Highlights: Tokio, Takayama, Kjoto, Hirošima, otok Miyajima, vrata torii, suši

Si si vedno želel obiskati Japonsko, vendar se ti je zdela predraga? Nič več! Vabimo te na ugodno 11-dnevno potovanje v deželo vzhajajočega sonca. Potuj s slavnimi japonskimi vlaki, spoznaj nočno življenje v Tokiu, svetovno znano četrt gejš v Kjotu in obišči znamenita plavajoča vrata torii na Miyajimi. Doživi vse običaje, ki jih ponuja bogata japonska kultura, in visokotehnološka mesta, kjer ti bo na voljo obilica prostega časa.

Dodatne informacije

Stil potovanjaYolo
Raven storitveOsnovna
Starostna omejitevod 18 do 39
Letalske vozovniceNiso vključene
Trajanje11 dni
DržavaJaponska
KontinentAzija
ZahtevnostPovprečna
DestinacijaJaponska
ZAČETEK IN KONEC

Od Tokia do Osake

Kaj je vključeno
  • Posebna izkušnja: obisk Kjota,
  • orentacijski ogled Tokia in Takayame,
  • nočitev v tradicionalnem japonskem gostišču,
  • obisk otoka Miyajima,
  • Japan Rail Pass, 7-dnevna karta za vlak,
  • vsi prevozi med aktivnostmi in destinacijami.
Hrana in bivanje
  • 9 nočitev v hostlih, 1 nočitev v tradicionalnem gostišču (vse nočitve v skupnih sobah)
  • V ceno niso vključeni obroki, dodatni stroški za hrano: od 480 € do 640 € 
Razpoložljivi odhodiOdhodi celo leto

Te zanima več? Pokliči 080 47 42, piši za informacije iz prve roke ali se oglasi pri nas v agenciji.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

japonska 300x300

1

Dan 1: Tokio

Če še nisi na Japonskem, je prvi dan čas za prihod z letalom iz Evrope.

2

Dan 2: Tokio

Dan boš začel z ogledom Tokia, potem pa te čaka nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje. Oglej si znamenitosti, kot so park Yoyogi, grobnica Asakusa, mestna četrt Harajuku, svetovno znano križišče v centru tehnološke mestne četrti Shibuya, ali pa se odloči za obisk kakšne izmed številnih trgovin in kavarn.

 

3

Dan 3: Tokio/Takayama

Odpotuj proti slikoviti Takayami, kjer te pod vodstvom vodiča čaka ogled zanimivih ulic starega mestnega jedra s številnimi lokalčki, ki ponujajo sake, alkoholno pijačo iz fermentiranega riža in doma varjena piva. Uživaj v prostem preostanku dneva, ki ga lahko izkoristiš za odkrivanje okolice. Zvečer si privošči nekaj sprostitve v tradicionalnem japonskem gostišču, kjer boš tudi prenočil.

4

Dan 4: Takayama/Kjoto

Vkrcaj se na vlak proti japonski imperialistični prestolnici. Po prihodu v Kjoto boš imel ponovno prosto celotno popoldne. Zvečer pa se lahko odločiš za pokušino lokalnega piva in se po dnevu, polnem novih dogodivščin, sprostiš na rečnem bregu ali pa obiščeš katerega izmed kjotskih lokalov.

5

Dan 5: Kjoto

Danes te čaka prost dan, ki ga lahko nameniš obisku katerega izmed čudovitih templjev v Kjotu, se udeležiš tradicionalne čajanke ali pa se preizkusiš v tečaju kaligrafije.

6

Dan 6: Kjoto

Še zadnji dan raziskovanja v Kjotu. Ponovno je na vrsti prost dan, kar pomeni, da lahko obiščeš vse ostale stvari, za katere je pretekle dneve zmanjkalo časa. Zvečer s skupino uživaj še v zadnji noči v Kjotu.

7

Dan 7: Kjoto/Hirošima

Odpravi se na pot proti Hirošimi, kjer boš obiskal park in muzej, ki pričata o tragični preteklosti tega mesta.

8

Dan 8: Hirošima

Zjutraj se vkrcaj na trajekt, ki te bo odpeljal do otoka Miyajima, kjer te bodo pričakala izjemna plavajoča vrata torii. Dodatno se lahko odločiš za lažji sprehod okoli gore Misen. Obvezno pa se mora na tvojem seznamu dejavnosti znajti pokušina ostrig, ki veljajo za lokalno specialiteto.

9

Dan 9: Hirošima/Osaka

Vkrcaj se na vlak in odpotuj do Osake, ki je ena izmed kulinaričnih prestolnic Japonske. Za svobodno raziskovanje tega raznolikega mesta imaš na voljo cel dan. Ne pozabi si vzeti tudi časa za kosilo – priporočamo takoyaki, najbolj priljubljeno ulično hrano v mestu.

10

Dan 10: Osaka

Predzadnji dan bo ponovno prost. Lahko ga izkoristiš za obisk muzejev, gradu Osaka ali pa raziščeš številne trgovine v mestni četrti Umeda. Ne pozabi, to je zadnja noč s skupino, zato jo izkoristite za ogled nočnega življenja in nepozabno zabavo.

11

Dan 11: Osaka

Odhod iz Osake proti domu. Let nazaj imaš lahko tudi nekaj dni kasneje in izkoristiš še dodaten čas za raziskovanje Japonske ali ogled katerega drugega kraja.

japonska 4
Japonska 9
Japonska 8
Japonska 7
Japonska 4
Japonska 1
japonska 12
japonska 1
japonska 2
japonska 3
japonska 5
japonska 6
japonska 7
japonska 8
japonska 9
japonska 10
japonska 11

Koda potovanja: G-AJTO