Highlights: Mjanmar, Bagan, Mandalaj, jezero Inle

Mjanmar (Burma) je novinec med avanturističnimi destinacijami, zato imaš ob obisku te skrivnostne azijske države občutek, kot da bi stopil na tuj, še nedotaknjen planet. Če nimaš rad tipične turistične gneče, ti Mjanmar omogoča, da v miru občuduješ naravne in človekove mojstrovine tega dela Azije. Razišči skrivnostne ruševine antičnega Bagana, edinstvene plavajoče vrtove jezera Inle in osupljivo palačo Mandalay. Naj ti Mjanmar razkrije svoje skrivnosti!

Dodatne informacije

Stil potovanjaKlasičen
Raven storitveStandardna
Starostna omejitev12+
Letalske vozovniceNiso vključene
Trajanje14 dni
DržavaMjanmar
KontinentAzija
ZahtevnostVišja zahtevnost
DestinacijaMjanmar
Začetek in konecod Yangona do Yangona
Začetek in konec

od Yangona do Yangona

Kaj je vključeno
 • obisk pagode Shwedagon (Yangon),
 • vstopnica za ogled Mandalaya (vključuje večino znamenitosti v mestu)
 • obisk Zlate skale,
 • obisk Amarapure,
 • obisk hriba Sagaing,
 • voden ogled arheološkega območja Bagan,
 • vožnja s čolnom po reki Iravadi,
 • poldnevni izlet s čolnom po jezeru Inle, ki vključuje ogled plavajočih vasi,
 • obisk stupe Shwemawdaw,
 • izlet s čolnom do mesta Mingun,
 • obisk mostu U Bein,
 • obisk samostana Mahagandayong,
 • obisk meditacijskega centra Sagaing Hills,
 • obisk gore Popa,
 • notranja leta,
 • 13 nočitev v hotelih,
 • 13 zajtrkov, 1 kosilo, 1 večerja
 • vsi prevozi med lokacijami in vključenimi aktivnostmi.
Dodatni stroški

Dodatni stroški za hrano: 210-285 €

Razpoložljivi odhodiOdhodi celo leto

Te zanima več? Pokliči 080 47 42, piši za informacije iz prve roke ali se oglasi pri nas v agenciji.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

 

mjanmar 300x300 1

1

Dan 1: Yangon

Prihod iz Ljubljane ali bližnjih letališč v Yangon. Prevoz do prenočišča. Turo lahko začneš tudi v Yangonu. Na popoldanskem predstavitvenem sestanku boš spoznal svojo skupino in vodiče, do takrat pa imaš prosti čas za raziskovanje mesta.

2

Dan 2: Yangon/Kin Pun

Dan prični z obiskom čudovite zlate pagode Shwedagon, ki je srce budističnega Mjanmarja. Po ogledu se boš mimo delte reke Sittang odpravil do mesta Kinpun, od koder se vije 10 kilometrov dolga romarska pot na 1200 m visok hrib, na vrhu katerega se nahajata pagoda Kyaikhtiyo in slavna Zlata skala – ogromen granitni balvan, ki stoji ob samem robu prepada in je prekrit z zlatimi lističi. S tradicionalnim avtobusom se odpelji do tabora, od koder te čaka še ura hoje do Zlate skale, na poti pa ti bodo domačini na številnih stojnicah ponujali tradicionalna zdravila in čaje. Po ogledu se boš vrnil v Kin Pun in nastanil v hotelu.

Obroki: zajtrk

3

Dan 3: Kin Pun/Yangon

Na poti do Yangona se boš ustavil v mestu Mingaladon, kjer si boš ogledal impresiven kip ležečega Bude ali vojni spomenik Htauk Kyant.

Obroki: zajtrk

4

Dan 4: Yangon/Mandalay

Ujemi jutranji let do Mandalaya, kjer te čaka raziskovanje antičnih templjev in znamenitosti, kot je Shwenandaw ali Zlati samostan, edina še stoječa zgradba izmed več kot stotih, ki so nekoč krasili to območje. Od tukaj se boš odpravil na ogled pagode Kuthodaw in 729 marmornih plošč, ki so na obeh straneh popisane z budističnimi teksti. Po kosilu te čaka raziskovanje templja Mahamuni, v katerem se nahaja najbolj sveta podoba Bude v državi – tri in pol metra visok Buda Arakan, narejen iz brona in zlatih lističev. Obišči delavnico, v kateri mojstri ustvarjajo z zlatimi lističi in klešejo marmor. Proti večeru se lahko odločiš za vzpon na hrib Mandalay in obisk samostana Shwe Kyin, kjer boš doživel prekrasen sončni zahod.

Obroki: zajtrk

5

Dan 5: Mandalay

Obišči nekdanjo kraljevo prestolnico Amarapura. Njeno ime v sanskrtu pomeni »čudovito mesto«. Sprehodi se čez največji most iz tikovega lesa na svetu, idilični U Bein, in se povzpni na hrib Sagaing, verski center Mandalaya. Njegova pobočja so vse do reke Iravadi (Irrawaddy) posejana s stotinami belih pagod in samostanov, v katerih živi 3000 menihov. Popoldne se vkrcaj na čoln in opazuj tradicionalne pralke perila ob reki. Pred povratkom v Mandalay se boš ustavil še v vasi Mingun.

