Dodatne informacije

Stil potovanjaOrganiziran
Raven storitveStandardna
Letalske vozovniceVključene
Trajanje5 dni
DržavaRusija
KontinentEvropa
DestinacijaMoskva, Sankt Peterburg
Začetek in konecod Nove Gorice do Nove Gorice
Cena vključuje
Cena ne vključuje
 • Vize in dodatnega zdravstvenega zavarovanja v tujini (ob prijavi): 89 € (lahko si potnik uredi sam),
 • 4 večerij v hotelu (ob prijavi): 66 €, brez pijače,
 • večerne/nočne plovbe po Nevi z vključenim povratnim prevozom iz hotela (ob prijavi): 49 €,
 • pijač pri večerji: po naročilu potnika,
 • vsega, kar ni izrecno navedeno pod »cena vključuje«,
 • drugih storitev po osebnih naročilih,
 • napitnine lokalnim vodnikom in voznikom,
 • zavarovanja tveganja odpovedi zaradi bolezni.
Plačilni pogoji
 • Akontacija ob prijavi: 100 €,
 • možnost plačila na mesečne obroke brez obresti.
Doplačila
 • Doplačilo za enoposteljno sobo: 130 €,
 • doplačilo za odhod iz Ljubljane ali Celja (pri najmanj 8 osebah): 20 €
Potovalni dokumenti
 • Potni list, veljaven vsaj še 6 mesecev po preteku vizuma,
 • viza.
Vstopne točke
 • Nova Gorica
 • Ljubljana
 • Celje
Cena
 • 822 € na osebo (pri najmanj 30 udeležencih)
 • 858 € na osebo (pri najmanj 25 udeležencih)
 • 895 € na osebo (pri najmanj 20 udeležencih)
Zagotovljeni odhodi
 • 23. April 2020

Min št. udeležencev: 20

Te zanima več? Piši na e-naslov travel.ng@nomago.si ali pokliči na telefonsko številko (05) 330 31 22 za informacije iz prve roke.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

1

1. Dan: Celje/Ljubljana/Postojna/Nova Gorica/Carsko Selo/Sankt Peterburg

Zbor potnikov v zgodnjih jutranjih urah in prevoz na letališče. Polet v Sankt Peterburg. Po pristanku (ob 13:30) se bomo podali v podeželsko mestece Carsko selo, ki se je v letih od 1937 do 1992 imenovalo Puškin, saj se je tja preselil Puškin ter v svoji mali hiši gostil aristokratske prijatelje. Ogledali si bomo središče Carskega sela, impresivni Katarinin dvorec z legendarno jantarno sobo in obsežnim parkom. Po zaključenem ogledu prevoz v hotel. Večerja (doplačilo ob prijavi).

2

2. Dan: Sankt Peterburg

Po zajtrku sledi ogled mesta, ki velja za eno najlepših mest na svetu. Leži na bregovih reke Neve, zlasti staro središče je prepredeno s številnimi kanali – ne imenujejo ga zaman »severne Benetke«. Pričeli bomo s panoramskim ogledom Nevske avenije, katedrale sv. Izaka za 14.000 vernikov, sedeža admiralitete, slikovite Kazanske stolnice, mestne hiše, križarke Aurora, katere topovski streli so naznanili začetek oktobrske revolucije. Sledi obisk Petropavlovske utrdbe, kraja ustanovitve mesta, kjer so v katedrali pokopani člani dinastije Romanov.

Popoldan se bomo napotili do Zimskega dvorca s 1.100 sobanami in 117 stopnišči ter obiskali muzej Ermitaž, nekdanji dvorni muzej, z najcelovitejšo umetniško zbirko na svetu. Po treh stoletjih zbiranja se ponaša z več kot 16.000 slikami iz različnih časovnih obdobij. Večerja v hotelu (doplačilo ob prijavi). Po večerji, za doplačilo, večerna panoramska plovba po Nevi z odprtimi dvižnimi mostovi. Povratek v hotel in nočitev.

3

3. Dan: Sankt Peterburg/Moskva

Zajtrk in transfer v Moskvo s hitrim vlakom. Po prihodu v zgodnjih popoldanskih urah (predvidoma ob 13h) panoramski avtobusni ogled moskovskih znamenitosti. Postanek za ogled bogato okrašene katedrale Kristusa Odrešenika, najpomembnejšega ruskega sakralnega objekta. Podali se bomo na najvišjo točko mesta in razgledišča na Vorobyovy Gory uzrli stadion, kjer so potekale olimpijske igre leta 1980, ter »sedem Stalinovih sester«. Vožnja v hotel, večerja (doplačilo ob prijavi) in nočitev.

4

4. Dan: Moskva

Po zajtrku se bomo podali na dopoldanski avtobusni panoramski ogled moskovskih znamenitosti s kompleksom VDNH, s številnimi paviljoni, ki predstavljajo nekdanje republike Sovjetske zveze, na primer armensko in turkmenistansko, z muzejem kozmonavtike. Ustavili se bomo na znani ulici Arbat, ki je ena najstarejših ulic prestolnice, kamor so pred stoletji zahajale trgovske karavane z vzhoda. V 18. stoletju je Arbat postal priljubljen med intelektualci in umetniško skupnostjo, ki je uživala v obiskovanju številnih kavarn, sprehodih, tu je živel Puškin z ženo na hišni številki 53, ki je sedaj muzej, Tolstoj je prebival v sosednji ulici.

Peš se bomo odpravili na ogled Rdečega trga s katedralo svetega Vasilija, Leninovim mavzolejem, veleblagovnico GUM. Sledi ogled Kremlja. Sprehodili se bomo do stolničnega trga, mimo velike palače bomo prispeli do carskega zvona, ki je največji na svetu. Obiskali boste lahko veličastno kremeljsko katedralo ter zakladnico (z doplačilom) z eno najbogatejših zbirk kronskih draguljev na svetu ter carsko krono. Ogled metro postaj in povratek v hotel z metrojem. Večerja (doplačilo ob prijavi).

5

Dan 5: Moskva/Nova Gorica/Postojna/Ljubljana/Celje

Po zajtrku se bomo peš podali na nekaj minut hoje oddaljeno živahno tržnico Izmailovo, ki je pravi magnet za turiste s prodajalnami spominkov, izdelki ljudske umetnosti, hrane, repliko značilne ruske lesene cerkve. Ustavili se boste lahko v muzeju vodke. Sledi postanek v parku Tsaritsino s cesarsko palačo iz 16. stoletja. Po zaključenem zunanjem ogledu prevoz na letališče in prijava na polet (ob 18:30). Po pristanku prevoz v kraj odhoda.

moscow2 velika 1
moscow
moscow1

Koda potovanja: 2019021000