Privošči si nepozabno potovanje v vroča puščavska mesta Združenih arabskih emiratov.

Dodatne informacije

Stil potovanjaOrganiziran
Raven storitveStandardna
Letalske vozovniceVključene
Trajanje6 dni
DržavaZdruženi arabski emirati
KontinentAfrika in Bližnji vzhod
DestinacijaAbu Dhabi, Dubaj, Sharjah
Začetek in konecod Nove Gorice do Nove Gorice
Cena vključuje
Cena ne vključuje
 • Samopostrežne večerje s panoramsko plovbo v Dubaju in vključenimi brezalkoholnimi pijačami ter povratnim prevozom iz hotela: 55 €
 • 3 večerje ob prijavi: 45 €, 4 večerje: 60 €
 • turistične takse, plačljive samo na licu mesta: 10 AED (cca. 2,6 €) na sobo/noč, plačljivo v AED na recepciji hotela
 • vsega, kar ni izrecno navedeno pod »cena vključuje«
 • drugih storitev po osebnih naročilih
 • napitnin lokalnim vodnikom in voznikom
 • zavarovanja tveganja odpovedi zaradi bolezni
 • zdravstvenega zavarovanja z medicinsko asistenco v tujini.
Plačilni pogoji
 • Akontacija ob prijavi: 100 €,
 • cene so izračunane na tečaj USD dne 31. 7. 2019.
Doplačila
 • Doplačilo za enoposteljno sobo: 198 €.
Potovalni dokumenti
 • Veljaven potni list,
 • viza ni potrebna.
Cepljenja
 • Niso potrebna.
Vstopne točke
 • Kraji po Sloveniji, odvisno od prijav
Cena

Cena za člane UNI3NG:  

 • 785 € na osebo (pri najmanj 44 potnikih)
 • 799 € na osebo (pri najmanj 36 potnikih)
 • 850 € na osebo (pri najmanj 30 potnikih)
 • 879 € na osebo (pri najmanj 24 potnikih)

Cena za nečlane:

 • 812 € na osebo (pri najmanj 44 potnikih)
 • 834 € na osebo (pri najmanj 36 potnikih)
 • 879 € na osebo (pri najmanj 30 potnikih)
 • 895 € na osebo (pri najmanj 24 potnikih)
Razpoložljivi odhodiOdhodi celo leto

Min št. udeležencev: 44

Te zanima več? Piši na e-naslov travel.ng@nomago.si ali pokliči na telefonsko številko (05) 330 31 22 za informacije iz prve roke.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

1

1. dan: Nova Gorica/Zagreb/Dubaj

Zbor potnikov in dopoldanski prevoz na zagrebško letališče ter direkten polet v Dubaj. Obrok na letalu. Po opravljenih obmejnih formalnostih prevoz v hotel.

 

2

2. dan: Dubaj

Po zajtrku sledi panoramski poldnevni ogled mesta, t. i. mestni skyline. Zapeljali se bomo na otok »The Palm Jumeirah« in se ustavili ob ikoničnem hotelu Atlantis ter Burj Al Arabu za fotografiranje. Sledi obisk dubajskega muzeja (Dubai Museum), ki se nahaja v nekdanji utrdbi, kjer bomo na zanimiv način spoznali impresiven razvoj emiratov od trenutka odkritja nafte, ko je bilo glavno mesto vasica s kolibami iz trstičja, pa do blišča današnjih dni. Pot nas bo nato vodila v nakupovalno središče »Dubai Mall« s številnimi restavracijami in kavarnami. Postanek ob dolgi panoramski stekleni steni Dubai Aquarium z reproduciranim koralnim grebenom in uživanje ob spektaklu fontan ter pogledu na nebotičnik Burj Khalifa, ki je s 829,8 metri najvišja stavba na svetu. Kratek foto postanek pri Zabeel Palace, palači dubajskega šejka. Povratek v hotel, popoldne prosto za počitek, kopanje ali nakupe.

