Highlights: Kilimandžaro, Tanzanija, Uhuru, pot Machame, Shira, Moshi, Kibo, treking, pohodništvo

Pot Machame je verjetno najbolj slikovita pot do najvišjega vrha Afrike. Ta pot je zahtevna, zato je dobila vzdevek “Whiskey Route”. Na njej te čakajo čudoviti razgledi, a pričakuj tudi kakšen izziv. Podal se boš skozi bohotne gozdove in mimo osupljivih ledenikov, ki te bodo zagotovo očarali. Na strmih in skalnatih poteh pa se bosta pokazali tvoja vztrajnost in dobra fizična pripravljenost. Na nekaterih delih poti boš morda moral zakorakati tudi v razmočeno blatno pot ali prečkati močvirnate steze, vendar boš doživel tudi veličasten sončni vzhod na več kot pet tisoč metrih nadmorske višine. Podaj se z nami na najvišji vrh Afrike, zagotavljamo, da se bo izplačalo. Za dobro pot in tvojo varnost bodo skrbeli izkušeni vodiči in nosači, ki ti bodo pomagali do nepozabne dogodivščine!

Dodatne informacije

Stil potovanjaAktiven
Raven storitveKampiranje
Starostna omejitev12+
Letalske vozovniceNiso vključene
Trajanje8 dni
DržavaTanzanija
KontinentAfrika
ZahtevnostZelo zahtevno
DestinacijaKilimandžaro
Jezik tureAngleški
ZAČETEK IN KONEC

Od Moshija do Moshija

Kaj je vključeno
  • obisk skupine Moshi Women’s Cooperative,
  • 6-dnevni voden skupinski pohod na goro Kilimandžaro po poti Machame z lokalnimi vodiči, kuharji in nosači- vsa dovoljenja in pristojbine,
  • prevoz med lokacijami in od/do vključenih aktivnosti,
  • 2 nočitvi v preprostih hotelih, 5 nočitev v polno opremljenih kampih,
  • 7 zajtrkov, 6 kosil, 5 večerij.
Dodatni stroški

Dodatni stroški za hrano: 60 € do 80 €

Te zanima več? Pokliči 080 47 42, piši za informacije iz prve roke ali se oglasi pri nas v agenciji.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

 

1

Dan 1: Prihod v Moshi kadar koli čez dan.

Prihod v Quito kadar koli čez dan.

2

Dan 2: Moshi/ kamp Machame

Podal se boš na pohod po nižjih pobočjih gore Kilimandžaro do kampa Machame. Treking te bo prvi dan vodil skozi fascinanten deževni gozd. Lahko bo kakšen del poti nekoliko blaten, kar je le dokaz o pravem doživetju deževnega gozda.

Obroki: zajtrk, kosilo, večerja.

3

Dan 3: kamp Machame/Drugi kamp Shira

Tretji dan te čaka pot skozi nižje gorsko močvirje. Po strmem vzponu na rob gozda si boš lahko nekoliko oddahnil in zadihal. Pred nastanitvijo v kampu bomo postali pred goro Kibo in občudovali veličastne razglede nanjo.

Obroki: zajtrk, kosilo, večerja.

4

Dan 4: Drugi kamp Shira/kamp Barranco

Počasi se boš s skupino podal na Lava Tower. Precej skalnat teren tu postaja vse bolj strm in naporen. Priporočamo, da se simptomom višinske bolezni izogneš tako, da hodiš počasi in se tako lažje aklimatiziraš. Z osupljivih 4600 metrov nadmorske višine se bomo nato počasi spustili v dolino Great Barranco in med hojo občudovali čudovito pokrajino ter Western Breach in Breach Wall. V kampu si boš poleg utrujenega telesa lahko “odpočil” tudi oči – kamp namreč obdajajo čudoviti razgledi na viseči ledenik in gorski masiv gore Kibo.

Obroki: zajtrk, kosilo, večerja.

5

Dan 5: kamp Barranco/kamp Barafu

Danes se iz kampa podaš na pot prek vzhodne stene Great Barranco. Pot se vije po strmini pod ledenikom Helm in se ob spustu sreča tudi s potjo Mweka. Svetujemo, da se ta večer dobro spočiješ, saj te naslednji dan čaka zahteven vzpon. Pripravi si opremo, kot so ročne svetilke, pohodne palice in topla termo oblačila, ki te bodo obvarovala pred vetrom in mrazom.

Obroki: zajtrk, kosilo, večerja.

6

Dan 6: kamp Barafu/kamp Mweka

Najpomembnejši dan pohoda. Dan, ko boš stal na 5859 metrih nadmorske višine in boš zagotovo odkljukal kakšno željo s svojega “to-do” seznama, saj boš dosegel najvišjo točko Afrike! Pot od kampa Barafu do vrha gore Uhuru je fizično in psihično najzahtevnejša, a če si prišel tako daleč, boš zagotovo zmogel do samega vrha! Pohod se tokrat začne še sredi čiste noči, cilj namreč je, da na točko Stella Point pridemo, še preden se zdani. Ob lepem vremenu nas bo nagradil čudovit sončni vzhod. Vzpeli se bomo po severozahodnem melišču vse do vrha gore Stella Point in pot nadaljevali po zasneženem pobočju do vrha gore Uhuru, kjer se temperature gibljejo vse od – 23 do 0 stopinj Celzija. Čaka nas še spust po isti poti do koče Mweka.

Obroki: zajtrk, kosilo, večerja.

7

Dan 7: kamp Mweka/Moshi

Zadnji dan pohoda se boš spustil do Mweka Gate. Po poti, ki se vije po nižji nadmorski višini in bo morda nekoliko razmočena, boš užival ob pogledih na gozdnata pobočja. Nadaljevali bomo do vasi Mweka, kjer se boš lahko okrepčal z več kot zasluženim kosilom. Ob prihodu v Moshi je čas, da nazdraviš svojemu izjemnemu dosežku – čin čin nate in na Kilimandžaro! Dočakal si čas za sprostitev in – po vseh teh prehojenih poteh zagotovo zelo zaželen – tuš! Pred večerjo te čaka še prijetno presenečenje. Dobrodošlico in čestitke ob tvojem izjemnem pohodniškem dosežku ti bodo voščile ženske iz Moshi Women’s Cooperative, ki jo podpira G Adventures. Od njih boš dobil majhno darilo in certifikat, ki te bo za vedno spominjal na goro in tvojo pohodniško vztrajnost!

Obroki: zajtrk, kosilo, večerja.

8

Dan 8: Moshi

Privošči si še zadnji zajtrk ob vznožju Kilimandžara in nadaljuj svojo samostojno pot naprej ob želenem času.

Obrok: zajtrk.

Gora kilimandžaro in treking po poti machame 11
Gora kilimandžaro in treking po poti machame 10
Gora kilimandžaro in treking po poti machame 9
Gora kilimandžaro in treking po poti machame 8
Gora kilimandžaro in treking po poti machame 7
Gora kilimandžaro in treking po poti machame 6
Gora kilimandžaro in treking po poti machame 5
Gora kilimandžaro in treking po poti machame 4
Gora kilimandžaro in treking po poti machame 3
Gora kilimandžaro in treking po poti machame 2
Gora kilimandžaro in treking po poti machame 1

Koda potovanja: G-DTM8