Highlights: Bourke’s Luck Potholes, Blyde River Canyon, God’s Window, Kruger National Park, Mlilwane Wildlife Sanctuary, Greater St Lucia Wetland Park, Hluhluwe/Imfolozi National Park, Addo Elephant National Park, Knysna, Oudtshoorn – Ostrich Capital of the World, Stellenbosch, Cape Town

V 20 dnevih boš prepotoval Južno Afriko od Johannesburga do Cape Towna in obiskal najlepše narodne parke in druge znamenitosti, s katerimi se ponaša sam jug Afrike. Boš imel toliko sreče, da boš opazil Velikih 5? Razgibana pot te bo vodila med smaragdno zelenimi hribi Svazija preko višavij Lesota do obale, nato pa se boš spustil še nižje – v podzemni jamski sistem Cango. Popolno doživetje za ljubitelje narave!

Potovanju lahko ob plačilu dodaš paket aktivnosti, ki vsebuje nekatere izmed najbolj priljubljenih dogodivščin. Če se za paket ne odločiš, imej v mislih, da so te aktivnosti vseeno vključene v urnik potovanja.

Dodatne informacije

Stil potovanjaPustolovski
Raven storitveOsnovna
Starostna omejitev16+
Letalske vozovniceNiso vključene
Trajanje20 dni
DržavaJužna Afrika
KontinentAfrika
ZahtevnostSrednje zahtevno
DestinacijaJužna Afrika
Začetek in konec

od Johannesburga do Cape Towna

Kaj je vključeno
 • safari vožnja v parku Kruger,
 • ogled kanjona Blyde, God’s Window in Bourke’s Luck Potholes,
 • kulturni večer Zulu,
 • pohod z vodičem v parku Ukhahlamba Drakensberg (vključno z vstopnino in ogledom skalnih poslikav),
 • obisk vasi v Lesotu,
 • sprehod po ranču v spremstvu vodiča v parku Addo,
 • safari vožnje v parku Addo,
 • vstopnina in safari vožnja v narodnem parku Tsitsikamma,
 • obisk farme nojev,
 • obisk kluba Ronnie’s Sex Shop,
 • 19 nočitev v šotorih (2 osebi) ,
 • 19 zajtrkov, 20 kosil, 20 večerij.
Dodatne aktivnosti
 • celodnevni safari v parku Kruger,
 • safari vožnja v parku Hluhluwe,
 • večerna plovba po laguni (St. Lucia),
 • obisk jam Cango,
 • pokušina vin in sira ter
 • kulturna tura po Cape Townu.
Razpoložljivi odhodiOdhodi celo leto

Vizo za Južno Afriko ti uredimo v Nomago Travel.

Te zanima več? Pokliči 080 47 42, piši za informacije iz prve roke ali se oglasi pri nas v agenciji.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

1

Dan 1: Narodni park Kruger

Prvi dan se boš iz Johannesburga skozi rodovitno provinco Mpumalanga odpravil naravnost proti Narodnemu parku Kruger. Po prihodu in nastanitvi te bodo vodiči seznanili s potekom potovanja.

2

Dan 2: Narodni park Kruger

Čaka te potepanje po svetovno znanem narodnem parku! Dan boš že navsezgodaj začel s safari vožnjo. Park je dom neverjetno velikemu številu vrst: tukaj najdeš 336 vrst dreves, 49 vrst rib, 34 dvoživk, 114 kuščarjev, 507 ptic in 147 sesalcev. Park lahko doživiš s sedeža safari vozila.

3

Dan 3: Narodni park Kruger

Tretji dan v parku Kruger se boš odpravil po tako imenovani panoramski poti. Vmesni postanki pri kanjonu Blyde, razgledni točki God’s Window (Božje okno) in kamnitih rečnih skulpturah Bourke’s Luck Potholes ti bodo postregli z veličastnimi prizori.

4

Dan 4: Narodni park Kruger – Evastini

Dan boš začel z tradicionalnim zajtrkom in kavo nato pa se čez narodni park Kruger odpravi proti Evatinom. Med potjo proti jugu boš s tovornjaka lahko opazoval divje živali. Po krajši vožnji vstopi v majhno afriško državo Evastini, ki jo obdajata Južna Afrika in Mozambik in se odpravi naprej do prestolnice Mbabane.

