prihodu,
 • obisk projekta Delhi Streetkids,
 • orientacijski ogled kolonialnega Delhija,
 • ogled s freskami okrašenih meščanskih hiš,
 • raziskovanje tradicionalnih tržnic v starem delu mesta Bikaner z lokalnih vodičem,
 • obisk trdnjave Junagarh in templja podgan,
 • obisk templja Mehrangarh in urnega stolpa,
 • ekskurzija do vasic Chandelao in Jojawar,
 • obisk starešin v vasi Chandelao,
 • raziskovanje mesta Udaipur,
 • obisk templjev Ranakpur Jain,
 • obisk kolidža Barefoot,
 • raziskovanje mesta Jaipur in Jantarne palače,
 • obisk mesta Sikri, Taj Mahala in Rdeče trdnjave v Agri,
 • zanimivi članki ter uporabni in fotografski nasveti National Geographica pred odhodom,
 • vsi prevozi med lokacijami in vključenimi aktivnostmi,
 • 14 nočitev v hotelih,
 • 14 zajtrkov, 1 kosilo, 3 večerje.
Dodatni stroški

Dodatni stroški za hrano: 280-370 €

Razpoložljivi odhodiOdhodi celo leto

Te zanima več? Pokliči 080 47 42, piši za informacije iz prve roke ali se oglasi pri nas v agenciji.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

1

Dan 1: Delhi

V Delhi lahko prispete kadar koli čez dan. Do večernega sestanka z vodiči ni nobenih organiziranih aktivnosti, zato lahko mesto raziščeš na lastno pest.

2

Dan 2: Delhi/Mandawa

Ulice Delhija ti bo razkazal mlad vodič, ki je del projekta New Delhi Streetkids Project, v okviru katerega nekdanji ulični otroci delajo kot vodiči in turistom na edinstven način predstavijo mesto. Nato te čaka obisk kolonialnega dela mesta, kjer boš občudoval široke bulevarje in zanimivo arhitekturo. Po ogledu se boš odpeljal do mesta Mandawa.

Obroki: zajtrk

3

Dan 3: Mandawa/Bikaner

Dan prični s sprehodom po očarljivem mestu Mandawa in si med drugim oglej lokalne tržnice in tradicionalne, čudovito okrašene indijske meščanske hiše (haveli). Odločiš se lahko tudi za obisk centra za gojenje kamel. Nato te čaka vožnja do mesta Bikaner, kjer se boš nastanil v hotelu, ki je bil nekoč dom plemstva.

Obroki: zajtrk

4

Dan 4: Bikaner

Lokalni poznavalec ti bo razkazal tradicionalne tržnice starega dela mesta in ti povedal vse o starodavnih tradicijah blagovne menjave, trgovine s čajem in začimbami in kako stare trgovske poti še zmeraj vplivajo na moderno poslovanje. Zatem boš obiskal osupljivo lepo ohranjeno trdnjavo Junagarh. Do najmanjše podrobnosti okrašena stavba je ena izmed najstarejših trdnjav v Indiji in je v lasti kraljeve družine Bikaner. Po ogledu te čaka obisk posebnega templja, ki ima nekoliko negativen sloves – Deshnoke ali Tempelj podgan. Čeprav večina ljudi v Indiji, tako kot drugod po svetu, v podganah vidi le škodljivce, pa tukaj verjamejo, da so ti dolgorepi glodalci sveti in zanje skrbijo. Če te ne moti okoli 20.000 podgan, ki živijo v templju, si oglej njegovo notranjost. Še posebej pozoren bodi na belo podgano, ki naj bi prinašala srečo!

Obroki: zajtrk

5

Dan 5: Bikaner/Jodhpur

Zapusti Bikaner in se odpelji do Jodhpurja ali »Modrega mesta«, kjer boš popoldne obiskal veličastno trdnjavo Mehrangarh. Prekrasna zgradba stoji na vrhu visokega hriba, ki ponuja lep razgled na mesto.

Obroki: zajtrk

6

Dan 6: Jodhpur/Chandelao

Z jeepom se odpelji stran od mestnega vrveža na nekajurno raziskovanje podeželja. Obišči pleme Bishnois, lokalne umetnike v izdelovanju keramike in pleme Prajapats, ki slovi po vezenju preprog. Po ogledu boš pot nadaljeval do vasi Chandelao, kjer boš spoznal domačine in izvedel več o lokalni ražastanski kulturi.

Obroki: zajtrk, večerja

7

Dan 7: Chandelao

Sprehodi se po vasi, si oglej lokalne tržnice in spoznaj vaške starešine in učitelje, ki ti bodo predstavili njihov vsakdan, ekonomijo in kulturo. Obišči prostore projekta Sunder Rang, ki pomaga ženskam doseči večjo ekonomsko neodvisnost s pomočjo izobraževanja in učenja tradicionalnih veščin.

