Highlights: Santiago, narodni park Torres del Paine, ledenik Grey, Mirador las Torres, Buenos Aires

Patagonija je fascinantna pokrajina na skrajnem jugu Čila ter Argentine. Slovi po neokrnjeni naravi, spektakularnih razgledih in svetovljanskih mestih, ki kar kipijo od strasti in kulture. Med obiskom boš lahko doživel kontrast med divjo naravo Patagonije na pohodu po poti W skozi narodni park Torres del Paine ter urbano uglajenostjo Santiaga. Na tem potovanju te čakajo neverjetna doživetja – taborjenje skoraj na koncu sveta, opazovanje gromozanskih ledenikov ter uživanje v modernem Buenos Airesu. Če te mikajo pustolovščine, neokrnjena narava in raznolike pokrajine, je to potovanje odlična izbira zate.

Dodatne informacije

Stil potovanjaAktiven
Raven storitveStandardna
Starostna omejitev15 +
Letalske vozovniceNiso vključene
Trajanje10 dni
DržavaArgentina, Čile
KontinentJužna Amerika
ZahtevnostZahtevno
DestinacijaArgentina, Čile
ZAČETEK IN KONEC

Od Santiaga do Buenos Airesa

Kaj je vključeno
  • 4-dnevni treking po poti W skozi narodni park Torres del Paine,
  • El Calafate – obisk ledenika Perito Moreno,
  • Buenos Aires – orientacijski sprehod,
  • letalski prevozi (Santiago–Punta Arenas, El Calafate–Buenos Aires), lokalni avtobusi, zasebna vozila, prevoz s čolnom ,
  • hotel (5 noči), kampiranje z osnovno infrastrukturo (4 noči),
  • 9 zajtrkov, 5 kosil, 4 večerje.

Te zanima več? Pokliči 080 47 42, piši za informacije iz prve roke ali se oglasi pri nas v agenciji.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

 

1

Dan 1: Santiago

Bienvenidos, dobrodošel  v Čilu! Po prihodu v hotel se boš odpravil na uvodni sestanek okrog 18. ure. Po sestanku se lahko pridružiš svoji skupini na večerji (ni vključena v ceno). Če prideš v Santiago dovolj zgodaj, pa se lahko pred sestankom odpraviš na sprehod po mestu ali z gondolo na Cerro San Cristobal, od koder se ti odpira pogled na vse mesto ter na Ande.

Namestitev: hotel (1 noč)

Vključeni obroki: na dan prihoda ni vključenih obrokov.

2

Dan 2: Punta Arenas/Puerto Natales

Danes je dan za potovanje, zato se udobno namesti in uživaj v razgledu. Po odhodu iz hotela v zgodnjih jutranjih urah boš iz Santiaga odletel do Punta Arenas (let traja 3–5 ur), nato pa se boš z avtobusom odpeljal do Puerto Natales (3 ure vožnje). Mesto, ki leži ob fjordih, je izhodišče za obisk narodnega parka Torres del Paine.

Namestitev: hotel (1 noč)

Vključeni obroki: zajtrk

3

Dan 3: Narodni park Torres del Paine/ledenik Grey

Odpravljaš se v osrčje gora. Zjutraj se boš z avtobusom odpravil do narodnega parka Tayrona. Po približno dveh urah vožnje se ustaviš na vhodu v park, kjer se registriraš, nato pa se pelješ še 40 minut do jezera Pehoe. Tu se vkrcaš na katamaran in prečkaš jezero – na drugi strani je Paine Grande, kjer boš šotoril naslednji dve noči. Po namestitvi in kosilu se odpraviš na prvo razgledno točko –ledenik Grey (približno 4–5 ur hoje, 12 km, višinska razlika: 290 m). V parku živijo mnoge zanimive živalske vrste, zato te bo verjetno pozdravila čreda ljubkih gvanakov (vrsta lame). V parku so doma še pume, južnoandski huemuli (vrsta jelena), lisice in mnoge vrste ptic (tudi fotogenični čilenski plamenec).  Glavna zvezda predstave pa je pokrajina – ledeniki, gore, gozd, jezera in slapovi …

Namestitev: kampiranje z osnovno infrastrukturo (1 noč)

Vključeni obroki: zajtrk, kosilo, večerja

4

Dan 4: Narodni park Torres del Paine/Francoska dolina

Danes te čaka celodnevni pohod do veličastne Francoske doline (približno 8–9 ur hoje, 24 km, višinska razlika: 420 m).