5

Dan 5: Evastini – Zavetišče za divje živali Milwane

Peti dan te čaka obisk zavetišča za divje živali Milwane. Je najstarejši naravni rezervat v državi in pokriva 4.560 hektarjev površine. Ker na območju ni velikih predatorjev, se lahko brez skrbi sam sprehodiš po številnih poteh in raziščeš lepote parka. Hoja je tudi odličen način, da od blizu spoznaš lokalno floro in favno.

6

Dan 6: Evastini – St. Lucia

Zjutraj se boš poslovil od Evastinov in se po slikoviti cesti odpeljal do obale toplega Indijskega oceana. Ponovno boš stopil na ozemlje Južne Afrike. Nadaljeval boš proti jugu, na območje Zululanda, ki je nekoč veljal za kraljestvo kralja Shaka, ki je združil različne Zulu klane.

Popoldne te čaka edinstvena izkušnja – Zulu kulturni večer. Okusil boš lokalno pivo, narejeno iz palme Ilala, ki raste samo na tem območju, spoznal lokalne družinske tradicije in se naučil osnov zulujskega jezika.

7

Dan 7: Rezervat Hluhluwe Umfolozi

Zjutraj je na sporedu safari vožnja in spoznavanje prebivalcev parka Hluhluwe Imfolozi, ki je edini državni park v provinci KwaZulu-Natal, kjer je mogoče videti Velikih 5 – afriškega leva, slona, leoparda ter bizona in belega ali črnega nosoroga. Popoldne se boš vrnil v park iSimangaliso. Med večerno plovbo po laguni ti bodo ob sončnem zahodu delale družbo številne ptice in nosorogi.

8

Dan 8: Durban

Čas je, da si ogledaš še bolj urbano plat Južne Afrike! Sedmi dan boš prispel v mesto Durban, največje pristanišče v državi in priljubljeno destinacijo za deskanje. Zvečer si lahko privoščiš tradicionalno indijsko večerjo, saj je Durban dom največji populaciji ljudi indijskega porekla zunaj meja Indije.

9

Dan 9: Park Ukhahlamba Drakensberg

Poslovi se od morja – čaka te povratek v notranjost dežele, tokrat do parka Ukhahlamba Drakensberg, ki se imenuje tudi Narodni park Royal Natal. Park je del veličastnega in neverjetno lepega območja Drakensberg Escarpment. Gre za območje, kjer se najvišje gorovje Južne Afrike, Drakensberg, odsekano konča in pokrajina preide v nižavje. V gorovju, katerega vrhovi se dvigujejo preko 3000 metrov višine, je pohodništvo najbolj priljubljena aktivnost. Če ne boš že zaposlen z drugimi dejavnostmi, ki so ti na voljo, se z lokalnim vodičem odpravi na prijeten sprehod.

10

Dan 10: Lesoto, Malealea

Do meje s kraljevino Lesoto se vzpenja pot, ki je prava paša za oči. Odpočij si tako oči kot noge in uživaj v vožnji do ene najvišjih držav na svetu – celotno območje Lesota namreč leži na več kot 1000 metrih nadmorske višine.

11

Dan 11: Lesoto, Malealea

Če boš pri volji za ježo, se boš zgodaj zjutraj odpravil na treking s poniji v oddaljene hribe Lesota v spremstvu lokalnih vodičev. Ob povratku bo celotna skupina obiskala vasico, kjer boš spoznal lokalne prebivalce.

12

Dan 12: Južna Afrika, Graaff-Reinet

Čas je, da zapustiš »Kraljestvo neba« in se vrneš v Južno Afriko, kjer te čaka obisk mesta Graaff-Reinet.

13

Dan 13: Narodni park Addo Elephant

Pot boš nadaljeval skozi južnoafriško provinco Eastern Cape do narodnega parka Addo. Tretji največji narodni park v Južni Afriki je dom prek 600 slonom, levom, bizonom, črnim nosorogom, hijenam, leopardom in raznovrstnim antilopam. Popoldne se boš odpravil na vožnjo po parku (vožnja se lahko prestavi na naslednje jutro).

14

Dan 14: Narodni park Addo Elephant

Dan boš začel z vožnjo po parku, med katero boš z malo sreče opazil slone in druge prebivalce. Če si ljubitelj fotografiranja, pripravi opremo in napni oči!

