Pridružite se nam na dvodnevnem božičnem izletu v praznično okrašena mesta v Toskani. Občudujte prisrčna mesta in se sprehodite po uličicah, ki v zimskem času zaživijo!

Za vse imetnike ISIC in ITIC izkaznic (dijaška, študentska, mladinska ali učiteljska) 5 % popusta na izlet v adventnem času. Za upoštevanje je potrebno ob rezervaciji pripisati svojo serijsko številko izkaznice.

Dodatne informacije

DržavaItalija
Trajanje2 dni
Stil potovanjaOrganizirani, Izlet
Cena po osebi

CENA IZLETA NA OSEBO:

 • 149,00 EUR (pri najmanj 38. plačanih udeležencih na avtobusu)
Kaj je vključeno
 • Storitev avtobusnega prevoza
 • Zunanje oglede po programu
 • Namestitev v hotelu 3*+ v dvoposteljni sobi na osnovi nočitve z zajtrkom
 • Zunanji ogledi po programu in vodenje
Cena ne vključuje
 • Vlakec do centra Firenz 3 EUR/osebo plačljiv na licu mesta, doplačilo za manjšo skupino min 30 potnikov
 • 29 EUR, zdravstvenega zavarovanja z medicinsko asistenco v tujini
 • zavarovanja rizika odpovedi zaradi bolezni v višini 11 EUR/osebo
 • vse kar ni izrecno navedeno pod »cena vključuje«
Odhodi
 • Ljubljana, Ravbarkomanda, Ajdovščina, Nova Gorica
Potovalni dokumenti
 • osebna izkaznica/potni list
 • potrdilo PC
Predvideni odhodi
 • 18. December 2021

Opomba: Program se izvede v primeru, če oblastni ukrepi vlade Republike Slovenije v sled epidemije Covid-19 to dopuščajo. Izpolnjen mora biti eden izmed pogojev PC.

Vas zanima več? Pokličite 080 47 42, napišite e-poštno sporočilo ali obiščite našo poslovalnico, ter iz iz prve roke pridobite vse informacije o potovanju.

Za dodatne informacije preberite: Splošne pogoje poslovanja.

1

SLOVENIJA – FERRARA – FIRENZE – MONTECATINI TERME

Odhod v jutranjih urah in vožnja proti Ferrari, ki je uvrščena na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Ogledali si bomo staro mestno jedro z impozantnim gradom Estense, palačo diamantov, staro univerzo, kjer so študirali Kopernik in Paracelsius (vsi ogledi so zunanju).

Sledi obisk Firenc. Zunanji ogled mesta: trg Piazza di San Giovanni, kjer se nahaja krstilnica z zlatimi vrati, prekrasen Giottov zvonik ter cerkev, posvečena Mariji z veličastno Brunelescijevo kupolo. Nato se bomo podali na trg Piazza della Signoria, ki je bilo nekdaj upravno središče mesta. Tu se nahaja Palazzo Veccchio, Samsonov vodnjak in loža dei Lanzi s številnimi kipi znanih umetnikov. Sledi še sprehod do znamenitega mostu Ponte Vecchio, ki je v adventnem času lepo osvetljen z raznimi motivi in prost čas Na adventnem sejmu, ki sodi med najlepše v Italiji. Vožnja v Montecatini, nastanitev v hotelu in nočitev.

2

MONTERIGGIONI – SIENA – AREZZO – SLOVENIJA

Po zajtrku bomo prvi ogled namenili slikovitemu toskanskemu »borgu«, srednjeveškemu obzidanemu trgu Monteriggioni. Vožnja do toskanskega bisera, mesta Siena, katerega stari del je na Unescovem seznamu kulturne dediščine. Pomudili se bomo na značilno oblikovanem trgu Piazza del Campo, ki že od srednjega veka predstavlja srce Siene. Trg velja za enega najimenitnejših srednjeveških trgov v Evropi, na njem pa se odvijajo tudi znane konjske dirke.

Pot nas bo nato vodila v Arezzo, nekoč enemu od dvanajstih najpomembnejših etruščanskih mest. Ogled srednjeveškega centra z visečim trgom Piazza Grande in bližnjimi palačami katerih pročelja so v adventnem času odeta v čudovite svetlobne dekoracije. Po zaključenih ogledih povratek proti domu.

toskana
toskana

Koda potovanja: