Highlights: Katmandu, Himalaja, Nepal, Anapurna, Chtiwan, treking

Doživi čarobnost pisanih tržnic Katmanduja in spokojnost himalajskih gorskih poti – to 10-dnevno potovanje po Nepalu na zanimiv način združuje najboljše, kar država ponuja. Če si po duši avanturist in te izziv ne prestraši, se odpravil na treking do vznožja gorovja Anapurna. Tvoj trud bo nagrajen z veličastnim razgledom na gore, ki je vreden vsakega napora. Nepal lahko doživiš tudi malo drugače in v terencu raziskuješ oddaljene kotičke narodnega parka Chitwan. Program je poln aktivnosti, na voljo pa so še številne dodatne – kaj praviš na namakanje v naravnih vrelcih? Prepričani smo, da se boš vrnil poln pozitivnih doživetij in spominov na to čudovito deželo.

Dodatne informacije

Stil potovanjaKlasičen
Raven storitveStandardna
Starostna omejitev12+
Letalske vozovniceNiso vključene
Trajanje10 dni
DržavaNepal
KontinentAzija
ZahtevnostVišja zahtevnost
DestinacijaNepal
Začetek in konec

od Katmanduja do Katmanduja

Kaj je vključeno
  • voden ogled Katmanduja,
  • kosilo v okviru projekta Sisterhood of Survivors,
  • voden ogled kraljevskega mesta Bhaktapur,
  • treking na območju gorovja Anapurna (3 dni),
  • 4×4 safari v narodnem parku Chitwan,
  • vsi prevozi med lokacijami in vključenimi aktivnostmi,
  • 7 nočitev v hotelih, 2 nočitvi v “teahouse lodges”,
  • 1 kosilo.
Dodatni stroški

Dodatni stroški za hrano: 300-400 €.

Razpoložljivi odhodiOdhodi celo leto

Te zanima več? Pokliči 080 47 42, piši za informacije iz prve roke ali se oglasi pri nas v agenciji.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

1

Dan 1: Katmandu

Poleti z ljubljanskega ali bližnjega letališča preko vmesnega letališča proti Katmanduju. Turo lahko začneš tudi v Aziji. Po pristanku transfer do hotela, aklimatizacija. Popoldan predstavitveni sestanek, kjer boš spoznal svojo skupino in vodiče, do takrat pa imaš prosti čas za zbiranje prvih vtisov o Nepalu.

2

Dan 2: Katmandu

Nepalska prestolnica ponuja številne ogleda vredne znamenitosti, kot sta trg Durbar in kraljevsko mesto Bhaktapur, oba z Unescovega seznama svetovne dediščine. Zanimiv je tudi projekt Sisterhood of Survivals, v okviru katerega pomagajo rehabilitirati žrtve trgovine z ljudmi. Lokalne ženske, ki v projektu sodelujejo, te lahko naučijo pripraviti momose, tradicionalne nepalske cmoke. Stupa Bodhnath je največje budistično svetišče na svetu, Pashupatinath pa najslavnejši hinduistični tempelj v državi, ki leži na bregu svete reke Bagmati.

Obroki: kosilo

3

Dan 3: Katmandu/Pokara

Zapusti živahno prestolnico in se z avtobusom odpelji do čudovite Pokare, med potjo pa občuduj veličasten pogled na gorovje Anapurna. Ko prispeš na cilj, si lahko ogledaš tempelj Brindabasim, ki bdi nad mestom. Nato si lahko privoščiš počitek v kavarni, najameš čoln in odveslaš na sredino jezera, ali pa na številnih tržnicah in v trgovinicah nakupiš nepalske in tibetanske spominke.

Obroki: zajtrk, kosilo, večerja

4

Dan 4: Pokara/Ghandruk

Obuj pohodniške čevlje – pred tabo so trije dnevi trekinga skozi odmaknjene gorske vasice in čudovito pokrajino, vredno vsake kapljice potu. Potovanje pa ni le paša za oči, ampak tudi izjemno kulturno doživetje. Srečal boš namreč številne lokalne skupnosti in vsaka ima svoje navade in tradicije. V neokrnjenem gorskem okolju boš tako spoznal tople in gostoljubne domačine, ki na gorskih pašnikih gojijo jake in koze. Ne izpusti priložnosti za obisk številnih templjev in samostanov. Tvoja pot bo polna enkratnih naravnih bogastev: prečkal boš ledene reke, široke ravnice in visoke gorske prelaze. Za piko na i pa se na koncu nagradi še z namakanjem v vročih naravnih vrelcih!

5

Dan 5: Ghandruk/Landruk

Po zajtrku se odpravi na približno štiri ure trajajoč pohod ob vznožju gora od Ghandruka do Jhinu Danda, kjer bo postanek za počitek. Popoldne te bo po približno treh urah hoje slikovita gozdna pot pripeljala do vasi Landruk.

6

Dan 6: Landruk/Pokara

Zadnji dan trekinga te čaka pet ur hoje do Dhampusa. Na poti občuduj prekrasno pokrajino in spoznaj prijazne domačine, ki ti bodo povedali več o življenju v teh oddaljenih območjih. Treking končaj v Kandeju, kjer se boš vkrcal v avtomobil, ki te odpelje nazaj v Pokaro, kjer boš prenočil.

7

Dan 7: Pokara/Narodni park Royal Chitwan

Čaka te vožnja skozi regijo Terai do narodnega parka Chitwan. Dan boš preživel v delu parka, ki se imenuje Terai Terai (»vlažna zemlja«), gre pa za pas močvirnatih travišč, savan in gozdov ob vznožju Himalaje.

8

Dan 8: Narodni park Royal Chitwan

Če si zelo naučakan, se lahko že zgodaj zjutraj odpraviš raziskovati park. Morda boš imel srečo in opazil izmuzljivega tigra. Nato te čaka voden poldnevni sprehod po parku. Prosti čas izkoristi za vožnjo s kanujem ali opazovanje ptic. Regija Terai-Duar je dom ogroženemu indijskemu nosorogu, slonom, bengalskim tigrom, medvedom, leopardom in drugim divjim živalim. Narodna parka Royal Chitwan in Royal Bardia namenjata velik del zaščitenega območja za habitate teh ogroženih živali, zato tukaj domuje velik delež še živečih nosorogov in tigrov v Južni Aziji.

Obroki: večerja

9

Dan 9: Narodni park Royal Chitwan/Katmandu

Po dnevih, polnih dogodivščin, te čaka povratek v nepalsko prestolnico. Po prihodu izkoristi prosto popoldne za raziskovanje mesta. Med drugim lahko obiščeš Swayambhunath ali opičji tempelj. Ime je dobil zaradi velikega števila teh pretkanih živali, ki v njem živijo. Pazi na svoje stvari, saj tempeljske opice turistom rade izmikajo priboljške!

10

Dan 10: Katmandu

Odhod v Evropi ali nadaljevanje potovanja po Aziji.

Nepal 12
Nepal 16
Nepal 15
Nepal 14
Nepal 13
Nepal 11
Nepal 10
Nepal 9
Nepal 8
Nepal 6
Nepal 5
Nepal 4
Nepal 3
Nepal 2

Koda potovanja: G-ANNA