15

Dan 15: Narodni park Tsitsikamma

Če se na urniku ni znašla že prvo popoldne, te danes zjutraj čaka safari vožnja, nato pa se boš poslovil od parka Addo in se odpeljal proti naslednjemu narodnemu parku, ki sliši na ime Tsitsikamma, kar pomeni »kraj z obilico vode«. Ime nedvomno ne razočara, gre namreč za območje bujnih avtohtonih gozdov in dramatične obale. Tukaj leži slavna, več dni trajajoča obalna pot Otter Trail, ki je dobila ime po vidrah, ki tukaj živijo. Začetek poti boš prehodil tudi ti.

16

Dan 16: Storms River

Pred tabo je prosti dan za raziskovanje majhne vasice Storms River na območju parka Tsitsikamma. Čeprav ni velika, pa vas ponuja širok izbor aktivnosti, ki ti bodo krajšale čas – spust po reki v gumijastem obroču, najvišji bungee skok na svetu, raziskovanje deževnega gozda s sprehodom skozi krošnje, in še veliko več.

17

Dan 17: Garden Route

Danes boš spoznal del južnoafriške obale, ki se imenuje Garden Route. Ob prihodu v zaliv Plettenberg ti bo vodič predstavil številne aktivnosti, ki se jih lahko udeležiš med prostim popoldnevom. Kaj praviš na večejo v divjini? Če si ljubitelj ptic, obišči Birds of Eden, zadnje zavetišče za ptice, kjer lahko te prosto letajo. V zavetišču za primate Monkey town pa te čakajo zvedave opice.

18

Dan 18: Oudtshoorn

Sproščeno dopoldne lahko posvetiš kateri izmed dejavnosti, za katere je dan prej zmanjkalo časa, nato pa se boš ponovno odpravil na pot. Krajši postanek v mestu Knysna izkoristi za hiter ogled. Pot te bo vodila skozi veličastno gorovje Outeniqua proti mestu Oudtshoorn, ki je dom svetovno znanih jam Cango. Spustil se boš v podzemni svet, ki te bo navdušil s spektakularnimi dvoranami in impresivnimi skulpturami iz apnenca. Vodič ti bo razložil vse o jamah, ki se raztezajo več kot 4 km v dolžino.

19

Dan 19: Oudtshoorn – Somerset West

Slikovita pot, ki delno poteka po cesti Route 62, te bo pripeljala do mesta Somerset West. Na poti boš imel, če bo čas, zelo zanimivo postojanko: Ronnie’s Sex shop, ki pa kljub imenu ni trgovina z igračami za odrasle, ampak gre za zelo zanimiv podeželski klub. Zvečer se boš lahko odločil za še zadnjo večerjo s sopotniki v lokalni restavraciji.

20

Dan 20: Somerset West – Cape Town

Potovanje boš zaključil s povratkom do južnoafriške prestolnice. Na poti se boš ustavil v unikatnem univerzitetnem mestu Stellenbosch, nato pa še pri lokalnih vinarjih, kjer se boš lahko udeležil pokušine vina in sirov. Po prihodu v Cape Town se boš odpravil na kulturno raziskovanje mesta. Pot te bo vodila do neformalnih naselbin Langa in Khayelitsha, kjer tradicionalni zdravilci in restavracije v moderni prestolnici ohranjajo starodavni pridih. Lokalna okrožja so običajno območja velike revščine, a hkrati tudi ustvarjalnosti in življenja, zato so vredna obiska.

Raziskovanje južne afrike 12
Raziskovanje južne afrike 19
Raziskovanje južne afrike 18
Raziskovanje južne afrike 17
Raziskovanje južne afrike 16
Raziskovanje južne afrike 15
Raziskovanje južne afrike 14
Raziskovanje južne afrike 13
Raziskovanje južne afrike 11
Raziskovanje južne afrike 10
Raziskovanje južne afrike 9
Raziskovanje južne afrike 8
Raziskovanje južne afrike 7
Raziskovanje južne afrike 6
Raziskovanje južne afrike 5
Raziskovanje južne afrike 4
Raziskovanje južne afrike 3
Raziskovanje južne afrike 2
Raziskovanje južne afrike 1

Koda potovanja: N-NJC