Za doplačilo ob prijavi samopostrežna večerja na značilni ladji »dhow« s panoramsko plovbo po predelu Marina Dubai. Po zaključeni večerji prevoz v hotel.

3

3. dan: Dubaj/Sharjah/Dubaj

Zajtrk in odhod v Sharjah, glavno mesto istoimenskega emirata, ki ga imenujejo tudi biser Zaliva. Panoramska vožnja po obmorski promenadi Corniche, obisk mošeje kralja Faisala (postanek za fotografiranje) ter obisk Muzeja islamske civilizacije. V več galerijah so razstavljeni skrbno prikazani predmeti iz celotnega muslimanskega sveta, ki slavijo islamski prispevek k svetovni kulturni dediščini. Nadaljevanje z ogledi v starem delu mesta Sharjah in sprehod po tradicionalni tržnici-suku Al Arsa. Sledi ogled muzeja »Sharjah Heritage Museum«, kjer sta prikazana tradicionalno življenje in arhitektura Arabskega zaliva.

Povratek v Dubaj, v stari del mesta. Z značilnimi ladjicami se bomo zapeljali do suka z začimbami in zlatom. V času pred odkritjem nafte je bilo trgovanje z zlatom, lokalno gojenimi biseri in začimbami vir bogastva za lokalno prebivalstvo. Postanek še v najstarejšem, historičnem delu mesta Bastakiya, kjer bomo videli, kako je pravzaprav izgledal avtohton, star Dubaj. Povratek v hotel in nočitev.

4

4. dan: Dubaj/Abu Dhabi/Dubaj

Po zajtrku vožnja do prestolnice Emiratov, Abu Dhabija. Obiskali bomo impozantno mošejo Sheikh Zayed, katere zunanjost krasijo poldragi kamni, pozlate in fontane, notranjost pa največja preproga na svetu in 12 metrov visok lestenec, okrašen s tisoči kristalov Swarovski.

Sledi ogled »Heritage Village«, kjer bomo spoznali, kako je potekalo tradicionalno življenje in kakšna je bila kultura bivanja pred odkritjem nafte. Tu so tudi razstavljeni predmeti v zvezi z gojenjem in prodajo biserov, nekoč pomembne gospodarske panoge tega področja. Na našem ogledu bomo videli še »Emirates Palace« v mogulskem slogu, ki slovi kot najdražji hotel na svetu, ter predsedniško palačo Qasr Al Watan, ki je pred kratkim odprla vrata za javnost (le zunanji ogled obeh stavb).

Nadaljevanje na Saadiyat Island, kjer se nahajata muzej Guggenheim in Louvre Abu Dhabi, ter na Yas Island z dirkališčem F1, nakupovalnimi centri in restavracijami ter impozantnim Ferrari World Abu Dhabi (zunanji ogledi). Povratek v hotel in nočitev.

5

5. dan: Dubaj/Al Ain/Dubaj

Zajtrk. Odhod iz Dubaja in vožnja skozi puščavo do oaze Al Ain, ki je nepretrgoma poseljena že od neolitika ter edini kraj v ZAE, ki je na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Ogled drugega največjega mesta v emiratu Abu Dhabi s kameljim sukom (tržnico), ogledali si bomo utrdbo Qasr Al Muwaiji, ki je nekdaj služila kot »diwan«-sedež uprave. Kosilo. Sprehod po oazi, ki je neprekinjeno poseljena že od neolitika in predstavlja prehod iz nomadskega načina življenja v urbanega. Oaza je tako postala zibelka emirske kulture, ohranila pa je tudi značilen namakalni sistem »falaj«, zaradi katere je mesto pod Unescom. Sledi ogled termalnih izvirov ob vznožju gore Jebel Hafeet in povratek v hotel.

6

6. dan: Dubaj/Slovenija

Zajtrk in prevoz na letališče. Polet v Zagreb, po pristanku avtobusni prevoz do Nove Gorice.

 

 

xx abu dhabi
abu dhabi velika
dubai2
dubai marina
dubai 3720034 1920
dubai marina2
abu dhabi

Koda potovanja: 2019020984