Highlights: Cape Town, Mizasta gora, Viktorijini slapovi, Zimbabve, Oranje, Namibija, Sipina 45, Bocvana, Okavango, Spitzkoppe

To 20-dnevno potovanje je ultimativno doživetje najlepšega, kar ponuja Južna Afrika. Začel boš pri spektakularni Mizasti gori v Cape Townu in potoval na sever vse do Viktorijinih slapov v Zimbabveju. Na poti boš zaveslal po reki Oranje v Namibiji, splezal na veličastno Sipino 45, v Bocvani boš s kanuji plul po delti reke Okavango, opazoval sončni zahod na krovu ladje, potovanje pa zaključil z ogledom ene največjih naravnih znamenitosti na svetu – veličastnih Viktorijinih slapov.

Potovanju lahko ob plačilu dodaš paket aktivnosti, ki vsebuje nekatere izmed najbolj priljubljenih dogodivščin. Če se za paket ne odločiš, imej v mislih, da so te aktivnosti vseeno vključene v urnik potovanja.

Dodatne informacije

Stil potovanjaPustolovski
Raven storitveOsnovna
Starostna omejitev16+
Letalske vozovniceNiso vključene
Trajanje20 dni
DržavaBocvana, Južna Afrika, Namibija, Zimbabve
KontinentAfrika
ZahtevnostSrednje zahtevno
DestinacijaJužna Afrika, Namibija, Bocvana, Zimbabve
Jezik tureAngleški
Začetek in konec

od Cape Towna do Viktorijinih slapov

Kaj je vključeno
 • slikovit sprehod ob robu kanjona Fish River,
 • vzpon na Sipino 45 in ogled sončnega vzhoda,
 • pohod do kanjona Sesriem,
 • postanek v zalivu Walvis,
 • voden sprehod ob vznožju gore Spitzkoppe,
 • obisk tržnice na poti do narodnega parka Etosha,
 • vstopnina, ena popoldanska in ena celodnevna safari vožnja po parku Etosha,
 • safari vožnja po narodnem parku Chobe,
 • 19 nočitev v šotorih (2 osebi),
 • 19 zajtrkov, 19 kosil, 19 večerij.
Dodatne aktivnosti
 • pokušina vin in afriška večerja,
 • voden pohod po puščavi z lokalnim vodičem,
 • obisk plemena Himba,
 • ekskurzija in prenočišče ob delti Okavanga,
 • sprehod z grmičarji,
 • izlet s čolnom in safari vožnja v narodnem parku Chobe,
 • vstop v Narodni park Viktorijini slapovi.
Cena
 • kamping od 1870 €
 • hoteli od 2952 €
Dodatni stroški

Dodatni stroški za hrano: 50-90 €

Vizo za Južno Afriko ti uredimo v Nomago Travel.

Te zanima več? Pokliči 080 47 42, piši za informacije iz prve roke ali se oglasi pri nas v agenciji.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

1

Dan 1: Regija Cederberg

Raziskovanje Afrike boš pričel v Cape Townu, kjer bo tvoja prva postaja razgledna točka Table View, od koder imaš čez zaliv Table Bay prekrasen razgled na Mizasto goro. Nato se boš skozi regijo Cederberg odpravil na sever. Ob prihodu do prvega prenočišča te čaka pokušina regionalnih vin, zvečer se pogostitev s tradicionalnim afriškim obrokom. Ob koncu dneva ti bodo vodiči podrobno predstavili potek potovanja.

2

Dan 2: Regija Namaqualand – Gariep

Na pot boš krenil že zgodaj zjutraj in se mimo mesta Springbok, znanega po diamantih, bakru in pomladnem cvetju, odpravil na sever, do tabora, ki se nahaja tik ob namibijski meji. Tabor leži na bregu reke Gariep ali Oranje, ki je najdaljša reka v južni Afriki in predstavlja mejo med Južno Afriko in Namibijo.

3

Dan 3: Namibija, Gariep, kanjon Fish River

Zjutraj se lahko odločiš za sproščeno dopoldne v taboru, ali pa si s kanujem ogledaš čudovito rečno dolino. Po kosilu boš prečkal mejo v Namibijo in se odpravil do kanjona Fish River, kjer te čaka slikovit sprehod po samem robu veličastnega kanjona, nato pa odlična večerja ob sončnem zahodu.

