Romunija skriva ogromno zanimivih kotičkov, ki te bodo očarali. Pot te bo vodila od neokrnjene narave in veličastnih gradov do razgibanega dogajanja v mestnih središčih. To prelepo deželo boš spoznaval v družbi prijetnih sopotnikov, vodič pa bo govoril v slovenskem jeziku. Pridruži se naši romunski pustolovščini!

Dodatne informacije

Stil potovanjaOrganiziran
Raven storitveStandardna
Trajanje5 dni
DržavaRomunija
KontinentEvropa
ZahtevnostPovprečna
DestinacijaRomunija
Cena vključuje
 • prevoz s turističnim avtobusom
 • 4x namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi polpenzionov v hotelih 3*
 • strošek vodenja in organizacije potovanja
Cena ne vključuje
 • vstopnine za grad Hunedoara cca. 7 €
 • pijače pri obrokih
 • doplačila za enoposteljno sobo 90 €
 • zavarovanja rizika odpovedi v primeru bolezni ali smrti v višini 4,3 % od vrednosti aranžmaja oziroma minimalno 7,12 €/ prijavnico, vendar ne manj kot 20 € po zavarovalnem primeru
 • dodatnega zdravstvenega zavarovanja z medicinsko asistenco v tujini
 • vse, kar ni izrecno navedeno pod „cena vključuje”
Cena

Cena je odvisna od števila prijavljenih:

 • najmanj 35 udeležencev – 450 €
 • najmanj 40 udeležencev – 421 €
 • najmanj 45 udeležencev – 398 €
Razpoložljivi odhodiOdhodi celo leto

Te zanima več? Piši na e-naslov travel.ng@nomago.si ali pokliči na telefonsko številko (05) 330 31 22.

Splošni in posebni pogoji so sestavni del programa, v celoti so razpoložljivi na spletni strani https://www.nomago.si/splosni-pogoji ali v potovalni agenciji v natisnjeni obliki.

 

1

Nova Gorica-Ljubljana-Celje-Timisoara

Odhod z avtobusne postaje Nova Gorica ob 1:00 zjutraj. Možni vstopi tudi v Ajdovščini, Postojni, Ljubljani in Celju. Vožnja z vmesnimi postanki za oddih mimo Budimpešte proti Romuniji. Prihod v Timisoaro v popoldanskih urah. Ogled največjega mesta v romunskem delu Banata in hkrati najbolj evropskega in bogatega mesta v Romuniji. Nekoč enotna Banatska pokrajina pod avstro–ogrsko krono je bila po I. svetovni vojni razdeljena med tri države (Romunijo, Madžarsko in Srbijo). Posledice habsburške vladavine se najbolj kažejo v arhitekturi. V Timisoari pa se je leta 1989 začel tudi veliki upor proti tedanjemu komunističnemu režimu, na kar opozarja postavljeno obeležje. Domačini svoje mesto še vedno radi poimenujejo ‘prvo svobodno romunsko mesto’. Najlepši del mesta je trg Piata Unirii, kjer si nasproti stojita katoliška in srbsko-pravoslavna cerkev, obe zgrajeni istega leta in z bogato notranjostjo. Trg obkrožajo tudi druge lepe baročne stavbe. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

 

2

Timisoara-Hunedoara-Sibiu

Po zajtrku vožnja proti pokrajini Transilvaniji in za doplačilo ogled gradu v Hunedoari, ki velja za največji grad v Romuniji, kjer je otroštvo preživel Matija Korvin (kralj Matjaž) in kjer naj bi bil grof Drakula 7 let zaprt. Grad je iz 14. st. in je zgrajen v gotskem slogu. Nadaljevali bomo v Sibiu in si ogledali značilno multikulturno mesto, saj so se sem v preteklosti med Romune naseljevali nemški Saksonci, Avstrijci in Madžari. Srednjeveški Sibiu je bil gospodarsko cvetoče mesto številnih obrti ter trgovskih združenj, zato so ga obdali v obzidje z 39 stolpi in obrambnimi trdnjavami. Ogledali si bomo trge s slikovitimi pročelji stavb, glavni obrambni stolp, se sprehodili po posebnih stopnicah, ki povezujejo zgornje in spodnje mesto, si ogledali evangeličansko cerkev, v kateri so najlepše freske Transilvanije iz leta 1445 in baročne orgle, katoliško cerkev ter most ”lažnivcev”. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3

Sibiu-Bukarešta

Po zajtrku vožnja proti Bukarešti, mestu med Krpati in Donavo, kjer se prepletajo megalomanske arhitekturne stvaritve režima Nicolae Ceausesca, elegantne neo-klasicistične  stavbe in avenije iz zlatega obdobja, ko se je Bukarešta spogledovala s Parizom. Oglede bomo predvidoma pričeli na Piata Unirii (Trg enotnosti), področju, ki ga je Ceausesco namenil novemu socialističnemu centru mesta, ter v ta namen dal porušiti številne cerkve in sinagoge. Ogledali si bomo katedralo, center pravoslavne cerkve v Romuniji. Na Piata Revolutei (srce revolucije leta 1989) bomo videli nekdanjo stavbo centralnega komiteja zveze komunistov, kjer je Ceausesco imel svoj zadnji govor. Tu se nahaja tudi čudovita  stavba univerzitetne knjižnice ter Ateneul Roman, ovalna, rimskemu templju podobna zgradba, ki predstavlja srce romunske klasične glasbene tradicije. Ne bomo mogli spregledati niti Parlamenta, druge največje zgradbe na svetu. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

4

Bukarešta-Curtea de Arges-Sibiu

Po zajtrku si bomo ogledali še strogi center in cerkev Stavropoleos. Nato se bomo napotili proti kraju Curtea de Arges. Gre za staro utrjeno mesto na vstopu v gorovje Fagarasului, kjer so princi vlaške dežele dolga obdobja vzdrževali svoj dvor in spodbujali ustanovitev pravoslavnih samostanov in omogočili nastanek katoliške skupnosti. V mestu sta nekoč imela sedež tako pravoslavni metropolit kot katoliški škof. Čas si bomo vzeli za zunanji ogled izjemno zanimivega samostana. Gre za najpomembnejši spomenik srednjeveške umetnosti v tem delu Romunije, kjer se nahajata tudi grobišči prvih dveh romunskih kraljev. Nadaljevanje vožnje v Sibiu. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5

Sibiu-Arad-Celje-Ljubljana-Nova Gorica

Po zajtrku vožnja v mesto Arad, ki mu zaradi izrazite habsburške arhitekture pravijo tudi “Dunaj v malem”. Mesto je pomembno kot prometno in železniško središče. Ogledali si bomo secesijsko središče mesta z zunanjostjo mestne hiše, katoliške katedrale, Srbski trg s katedralo, luteransko cerkev, vodni stolp. Sledi vožnja proti domu, z vmesnimi postanki za oddih.

romania 2036691 1920

Koda potovanja: