Poudarki: Stone Town, Bagamoyo, gorovje Usambara, Arusha, Karatu, krater Ngorongoro, narodni park Serengeti, Mto wa Mbu, Nairobi

Razišči vzhodno Afriko z Lonely Planetom in Intrepidom – 9 dni v divjini med čudovitimi pokrajinami Tanzanije, od gorovja Usambara do prostranega Serengetija. Na safariju poišči leve, slone in nosoroge ter se med bivanjem v vasi nauči kuhati kot domačini.

Dodatne informacije

DestinacijaZanzibar
DržavaKenija, Tanzanija
KontinentAfrika
Trajanje9 dni
Stil potovanjaAvantura
ZahtevnostSrednje zahtevno
Letalske vozovniceNiso vključene
Starostna omejitev15 +
Jezik tureAngleški
Začetek in konec

Od Zanzibarja (Tanzanija) do Nairobija (Kenija)

stone town nairobi

1

Stone Town - Bagamoyo

Začni svojo afriško pustolovščino v Stone Tow-u, starem mestnem jedru Zanzibarja. Tu se boš srečal z vodjo izleta in preostankom skupine na prvem srečanju ob 11. uri v hotelu. Po tem sestanku pot nadaljuješ s trajektom do Dar es Salaama. Tam se vkrcaš v vozilo (in spoznaš svojega voznika ter kuharja), nato pa se odpelješ do kampa v Bagamoyo, čudovitem kraju ob plaži. Vključeni obroki: večerja.

Namestitev

 • Kampiranje (1 noč)

Dodatne dejavnosti

 • Stone Town – Kulinarična urbana dogodivščina – 24 €
 • Stone Town – obrt in glasba Urban Adventure – 42 |

Nadgradnje so na voljo v kampu na plaži, vendar brezžičnega interneta ni, tuši pa so le z hladno vodo.

2

Gorovje Usambara

Če se zbudiš zgodaj, se lahko odpraviš na zgodovinski trg suženjstva. Po tem obisku tega mračnega, a pomembnega mesta je čas za potovanje v oddaljeno gorovje Usambara (približno 7 ur). To neokrnjeno območje Tanzanije privablja zelo malo turistov, zaradi česar je idealen kraj za Lonely Planet Experience. Gozdovi se raztezajo čez gore in so idealni za lahke pohode ter vodene sprehode. Bival boš na območju stare nemške kolonije Lushoto, v enem od najstarejših hotelov v Afriki. Vključeni obroki: zajtrk, kosilo, večerja

Namestitev

 • Kampiranje (1 noč)

V kampu so stranišča s tušem in tuši, a brezžični internet je redko na voljo. Na voljo so nadgradnje.

3

Gorovje Usambara

Danes razišči čudovito gorovje Usambara in izkusi gostoljubje tega območja ob obisku nekaterih njegovih majhnih skupnosti.  Opravi se na čudovito razgledno točko Irente – ne pozabi na vodo in prigrizke. Na poti nazaj obišči lokalni kulturni projekt s kmetijo Irente in si privošči piknik. Vključeni obroki: zajtrk, kosilo, večerja.

Namestitev

 • Kampiranje (1 noč)

Vključene dejavnosti

 • Pohod Irente – Lushoto
 • Irente – lokalno kosilo
4

Arusha

Pripravi se na celodnevni izlet proti narodnim parkom Tanzanije. Cilj je razprostrto mesto Arusha, oddaljeno približno 10 ur. Vključeni obroki: zajtrk, večerja.

Namestitev

 • Kampiranje (1 noč)

Ta kamp ima stranišča s tušem. Ima tudi bar – idealen kraj za sprostitev ob pijači po dolgem dnevu vožnje.

5

Karatu

Z kratkim prevozom se pripelješ do mesteca Kisongo, kjer te čaka kuharski in rokodelski tečaj. Svoje kuharske mojstrovine boš lahko okusil na kosilu. Zvečer se odpelješ do mesteca Karatu, prehoda do kraterja Ngorongoro. Vključeni obroki: zajtrk, kosilo, večerja.

Namestitev

 • Kampiranje (1 noč)

Vključene dejavnosti

 • Kisongo – kuharski in rokodelski tečaj ter vaški sprehod
6

Ngorongoro Crater - Serengeti National Park

Vstani zgodaj, pospravi opremo za kampiranje in se odpravi na ekskurzijo v Serengeti skozi krater Ngorongoro. Uživaj v raziskovanju tega popolnoma nedotaknjenega vulkanskega kraterja, opazuj črne nosoroge, leve, leoparde, slone, impale, zebre in povodne konje. Nato se odpravi na odprte ravnice Serengetija – zeleno po deževju, rjavo in zažgano v sušnem obdobju. Kamp se nahaja znotraj samega Serengetija, zato pred spanjem lahko prisluhneš zvokom nočnih živali. Vključeni obroki: zajtrk, kosilo, večerja.

Namestitev

 • Kampiranje (1 noč)

Vključene dejavnosti

 • Krater Ngorongoro
 • Narodni park Serengeti – safari 4×4

Naš kamp v narodnem parku Serengeti nima ograje, ki bi kamp ločevala od živali. To je prava izkušnja, saj se živali, kot so bivoli in hijene, po sončnem zahodu pogosto približajo kampu. Ob prihodu v kamp bo vodja uredil podroben varnostni sestanek o tem, kaj je potrebno za zagotovitev varnosti skupine.

7

Serengeti National Park

Danes sta na sporedu dve vožnji ob urah, ko so živali najbolj aktivne, namesto jutranjega izleta pa se lahko podaš tudi na polet z balonom. Vključeni obroki: zajtrk, kosilo, večerja.

Namestitev

 • Kampiranje (1 noč)

Vključene dejavnosti

 • Narodni park Serengeti – safari 4×4

Opcijske dejavnosti

 • Vožnja z balonom – 499 € (število mest je omejeno)
8

Mto wa Mbu

Zbudi se s soncem in uživaj v se eni vožnji in iskanju velikih 5, nato pa se odpravi proti Mto wa Mbu. Ob prihodu spoznaj to majhno vasico, ki leži dovolj daleč stran od turističnih poti, in obrtno zadrugo, ki deluje na lokalni tržnici. Vključeni obroki: zajtrk, kosilo, večerja.

Namestitev

 • Kampiranje (1 noč)

Vključene dejavnosti

 • Narodni park Serengeti

V kampu so stranišča, tuši in dodatne nadgradnje (odvisno od razpoložljivosti).

9

Nairobi

Zgodaj zjutraj boš prečkal kenijsko mejo, nato pa nadaljeval do mesta Nairobi (približno 9–10 ur). Tu se tvoje potovanje zaključi, po želji pa ti lahko rezerviramo hotel. Vključeni obroki: zajtrk, kosilo.

Opcijske dejavnosti

 • Nairobi – Nairobi by Night Urban Adventure – 63 €

Koda potovanja: I-YXOQ