Namestitev: kampiranje z osnovno infrastrukturo (1 noč)

Vključeni obroki: zajtrk, kosilo, večerja

5

Dan 5: Narodni park Torres del Paine/Las Torres

Z zahoda se odpravljaš na vzhod. Še drugič boš prečkal jezero Pehoe in se nato z avtobusom odpeljal do Lagune Amarga, od koder te bo avtobus odpeljal do Las Torres, tvojega drugega šotorišča. Če boš želel, se boš lahko pridružil pohodu do razgledišča Los Cuernos (približno 3,5–4 ure hoje, 9,5 km).

Namestitev: kampiranje z osnovno infrastrukturo (1 noč)

Vključeni obroki: zajtrk, kosilo, večerja

6

Dan 6: Torres del Paine National Park/Mirador las Torres

Še en dolg pohod je na vrsti: tokrat se odpravljaš do ene najbolj spektakularnih razglednih točk –  Mirador las Torres (približno 8–9 ur hoje, 18 km, višinska razlika: 750 m).

Namestitev: kampiranje z osnovno infrastrukturo (1 noč)

Vključeni obroki: zajtrk, kosilo, večerja

7

Dan 7: El Calafate

Po zajtrku se odpravljaš na dolgo pot s kombijem (približno 5 do 6 ur vožnje). Zapuščaš Čile in vstopaš v Argentino. Mesto El Calafate je izhodišče za obisk narodnega parka Los Glaciares. Leži ob jezeru Argentino, obkrožajo ga Andi in je kljub razvoju v zadnjem času še vedno očarljivo mesto, kjer boš preživel naslednji dve noči. Ob večerih se lahko odpraviš na večerjo preizkusit katero od slavnih argentinskih specialitet.

Namestitev: hotel (1 noč)

Vključeni obroki: zajtrk, kosilo

8

Dan 8: El Calafate/ledenik Perito Moreno

S kombijem se boš odpravil do narodnega parka Los Glaciares, kjer te pričakujejo osupljivi razgledi na enega redkih ledenikov, ki ne izginja. Sprehodi se in si oglej Perito Moreno z različnih kotov. Po vrnitvi v El Calafate si privošči sproščujoč večer v mestu.

Namestitev: hotel (1 noč)

Vključeni obroki: zajtrk

9

Dan 9: Buenos Aires

Danes odletiš v Buenos Aires. Argentinski letalski vozni redi so občasno nekoliko nezanesljivi, zato je možno, da ti ne bo ostalo prav dosti časa za raziskovanje mesta. Če pa vendarle bo čas, se vsekakor odpravi do glavnega trga v mestu – Plaza de Mayo, kjer najdeš Caso Rosada, rožnato predsedniško palačo, od koder je priljubljena Evita pozdravljala svoje oboževalce (morda lahko obiščeš tudi Museo Evita, ki je posvečen njenemu življenju – in njenim oblekam). Obiščeš lahko še tradicionalno sosesko San Telmo, Café Tortoni, najstarejšo kavarno v Južni Ameriki, pokopališče Recoleta ali umetnostno galerijo MALBA, kjer si lahko poleg sodobnih del ogledaš dela Fride Kahlo in Diega Rivere.

Namestitev: hotel (1 noč)

Vključeni obroki: zajtrk

10

Dan 10: Buenos Aires

Po zajtrku se tvoja avantura zaključi.

Vključeni obroki: zajtrk

Treking po patagoniji 4
Treking po patagoniji 12
Treking po patagoniji 11
Treking po patagoniji 10
Treking po patagoniji 9
Treking po patagoniji 8
Treking po patagoniji 7
Treking po patagoniji 6
Treking po patagoniji 5
Treking po patagoniji 3
Treking po patagoniji 2
Treking po patagoniji 1

Koda potovanja: I-GPTV