4

Dan 4: Kanjon Fish River

Po zgodnjem začetku dneva se boš odpravil do kanjona reke Fish. Tja boš prispel točno ob čudovitem sončnem vzhodu. Po krajšem sprehodu ob kanjonu, se boš napotil proti zahodu do mesta Keetmanshoop. Popldne boš lahko užival v različnih aktivnostih in si ogledal The Giants Playground, ki je bil poimenovan po ogromnih kamnitih formacijah in labirintih.

 

5

Dan 5: Narodni park Naukluft

Po prihodu v narodni park se boš najprej utaboril, nato pa se odpravil na krajši pohod do kanjona Sesriem. Zvečer boš užival ob pogledu na nočno nebo, posuto z zvezdami, in prisluhnil sproščujoči tišini puščave Namib, ki jo tu in tam prekinejo le klici šakalov in prav nenavadnega lokalnega prebivalca – kuščarja lajajočega geka!

6

Dan 6: Peščene sipine, Sossusvlei

Pripravi se na zgodnjo budnico, saj te že navsezgodaj čaka vzpon na Sipino 45, kjer boš priča spektakularnemu sončnemu vzhodu. Po obisku sipine si boš lahko ogledal še Sossusvlei, solno ponev, ki je ostanek rečne kotline. Kasneje te bo vodič odpeljal na voden pohod, med katerim ti bo razložil vse o unikatnem puščavskem ekosistemu in kako so domačini preživeli v teh težavnih puščavskih pogojih.

7

Dan 7: Swakopmund

Po krajšem postanku za fotografiranje ob prečkanju Kozorogovega povratnika (enega izmed petih glavnih vzporedniških krogov) boš pot nadaljeval do namibijske obale z Atlantskim oceanom in njene avanturistične prestolnice, Swakopmunda. Tik pred prihodom v mesto bo čas še za hiter postanek v zalivu Walvis, kjer živijo jate flamingov. Swakopmund ponuja številne aktivnosti in na voljo boš imel dovolj časa, da raziščeš mesto, zvečer pa te čaka večerja v eni izmed lokalnih restavracij.

8

Dan 8: Swakopmund

Izkoristi dan za katero izmed adrenalinskih aktivnosti, ki jih je v mestu na voljo na pretek: opazovanje delfinov s čolna, skok s padalom, deskanje po pesku in še mnogo več! Če nisi adrenalinski navdušenec, pa je mesto odlično tudi za sprehod, ogled trgovin in sproščeno kosilo.

9

Dan 9: Spitzkoppe

Čas je, da zapustiš obalo in se ponovno podaš v notranjost kontinenta do gore Spitzkoppe. Gre za skupino gromozanskih granitnih monolitov, se dvigujejo v nebo sredi prostrane okoliške ravnice. Ob vznožju se boš utaboril, nato pa te bo vodič odpeljal na raziskovanje unikatnih kamnitih struktur. Najbolj pogumni se lahko poizkusijo v gorskem plezanju, nagradil pa jih bo spektakularen razgled na okolico.

10

Dan 10: Plemena Himba: Outjo

Obišči skupnost Himba, delovno vasico, ki predstavlja le del večje populacije nomadskih pastirjev, in spoznaj ljudi, ki tam živijo. Pol-nomadsko ljudstvo Himba je zelo dovzetno za vzhodne vplive. Zaradi prihoda kmetov, inžinerjev in rudarjev so izgubili velik del svojega ozemlja. Da bi pleme zaščitili, so ustanovili tako imenovano izobraževalno pleme, ki ga lahko turisti obiščejo in spoznajo način življenja ljudstva Himba brez motenj za tiste, ki še živijo na tradicionalen način.

11

Dan 11: Nacionalni park Etosha

Raziskovanje Afrike boš nadaljeval na nerodovitnem severu Namibije. Na poti se boš ustavil še na popularni tržnici, kjer boš imel priložnost barantati za ročno izdelana darila in spominke. Ob prihodu v narodni park Etosha boš med vožnjo do tabora že dobil prvi vtis o parku in njegovih prebivalcih.

12

Dan 12: Nacionalni park Etosha

Park Etosha je eden najbolj unikatnih krajev za ogled divjih živali. Redka trava omogoča ogled živali, ki jih običajno zakrivajo gosta travišča. Lahko se zgodi, da se kateri izmed njih sprehodi čez cesto tik pred tvojim vozilom. Dan boš preživel v raziskovanju različnih poti, zvečer pa se boš ustavil ob napajališču, ki je odlično mesto za fotografiranje.

