Highlights: Kolumbija, Medellín, Cartagena, kavne plantaže, plaže, hacienda

Odkrij Kolumbijo, državo na severozahodu Južne Amerike, ki postaja stalnica na seznamu najbolj iskanih destinacij. Izkusi življenje na tradicionalni haciendi na plantaži kave, odpočij si oči v bujni džungli, sprosti se na prečudovitih plažah in se sprehodi po tlakovanih ulicah zgodovinske Cartagene.

Dodatne informacije

Stil potovanjaNational Geographic
Raven storitveNadstandardna
Starostna omejitev12+
Letalske vozovniceNiso vključene
Trajanje9 dni
DržavaKolumbija
KontinentJužna Amerika
ZahtevnostLahka
DestinacijaKolumbija
Jezik tureAngleški
ZAČETEK IN KONEC

Od Bogote do Cartagene

Kaj je vključeno

Dodatni stroški za hrano: 230 € do 300 €

Te zanima več? Pokliči 080 47 42, piši za informacije iz prve roke ali se oglasi pri nas v agenciji.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

 

1

Dan 1: Bogota

V Bogoto lahko prispeš kadar koli čez dan – z letalom iz Evrope ali pa iz katerega drugega dela države. Na predstavitvenem sestanku boš spoznal svojo skupino in vodiče, do takrat pa imaš prosti čas za raziskovanje mesta. Moderna prestolnica Bogota obiskovalcem ponuja številne aktivnosti, ki jih lahko združijo z raziskovanjem slikovite kulturne in arhitekturne preteklosti. Kolonijalne cerkve in pred-kolumbijska umetnost predstavljajo močan kontrast  futurističnim stavbam živahne metropole. Sprehodi se po kateri izmed znanih sosesk: La Candelaria, La Macarena, Parque de la 93, La Zona T, La Zona Rosa (bari in restavracije), La Zona G (mednarodna kuhinja) ali pa obišči svetišče Monserrate in občuduj razgled na mesto.

2

Dan 2: Bogota/Armenia

Drugi dan te čaka let do mesta Armenia, kjer se boš pobližje spoznal s kulturo gojenja kave. Dve noči boš preživel na tradicionalnem posestvu ali haciendi, ki se nahaja na sami plantaži. Popoldan boš preživel ob okušanju kave v družbi strokovnjaka. Ta izkušnja iz prve roke te bo prepričala, da je kolumbijska kava ena najboljših na svetu. Izvedel boš tudi, zakaj je neločljivo povezana s kulturo te regije.

Obroki: zajtrk, kosilo, večerja

3

Dan 3: Armenia

Privošči si celodnevno ekskurzijo do prikupnega Salenta, ki je tipično mestece kolumbijske kavne regije. Podaš se lahko tudi na pohod po dolini Cocora ali pa prosti čas izkoristiš za obisk mestnih trgovinic in občudovanje tradicionalne arhutekture.

Obroki: zajtrk, kosilo, večerja

4

Dan 4: Armenia/Medellín

Zjutraj te čaka let do zgodovinskega mesta Medellín. Uživaj v prostem času, ki ga lahko nameniš odkrivanju tega zanimivega mesta.

Obroki: zajtrk

5

Dan 5: Medellín

Dan boš začel z obiskom Komune 13. Gre za skupnost, ki so jo nekoč obvladovali karteli, sedaj pa je ponosen primer kolumbijskega napredka in preporoda po temačni preteklosti. Lokalni vodič ti bo predstavil kolumbijsko zgodovino in edinstven javni prevoz z žičnicami. Popoldne se lahko odločiš za ogled zgodovinskih znamenitosti, obisk muzejev ali pa za nakupovanje.

Obroki: zajtrk

 

6

Dan 6: Medellín

Prost dan izkoristi za spoznavanje drugega največjega kolumbijskega mesta, ki je po težavah v osemdesetih in devetdesetih letih postalo eno najbolj inovativnih in umetniških mest Južne Amerike. Sprehodi se po raznolikih soseskah, se povzpni na hrib Nutibara in uživaj v razgledu na mesto, obišči mestece Santa Fe de Antioquia in občuduj izvirno kolonialno arhitekturo, oglej si jez Guatapé, bližnji spomenik El Peñól de Guatapé ali pa se preizkusi v adrenalinskem jadralnem padalstvu.

Obroki: zajtrk

7

Dan 7: Medellín/Cartagena

Vkrcaj se na letalo do tropske Cartagene, kjer te čaka zanimivo raziskovanje starega dela mesta.

Obroki: zajtrk

8

Dan 8: Cartagena

Doživi pravi karibski šarm, ki ga izžareva Cartagena. Prosti čas izkoristi za ležanje na plaži ali raziskovanje mesta. Popoldne te bosta lokalna plesalca na zasebni učni uri naučila zaplesati v ritmih kolumbijske salse. Po osvojenih plesnih korakih  te čaka še kuharski tečaj karibskih in kolumbijskih specialitet v restavraciji Iterno Training Restaurant.

Obroki: zajtrk, večerja
9

Dan 9: Cartagena

Popoldan odhod proti letališču in pot domov. Ostaneš lahko tudi v Kolumbiji in nadaljuješ svojo avanturo.

Obroki: zajtrk

Kolumbija 7
Kolumbija 12
Kolumbija 11
Kolumbija 10
Kolumbija 9
Kolumbija 8
Kolumbija 7
Kolumbija 6
Kolumbija 5
Kolumbija 4
Kolumbija 3
Kolumbija 1

Koda potovanja: G-SMENG