Poudarki: Marrakech, Aroumd, Taghazout, Essaouira

Maroko te verjetno spomni na velike tržnice in puščave, vendar ti ta vznemirljiva država na severozahodu Afrike ponuja še veliko več. Odpravi se na osemdnevno dogodivščino, pot vodi mimo plaž, obenem pa si lahko ogledaš še najbolj razburljiva maroška mestna središča. Taghazout je čudovito obmorsko mesto s pestro ribiško zgodovino, Essaouira pa ponuja bogate kulturne vibracije. Prijetne ljudi, čudovite razglede in dobre restavracije pa čakajo pod planino Atlas. Oglej si najboljše skrivnosti Maroka, od gor do morja.

Dodatne informacije

DestinacijaMaroko
DržavaMaroko
KontinentAfrika
Trajanje8 dni
Stil potovanjaKlasičen
ZahtevnostLahka
Letalske vozovniceNiso vključene
Starostna omejitev18+
Jezik tureAngleški
KAJ JE VKLJUČENO

Od Marrakecha do Marrakecha

Razpoložljivi odhodiOdhodi celo leto

Obišči našo poslovalnico ali pokliči nas na 080 47 42 oziroma piši na travel@nomago.si.

1

Dan 1: Marakeš

Salaam Alaikum! Dobrodošel v Maroku. Dogodivščina se začne s spoznavnim dogodkom okoli 18. ure. Po dogodku se bomo vsi skupaj odpravili na raziskovanje glavnega mestnega trga – Djemaa el-Fna ali pa se izgubili med vonjem začimb na mestnem bazarju. Okušali bomo maroško ulično hrano in si za poslastico privoščili krof iz jajčevcev. Lačni ne bomo.

Namestitev: hotel

Pomembne informacije:

Zelo pomembno je, da se udeležiš pozdravnega dogodka, saj si bomo izmenjali informacije o zavarovanju ter kontaktne številke. V primeru zamujanja prosim obvesti svojega potovalnega agenta ali hotelsko recepcijo. Informacije o sestanku dobiš v preddverju hotela. Če želiš preživeti več časa v Marakešu ti priporočamo, da prideš en dan prej – lahko ti uredimo tudi hotelsko nastanitev, ki je odvisna od razpoložljivosti.

2

Dan 2:

Drugi dan se z zasebnim avtobusom napotimo do Imlila, ki se nahaja visoko v gorah Atlas. Na avtobusu ti priporočamo sedež ob oknu, saj dvourna vožnja ponuja čudovite razglede na maroško pokrajino. Po prihodu v Imlil, majhno vasico ob vznožju najvišjega vrha Severne Afrike, se peš odpravimo do gorske vasice Aroumd. Pohod traja 1 uro. Prespali bomo v planinskem domu v skupnih sobah, ki ponujajo edinstveno izkušnjo – veliko zanimivejšo kot druge hotelske nastanitve. Domačini veljajo za izredno gostoljubjne ljudi, zato se z njimi podruži in izvedi kaj novega.

Namestitev: planinski dom

Obrok: zajtrk, kosilo in večerja

Aktivnost: Slikovit pohod do Imlila

3

Dan 3: Taghazout

Danes bomo obiskali najboljše kraje za vse ljubitelje kopanja, zato nikar ne pozabi kopalk. Prvi postanek je Rajska dolina, polna čudovitih vodnjakov in kanjonov. Imel boš čas za raziskovanje skalnatih pokrajin, posejanih s palmami. Kopal se boš lahko v enem od bazenov, ki se spuščajo skozi kanjone in grebene. Pot nas vodi do Taghazouta, rustikalne obcestne vasice, ki je znana po surfanju. Morje ostane toplo čez celo leto, valovi pa so primerni tako za začetke kot za izkušene surferje.