13

Dan 13: Windhoek

Po zadnji vožnji skozi narodni partk Etosha je čas za obisk namibijske prestolnice Windhoek. Na poti se boš ustavil na še eni lokalni tržnici, ki ponuja čudovite spominke. Windhoek ni le glavno mesto: je tudi kulturni, družbeni in ekonomski center Namibije. Ob prihodu te čaka krajša vožnja po mestu v družbi vodiča, nato pa se lahko odločiš za večerjo v odlični restavraciji Joe’s Beer House.

14

Dan 14: Bocvana, Ghanzi

Že zgodaj zjutraj se boš poslovil od Namibije in prečkal mejo z Bocvano. Ob prihodu v mesto Ghanzi se boš namestil v prenočišču, večer pa boš lahko preživel ob ogledu tradicionalne plesne predstave plesalcev iz lokalne skupnosti San.

15

Dan 15: Delta Okavanga

Zjutraj se boš lahko udeležil zelo posebne izkušnje – sprehoda z grmičarji, ki ti bodo razkrili marsikatero skrivnost preživetja v divjini. Nato se boš skozi grmičevnato pokrajino odpeljal proti severu do mesta Etsha. Noč boš preživel v taboru na obrežju čudovite lagune.

16

Dan 16: Delta Okavanga

Po sproščenem zajtrku se boš vkrcal na čoln, ki te bo po zavitih kanalih delte popeljal do mesta Seronga. Po krajšem postanku v taboru se boš popoldne odpravil na izlet s tipičnimi kanuji mokoro, v katerih boš pričakal sončni zahod. Po povratku v tabor boš imel nekaj časa za počitek pred večernim izletom, ko boš v čolnu odveslal na ogled sončnega zahoda. Večer boš preživel v družbi sopotnikov ob tabornem ognju. Pozor: aktivnosti se lahko spreminjajo v odvisnosti od količine vode.

17

Dan 17: Delta Okavanga – Nata

Zjutraj se boš poslovil od delte, saj te čaka nadaljevanje poti proti severu in povratek v Namibijo. Prenočil boš v mestu Nata. Po prihodu v nastanitev, boš imel priložnost za popoldanski voden ogled po Makgadikgadi Pans, kjer boš lahko opazoval Pelikane in Flamingote.

18

Dan 18: Kasane – Narodni par Chobe

Prvi del dneva boš preživel na poti po regiji Caprivi do bocvanskega mesta Kasane, konec dneva pa bodo imetniki paketa aktivnosti dočakali na krovu ladje na reki Chobe.

19

Dan 19: Narodni park Chobe – Zimbabve

Narodni park Chobe, ustanovljen leta 1968, pokriva kar 11700 kvadratnih kilometrov poplavnih ravnic, močvirja in gozdov. Zgodaj zjutraj se boš odpravil na vožnjo po parku in z malo sreče boš videl črede mogočnih slonov in neštete antilope. Nato boš spakiral in se odpravil do Viktorijinih slapov.

20

Dan 20: Viktorijini slapovi, Zimbabve

Tvoje potovanje je pri koncu in čaka te le še ogled ene najlepših naravnih znamenitosti na svetu – veličastnih Viktorijinih slapov. Na voljo imaš ves dan za številne aktivnosti, ki so na voljo – od raftinga in bungee skoka do vožje s helikopterjem. Svojo afriško pustolovščino končaj tako, da ti bo za vedno ostala v spominu!

Od cape towna do viktorijinih slapov 9
Od cape towna do viktorijinih slapov 16
Od cape towna do viktorijinih slapov 15
Od cape towna do viktorijinih slapov 14
Od cape towna do viktorijinih slapov 13
Od cape towna do viktorijinih slapov 12
Od cape towna do viktorijinih slapov 11
Od cape towna do viktorijinih slapov 10
Od cape towna do viktorijinih slapov 8
Od cape towna do viktorijinih slapov 7
Od cape towna do viktorijinih slapov 6
Od cape towna do viktorijinih slapov 5
Od cape towna do viktorijinih slapov 4
Od cape towna do viktorijinih slapov 3
Od cape towna do viktorijinih slapov 2
Od cape towna do viktorijinih slapov 1

Koda potovanja: N-NCV