Highlights: Chamonix, Les Contamines, Les Chapieux, Courmayeur, Val Ferret, La Fouly, Trient, Mont Blanc

Napolni pljuča s pristnim evropskim gorskim zrakom! Podaj se po alpskih poteh Francije, Italije in Švice: Tour du Mont Blanc je eden najbolj znanih daljših trekingov v Alpah. Zahtevna krožna tura bo vsako kapljico potu in vsak žulj nagradila s prekrasnimi razgledi na ledenike, strme doline in seveda veličastni Mont Blanc. Prečkaj visoke prelaze, alpske travnike, zvečer pa si povrni moči z odlično gorsko hrano. Odloči se za edinstven izziv in osvoji eno izmed najboljših evropskih gorskih poti, ki te bo popeljala v samo srce Alp.

Dodatne informacije

Stil potovanjaAktiven
Raven storitveStandardna
Starostna omejitev12+
Letalske vozovniceNiso vključene
Trajanje10 dni
DržavaFrancija, Italija, Švica
KontinentEvropa
ZahtevnostZahtevno
DestinacijaAlpe
Jezik tureAngleški
ZAČETEK IN KONEC

Od Chamonixa do Chamonixa

Kaj je vključeno
  • pohodi, ki jih vodijo mednarodni gorski vodniki (7 dni),
  • vsi prevozi med lokacijami in vključenimi aktivnostmi,
  • 4 nočitve v hotelih (deljene sobe), 5 nočitev v gorskih kočah (deljene sobe),
  • 9 zajtrkov in 5 večerij.
Dodatni stroški

Dodatni stroški za hrano: 200 € do 270 €

Te zanima več? Pokliči 080 47 42, piši za informacije iz prve roke ali se oglasi pri nas v agenciji.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

1

Dan 1: Chamonix

Tvoja pot se bo pričela in končala v francoskem mestu Chamonix. Zvečer boš imel že prvo priložnost poskusiti odlične alpske specialitete v lokalni restavraciji. Privošči si sirov fondue ali raclette ob kozarčku odličnega vina.

Ker gre za zahtevno pot, ki terja dobro pripravljenost ljudi in opreme, je zelo pomembno, da prispeš pravočasno in se udeležiš sestanka z vodiči, na katerem ti bodo povedali vse pomembne podrobnosti.

2

Dan 2: Chamonix /Les Contamines-Montjoie

Po zajtrku se boš z avtobusom ali vlakom odpravil do vasi Les Houces, kjer se bo začel tvoj prvi treking. Z žičnico se boš povzpel na Bellevue, od koder boš imel ob lepem vremenu čudovit razgled na dolino Chamonix in gorsko verigo Mont Blanc.  Nato te čaka 24-kilometrski treking po čudoviti pokrajini mimo ledenika Bioniassay in pobočij Col du Tricot do doline Les Contamines-Montjoie. Od tukaj se boš po starem rimskem grebenu in avtentičnem rimskem mostu povzpel do kraja Gite, kjer boš prenočil.

Obroki: večerja

3

Dan 3: Les Contamines-Montjoie/Les Chapieux

Danes je dan strmih vzponov in spustov. Začel boš z vzponom do prelaza Col Du Bonhomme (2329 m), ki je zelo naporen, a ko dosežeš vrh, je ves trud poplačan. Pot boš nadaljeval do koče Croix du Bonhomme (2483 m), kjer se boš ustavil in si privoščil kosilo ob čudovitem razgledu na dolino Les Chapieux. Po kosilu se boš spustil v dolino in tam prenočil.

Obroki: zajtrk, večerja

4

Dan 4: Les Chapieux/Courmayeur

Prečkaj odprte pašnike in zasnežena polja do Col de la Seigne (2516 m) in italijanske meje. Pot te bo vodila mimo slikovitih ledeniških jezer do čudovite doline Val Veny. Po slabi uri spusta boš prispel v La Visaille, majhno mestece, od koder te bo avtobus ali taksi odpeljal do mesta Courmayeur. Prosti čas izkoristi za raziskovanje tega slikovitega italijanskega mesta. Obišči katero izmed odličnih restavracij ali bistrojev!

Obroki: zajtrk

5

Dan 5: Courmayeur

Danes je dan za počitek in očarljivi Courmayeur ponuja za vsakogar nekaj. Prosti čas izkoristi za vzpon z žičnico na Pointe Helbronner, obisk spa centra, raziskovanje mesta, obisk odličnih lokalnih restavracij, če imaš še dovolj energije, pa se odpravi na izlet.

Obroki: zajtrk

6

Dan 6: Courmayeur/Val Ferret

Počitka je konec in čas je, da osvojiš nov vrh! Na vrsti je strmi vzpon na Rifugio Bertone, ki na 1970 m višine ponuja najboljši pogled na masiv Mont Blanc. Ko se bodo želodci že krepko oglašali, se boš ustavil za kosilo. Ko se boš naužil spektakularnega razgleda, pa te čaka spust do gorske hišice Rifugio Bonatti, ki gleda na italijanski del doline Val Ferret. Tukaj boš prenočil.

Obroki: zajtrk, večerja

7

Dan 7: Val Ferret/La Fouly

Sedmi dan te čaka dolg in strm vzpon do prelaza Grand Col Ferret (2537 m), nato pa spust do vasice Ferret, ki leži na 1705 metrih nadmorske višine. Kratka vožnja z avtobusom te bo mimo čudovitih alpskih gozdov pripeljala do vasi Praz de Fort (1151 m). Od tu se boš povzpel do švicarske gorske vasice La Fouly, kjer boš lahko z olajšanjem sezul pohodniške čevlje in si odpočil v čudovitem gorskem okolju.

Obroki: zajtrk, večerja

8

Dan 8: La Fouly/Trient

Danes te čaka treking po tako imenovani »Goveji poti«. Gre za zelo staro pot, ki so jo včasih uporabljali za dostop do cvetočih poletnih pašnikov, kjer so se visoko nad dolino pasle krave. Pot te bo vodila mimo gorskega prelaza Col de la Forclaz (1526 m) do Trienta (1297 m). Če bosta dovoljevala vreme in pripravljenost celotne skupine, se boš odpravil po poti Fenêtre d’Arpette, »okno« skozi gore, ki te po zelo tehnično zahtevnem in strmem, osem ur trajajočem trekingu nagradi s spektakularnim razgledom.

Obroki: zajtrk, večerja

9

Dan 9: Trient/Chamonix-Mont-Blanc

Pripravi se na povratek do doline Chamonix. Skozi širni gozd in odprta alpska pobočja boš prišel do prelaza Col de Balme (2201 m), nato pa je prej teboj le še spust do vasice Montroc v dolini Chamonix, kjer se bo tvoja nepozabna gorska avantura zaključila.

Obroki: zajtrk

10

Dan 10: Chamonix Mont-Blanc

Odhod ob poljubnem času.

Mont blanc 1527997 960 720
Mont blanc 1
Mont blanc 1527997 960 720
Mont blanc 2
Mont blanc 3

Koda potovanja: G-EFMB