Obroki: zajtrk

6

Dan 6: Mandalay/Bagan

Pred tabo je sproščen dan, ki ga bo namenjen potovanju do antičnega mesta Bagan. Po prihodu uživaj v prostem dnevu.

Obroki: zajtrk

7

Dan 7: Bagan

Sedmi dan te čaka intenzivno spoznavanje kulture in zgodovine te, nekoč veličastne, civilizacije. Zjutraj se sprehodi po tržnici Nyaung Oo. Pomešaj se med domačine in opazuj njihove navade. Obišči edino zlato pagodo na območju Bagana, imenovano Shwezigon, nato pa se spusti v podzemlje  in si oglej jame Kyanzittha Umin. Sledi prava mala turneja po lokalnih templjih. Ogledal si boš Gubyaukgyi, tempelj v indijanskem slogu s stotinami fresk, ki prikazujejo zgodbe Bude, ogromen tempelj Htilominlo, popoldne pa še templja Manuha in Nanpaya, kjer ne spreglej dovršenih kamnitih gravur. Za konec se sprehodi še po templjih Abeyadama in Lawkananda, si oglej tradicionalno izdelavo baganske lakirane posode in pričakaj sončni zahod v eni izmed pagod.

Obroki: zajtrk

8

Dan 8: Bagan

Pred tabo je prost dan: izkoristi ga za počitek ali pa za nadaljnje raziskovanje te čudovite regije. Če načrtuješ polet z balonom na vroč zrak, je to najboljši dan zanj, vendar moraš dogodivščino rezervirati vnaprej. Sezona poletov je od prvega oktobra do zadnjega marca.

Obroki: zajtrk

9

Dan 9: Bagan/Kalaw

Potovanje boš nadaljeval do mesta Kalaw z vožnjo po ravnicah, tu in tam posejanih s palmami. Na poti boš obiskal še slikovito Goro božanstev, Popa. Na vrh vodi stopnišče, med 20-minutnim vzponom pa ti bodo družbo delale opice. Popa je impresivna vulkanska skala in dom svetišč, posvečenih Natom, nebesnim bitjem iz lokalne mitologije, in manjših templjev, posvečenih Budi. Pri vzponu boš videl številne stojnice in trgovce z zeliščnimi zdravili. V Kalaw boš prispel proti večeru.

Obroki: zajtrk

10

Dan 10: Kalaw

Pretegni si noge na izletu po slikovitih hribih in si privošči kosilo. Na svežem in hladnejšem zraku na 1320 m nadmorske višine razišči okolico Kalawa, nekdanje britanske gorske postaje: čudovito pokrajino, plantaže čaja, nasade citrusov in plemenske vasi. Popoldne imaš prosti čas za raziskovanje živahne tržnice ali obisk pagode Hnee s 500 let staro podobo Bude iz bambusa.

Obroki: zajtrk, kosilo

11

Dan 11: Kalaw/Inle Lake

Avtobus te bo popeljal do spokojnega jezera Inle, ki je dom ljudstvu Intha in njihovim plavajočim vasem in vrtovom. Na poti, ki vodi med polji česna, sezama, zelenjave in številnimi malimi vasicami, te čaka še hiter postanek in obisk veličastnih jam Pindaya, v katerih se bohoti na tisoče različnih podob Bude. Tvoj cilj je Nyaungshwe, vas, ki se nahaja nekaj kilometrov stran od jezera in je bila včasih prestolnica lokalnih kraljev Shan.

Obroki: zajtrk

12

Dan 12: Inle Lake

S čolnom se zapelji po jezeru in obišči unikatne plavajoče vasi. Poskušaj najti slavne veslače iz plemena Intha, ki veslajo z – nogami! Obiščeš lahko tudi samostan Phaung Daw Oo, ki je sicer odprt za vse, a je le moškim dovoljeno, da na podobe položijo zlate lističe.

Obroki: zajtrk

13

Dan 13: Inle Lake/Yangon

Po zajtrku boš poletel nazaj v Yangon, kjer imaš popoldan prost za zadnje oglede in nakupovanje v mjanmarski prestolnici. Zvečer se lahko odločiš še za zadnjo skupno večerjo s svojimi sopotniki.

Obroki: zajtrk, večerja

14

Dan 14: Yangon

Odhod in let proti Evropi ali pa potovanje nadaljuješ v lastni režiji.

Obroki: zajtrk

Mjanmar 12
Mjanmar national geographic tura 18
Mjanmar national geographic tura 17
Mjanmar national geographic tura 16
Mjanmar national geographic tura 15
Mjanmar national geographic tura 14
Mjanmar national geographic tura 13
Mjanmar national geographic tura 12
Mjanmar national geographic tura 11
Mjanmar national geographic tura 10
Mjanmar national geographic tura 9
Mjanmar national geographic tura 8
Mjanmar national geographic tura 7
Mjanmar national geographic tura 6
Mjanmar national geographic tura 5
Mjanmar national geographic tura 4
Mjanmar national geographic tura 3
Mjanmar national geographic tura 2
Mjanmar national geographic tura 1
Mjanmar 13
Mjanmar 11
Mjanmar 10
Mjanmar 9
Mjanmar 8
Mjanmar 7
Mjanmar 6
Mjanmar 5
Mjanmar 4
Mjanmar 3
Mjanmar 2
Mjanmar 1

Koda potovanja: G-ABCB