Highlights: Peking, Kitajska, Tibet, Himalaja, Mont Everest

To potovanje po Aziji ti približa enega najbolj odmaknjenih delov sveta. Bodi del lokalnih ritualov in preizkusi svoje pogajalske spretnosti na tržnicah. Iz modernega Pekinga odpotuj v preteklost in slikovito podeželje Tibeta. Občuduj veličastno palačo Potala, odmaknjene samostane in se prebudi ob pogledu na Mount Everest. Lokalni vodiči ti bodo pokazali skrite bisere regije in poskrbeli, da ti bo potovanje ostalo v spominu še dolgo potem, ko boš sestopil s strehe sveta.

Dodatne informacije

Stil potovanjaKlasičen
Raven storitveStandardna
Starostna omejitev12+
Letalske vozovniceNiso vključene
Trajanje15 dni
DržavaKitajska, Nepal
KontinentAzija
ZahtevnostVišja zahtevnost
DestinacijaTibet
ZAČETEK IN KONEC

od Pekinga do Katmanduja

Kaj je vključeno
 • vožnja s trans-tibetansko železnico,
 • orientacijski sprehod po Lhasi,
 • vstopnina v palačo Potala,
 • obisk samostana Sera ali Drepung,
 • vstopnina v tempelj Jokhang,
 • obisk Pelkor Chode, Gyantse Kumbum in templja Tashilhunpo,
 • obisk templja Shegar Dzong,
 • vstopnina in izlet v narodnem parku Everest,
 • notranji let,
 • vsi prevozi med lokacijami in vključenimi aktivnostmi,
 • 11 nočitev v hotelih, 1 nočitev v deljenih sobah, 2 nočitvi na nočnem vlaku,
 • 4 zajtrki.
Dodatni stroški

Dodatni stroški za hrano: 320 € do 415 €

Te zanima več? Pokliči 080 47 42, piši za informacije iz prve roke ali se oglasi pri nas v agenciji.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

 

tibet 300x300

1

Dan 1: Peking

Prihod v Peking kadar koli čez dan. Transfer do hotela. Na predstavitvenem sestanku boš spoznal svojo skupino in vodiče, do takrat pa imaš prosti čas za raziskovanje mesta.

2

Dan 2: Peking

Dopoldne je rezervirano za ogled enega izmed sedmih svetovnih čudes – Kitajskega zidu. Pozno popoldne imaš prosto za raziskovanje na lastno pest. Ogledaš si lahko kung fu spektakel menihov iz znamenitega templja Shaolin, tradicionalno kombinacijo glasbe, petja, plesa in akrobatike v operni predstavi ali vratolomne podvige pekinških akrobatov.

3-4

Dan 3-4: Peking/Lhasa

Udeleži se vodenega ogleda Prepovedanega mesta v Pekingu in trga Tiananmen,  preden se vkrcaš na vlak proti Lashi.

5

Dan 5: Lhasa

zvečer boš prispel v Lasho. Tam te čaka orientacijski pohod po metu in aklimatizacija na veliko nadmorsko višino.

6-8

Dnevi 6—8: Lhasa

Pred tabo so trije dnevi, namenjeni raziskovanju Lhase in okolice. Obišči trg Barkhor, tempelj Jokhang, veličastno palačo Potala in samostan (izbiraš lahko med samostanoma Sera in Drepung). Prosti čas izkoristi za skok do lokalne tržnice ali pa za uživanje ob skodelici toplega čaja.

Obroki: zajtrk

9

Dan 9: Lhasa/Gyantse

Tvoje potovanje se nadaljuje z vožnjo do mesta Gyantse, ki je prava dogodivščina že sama po sebi: prečkaš namreč kar tri prelaze na nadmorski višini več kot 5000 m in slediš obali čudovitega jezera Yamdrok Tso.

Obroki: zajtrk

10

Dan 10: Gyantse/Shigatse

Obišči dve znamenitosti, ki imata v tibetanskem budizmu pomembno mesto: samostan Pelkor Chode, ki predstavlja center mesta Gyantse, in Gyantse Kumbum (ime pomeni 100.000 podob), 8 nastropij visoko zgradbo, ki v sebi skriva navidezno nešteto majhnih kapelic, polnih budističnih podob: Buda, demoni, zaščitniki in svetniki. Po ogledih boš nadaljeval pot do mesta Shigatse.

11

Dan 11: Shigatse/Tingri

Shigatse je drugo največje tibetansko mesto in sedež Panchen Lame, ki je po pomembnosti takoj za Dalai Lamo. Pred nadaljevanjem poti v Tingri si oglej še samostan Tashilunpo. Ta masivni kompleks dnevno obišče na stotine vernikov, v njegovi kapeli pa se nahaja impresiven, 26 metrov visok poznačen kip Bude.

12

Dan 12: Tingri/Rongbuk

V mestu Shegar, ki je administrativni center tibetanskega okrožja Tingri, boš zjutraj obiskal samostan Shegar Dzong, nato pa te čaka pot do še enega samostana, ki se imenuje Rongbuk. Vožnja do njega je prav razburljiva, saj se boš vzpel na 5000 m nadmorske višine in boš le 7 km nižje od baznega tabora najvišje gore na svetu, Mount Everesta. Kot si lahko predstavljaš, je razgled od tukaj preprosto spektakularen.

13

Dan 13: Rongbuk/Kyirong

Odpravi se na dolgo, vendar neverjetno vožnjo iz Rongbuka do Kyironga.  Ta cesta je tudi glavna mejna povezava med Tibetom in Nepalom. Med vožnjo in postanki ob poti, se naužij izjemnih razgledov na Himalajo.

14

Dan 14: Kyirong/Katmandu

Pripravi se za slikovito prečkanje meje in uživaj v še zadnjih razgledih Tibeta. Po prihodu v Katmandu boš imel prost čas za ogled mesta.

15

Dan 15: Katmandu

Odhod ob poljubnem času.

Kitajska in tibet 30
Tibet 2
Tibet 23
Tibet 22
Tibet 21
Tibet 20
Tibet 19
Tibet 18
Tibet 17
Tibet 16
Tibet 15
Tibet 14
Tibet 13
Tibet 12
Tibet 11
Tibet 10
Tibet 9
Tibet 8
Tibet 7
Tibet 6
Tibet 5
Tibet 4
Tibet 3

Koda potovanja: G-ACTA