Highlights: Uganda, gorile, Kampala, Bunyonyi. Murchison Falls, Budongo

Si že od nekdaj želiš od blizu spoznati najbolj karizmatične primate: živahne šimpanze in veličastne gorile? Pridruži se nam na tej 8-dnevni dogodivščini v osrčju Afrike! Iz ugandske prestolnice Kampale te bo pot vodila do slikovitega jezera Bunyonyi, kjer se boš pripravil na neverjetno dogodivščino – obisk izredno ogroženih gorskih goril.

 

Osrednji del tega potovanja je obisk gorilje družine, kar pa zahteva posebno dovoljenje, ki ni vključeno v ceno potovanja, stane pa med 630 in 730 dolarji. Če se odločiš za to potovanje, se boš po rezervaciji dogovoril za pridobitev in plačilo dovoljenja.

Potovanju lahko ob plačilu dodaš paket aktivnosti, ki vsebuje nekatere izmed najbolj priljubljenih dogodivščin. Če se za paket ne odločiš, imej v mislih, da so te aktivnosti vseeno vključene v urnik potovanja.

Dodatne informacije

Stil potovanjaPustolovski
Raven storitveOsnovna
Starostna omejitev16+
Letalske vozovniceNiso vključene
Trajanje7 dni
DržavaUganda
KontinentAfrika
ZahtevnostSrednje zahtevno
DestinacijaUganda
Začetek in konecod Kampale do Kampale
Kaj je vključeno
 • safari vožnja v narodnem parku Murchison Falls,
 • 6 nočitev v šotoru,
 • 6 zajtrkov, 6 kosil in 6 večerij.
Dodatne aktivnosti
 • ogled šimpanzov v narodnem parku Murchison Falls,
 • obisk pigmejske vasi.
Dodatni stroški

Dovoljenje za ogled goril: 630-730 $

Zagotovljeni odhodi
 • 5. Junij 2020
 • 19. Junij 2020
 • 17. Julij 2020
 • 31. Julij 2020
 • 14. Avgust 2020
 • 21. Avgust 2020

Te zanima več? Pokliči 080 47 42, piši za informacije iz prve roke ali se oglasi pri nas v agenciji.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

1

Dan 1: Kampala – Narodni park Murchison Falls

V ugandski prestolnici Kampali boš spoznal vodiče, nato pa te čaka pot do Narodnega parka Murchison Falls. Slapovi Murchison so veličasten pojav na Belem Nilu in so srce narodnega parka, ki je eden najboljših v Ugandi. Ko se boš namestil, ti bo vodič natančno predstavil aktivnosti prihodnjega dne.

2

Dan 2: Masindi – Rezervat Budongo

Budongo je največji mahagonijev gozd v celotni vzhodni Afriki in dom največjemu številu šimpanzov v Ugandi. Tukaj naj bi jih živelo tudi do 700. Če imaš paket aktivnosti, te bo lokalni vodič popeljal na sprehod po gozdu, na katerem boste poskusili najti človekove najbližje sorodnike. Nato bo celotna skupina na safari vožnji spoznala še druge prebivalce rezervata.

3

Dan 3: Kampala

Dopoldne je namenjeno aktivnostim, za katere je dan prej zmanjkalo časa, nato pa je čas za povratek v Kampalo. Prosto popoldne boš izkoristil za raziskovanje tega živahnega mesta, ki leži sredi rodovitnega kmetijskega območja na jugu države.

4

Dan 4: Jezero Bunyonyi

Bunyonyi je majhno, a izjemno slikovito jezero. Obdano s hribi in polno zelenih otočkov tvori prekrasno pokrajino. Polno je različnih vrst ptic, najbolj znani in tudi najbolj številčni prebivalci jezera pa so vidre. Na tem čudovitem kraju boš preživel noč in se pripravil na zadnji del potovanja.

5

Dan 5: Jezero Bunyonyi

Gorske gorile so zelo ogrožene. Strokovnjaki sklepajo, da jih je v naravi le še okoli 650. Obisk teh veličastnih živali je odličen način, kako lahko sam pripomoreš k njihovemu ohranjanju in zagotavljanju prihodnosti. Denar, ki ga plačaš za dovoljenje, gre namreč za zaščito goril. Zelo pomembno vlogo pri ohranjanju imajo tudi lokalne skupnosti, ki s spremembo mišljenja in premikom od lovljenja k zaščiti bistveno pripomorejo k zagotavljanju prihodnosti teh veličastnih primatov.

Izdajanje dovoljenj je zelo omejeno, zato od turistov pričakujejo veliko fleksibilnosti, tako da bodi pripravljen na spremembe urnika. Gorile se ne zmenijo za človekove meje, njihov habitat pa obsega Ugando, Ruando in Demokratično republiko Kongo. Če bo le mogoče, bodo vodiči poskrbeli, da boš gorile obiskal v Ugandi, v nasprotnem primeru pa te bodo odpeljali v sosednjo Ruando ali Kongo.

Prost dan lahko izkoristiš za izlet ali raziskovanje okolice na gorskem kolesu.

6

Dan 6: Jezero Bunyonyi

Čeprav sta obisku namenjena dva dneva, pa boš dejansko na poti le en dan, eden pa je namenjen pridobivanju dovoljenj in rezervi, da lahko vodiči zagotovijo, da na svoj račun pride celotna skupina, saj ogled goril poteka v skupinah do 6 oseb. Obiskal boš tudi vas Nyombi, kjer živijo pigmejci. Izkoristi to priložnost in spoznaj kulturo in način življenja tega nenavadnega ljudstva.

7

Dan 7: Kampala

Čas je, da se posloviš od goril in pričneš dolgo pot nazaj do Kampale. Ker se boš vrnil v zgodnjih večernih urah, je priporočljivo, da svoje potovanje podaljšaš še za kak dan in si v Kampali zagotoviš dodatno nočitev.

Opazovanje goril v ugandi 2
Opazovanje goril v ugandi 8
Opazovanje goril v ugandi 7
Opazovanje goril v ugandi 6
Opazovanje goril v ugandi 5
Opazovanje goril v ugandi 4
Opazovanje goril v ugandi 3
Opazovanje goril v ugandi 1

Koda potovanja: N-NKK