Obroki: zajtrk, večerja

8

Dan 8: Chandelao/Udaipur

Odpelji se do mesta Udaipur. Na poti boš obiskal še veličasten tempelj Ranakpur Jain, zgrajen iz belega marmorja in posvečen lokalnemu božanstvu. Občuduješ lahko veličastno arhitekturo, natančno izklesano dekoracijo in nešteto marmornih stebrov. Po prihodu v Udaipur te čaka popoldanski sprehod po mestu.

Obroki: zajtrk

9

Dan 9: Udaipur

Izkoristi dan za obisk največjih mestnih znamenitosti. V največji palači v regiji, Ražastan, boš dobil občutek, kako je nekoč živelo plemstvo. Nato se vkrcaj v čoln in uživaj v sproščujoči plovbi po jezeru Pichola, med katero boš imel neprimerljiv razgled na mesto in palačo. Za konec obišči še tempelj Jagdish, ki je posvečen Višnuju, enemu izmed treh vrhovnih božanstev hinduizma. V trojici božanskosti predstavlja zaščitnika ali ohranjevalca.

Obroki: zajtrk

10

Dan 10: Udaipur/Jojawar

Poslovi se od Udaipurja in nadaljuje pot do mesta Jojowar. Po prihodu te čaka edinstvena safari vožnja z vlakom skozi slikovito gorstvo Aravali.

Obroki: zajtrk, večerja

11

Dan 11: Jojawar/Jaipur

Po zajtrku te čaka vožnja do naslednje postaje na tvojem potovanju: Jaipurja, predstolnice indijske države Ražastan. Jaipur se imenuje tudi »Rožnato mesto« zaradi velikega števila stavb, ki so pobarvane v rdeče in rožnate odtenke. Mesto se lahko pohvali s čudovitimi palačami, trdnjavami, vrtovi, templji in neskončnimi ulicami. Obiskal boš šolo Barefoot, neprofitno organizacijo, ki domačinom pomaga doseči večjo samooskrbo in trajnostni razvoj.

Obroki: zajtrk, kosilo

12

Dan 12: Jaipur

Obišči Jantarno palačo iz 15. stoletja, ki je bila nekoč prestolnica regije in v kateri se na zanimiv način mešajo vplivi hindujske in muslimanske arhitekture. Obišči muzej mestne palače, ki se nahaja v starem delu mesta. Sprehodi se po dvoriščih, vrtovih in zgradbah, v muzeju pa si oglej antične kočije in z zlatom vezeno poročno obleko. Obisk observatorija Jantar Mantar te bo popeljal nazaj v čas, kjer boš spoznal, kako so v antični Indiji opazovali zvezde in planete. Nato se lahko odločiš za obisk Palače vetrov (Hawa Mahal), ki je znana po prijetnem vetru, ki hladi palačo tudi v najbolj vročem poletju.

Obroki: zajtrk

13

Dan 13: Jaipur/Agra

Trinajsti dan se boš odpeljal do mesta Agra, na poti pa boš obiskal še sijajno, iz rdečega peščenjaka zgrajeno in zapuščeno mesto Fatehpur Sikri, ki je bilo nekoč prestolnica Mughalskega imperija, danes pa je na seznamu Unescove svetovne dediščine. Bodi pozoren na simbole različnih religij. Kralj Akbar, ki je z obzidjem obdano mesto zgradil, je namreč postavil tri palače za svoje najljubše žene: hinduistično, muslimansko in krščansko.

Obroki: zajtrk

14

Dan 14: Agra/Delhi

Zgodaj vstani, saj te čaka obisk enega izmed sedmih čudes sveta – slavnega Taj Mahala. Zgodnji obisk zagotavlja nemoten pogled na eno najlepših zgradb na svetu. Občuduj prekrasne bele marmorne stebre mavzoleja, ki ga je vladar Shah Jahan zgradil kot spomenik ljubezni do svoje najljubše žene, Mumtaz Mahal. Po ogledu se boš odpravil do Delhija, kjer se boš lahko odločil za voden ogled starega mesta ali pa prosti čas izkoristil za raziskovanje bogate kolonialne arhitekture in privlačnih trgovin.

Obroki: zajtrk

15

Dan 15: Delhi

Ostani v Delhiju, odleti nazaj v Slovenijo ali pa obišči ostale dele Indije in Azije.

Indija 19
Indija 8
Indija 7
Indija 6
Indija 5
Indija 4
Indija 3
Indija 19
Indija 18
Indija 16
Indija 15
Indija 14
Indija 13
Indija 12
Indija 11
Indija 10
Indija 9

Koda potovanja: G-AHLNG