Namestitev: surf kamp
Prehrana: zajtrk
Aktivnsot: obisk Rajske dolina

4

Dan 4: Taghazout

Prebudimo se v zaspanem mestu Taghazout z zgodnjo jutranjo jogo, ki nam bo pred urami surfanja pomagala razbremeniti napetost.
Veščine, potrebne za surfanje in jogo, se med seboj dopolnjujejo po načelih zbranosti, prilagodljivosti in ravnotežja. Tečaji so primerni za začetke, če pa že imaš predhodnjo znanje pa lahko znano še enkrat ponoviš ali pa tečaj preprosto izpustiš.

Namestitev: surf kamp
Prehrana: zajtrk in kosilo
Dejavnost: tečaj deskanja, 1 tečaj joge

5

Dan 5: Taghazout

V Taghazouti imaš prosto jutro. Vstani zgodaj in si oglej sončni vzhod, kasneje pa se lahko udeležiš neobvezne ure joge ali pa se odpraviš surfat. Sledi izlet v staro ribiško mesto Essaouira. Kraj, kjer se medina zlije z Atlantskim oceanom. Njegovo ime v prevodu pomeni “majhna slika”. To mesto umetnikov je privabilo obiskovalce, kot sta Orson Welles in Jimi Hendrix, ki sta (po lokalni legendi) v šestdesetih preživela veliko časa tukaj. Lokalen vodik te bo peljal po stari medini, judovski meki,pristanišču in ob morski steni. Spali bomo v riadu, tradicionalni maroški hiši spremenjeni v hotel. To je definitivno ena najbolj posebnih izkušenj naše maroške avanture.

Namestitev: hotel

Prehrana: zajtrk

6

Dan 6: Essaouira

Včerajšnjo sprehajanje bi te moralo na današnji dan dobro pripraviti, zato izkoristi dan za raziskovanje mesta. Pojej tradicionalni maroški zajtrk in se odpelji do pristanišča ter sosednjih ribarnic (če želiš videti ulov priporočamo obisk v zgodnjih jutranjih urah). Na trgu lahko poješ tudi sveže morsko kosilo. Oglej si muzej Sidi Mohammed Ben Abdallah z njegovo zbirko lesenih predmetov, preprog in godalnih instrumentov. Če ti je všeč kaj bolj aktivnega, se lahko odpraviš na jahanje konjev po peščenih plažah Atlantskega oceana (neobvezno).

Namestitev: hotel

Prehrana: zajtrk

7

Dan 7: Marakeš

Sedmi dan se z avtobusom odpravimo nazaj v Marakeš (približno 3 ure dolga vožnja). V mestu imaš prosto in si lahko ogledaš stvari, ki si jih prvi dan nisi. Zvečer je organizirana večerja na znamenitem Djemaa el-Fna. Trg je znan kot eden največjih javnih prostorov na svetu – je resnično nepogrešljiv del mesta. Ob večeru, ko sonce zaide, trg oživi s slikarji, nastopajočimi, pravljičarji in prodajalci ulične hrane. Vonji iz stojnic vas bodo mamljivo vabili, da jih obiščete, okusi pa te bodo prepričali, da se k njim vrneš po še. Poskusite lahko najrazličnejša peciva, sveže sokove, čaje, če ste drzni, pa lahko poskusite tudi polžjo juho.

Namestitev: hotel

8

Dan 8: Marakeš

Zadnji dan ni predvidene nobene dejavnosti in lahko zapustiš nastanitev po želji. Odjava je običajno okoli poldneva. To seveda ne pomeni, da se mora tvoja maroška avantura končati! Obstaja še veliko zanimivih dejavnosti in lokalnih tur, ki bi te morda zanimale in bi lahko nadaljeval z raziskovanjem te čudovite dežele. Če želiš preživeti več časa v Marakešu, ti bomo z veseljem rezervirali dodatno nastanitev (odvisno od razpoložljivosti).

Prehrana: zajtrk

Koda potovanja: XMYB