Južno od Salzburga se nahaja čarobna pokrajina, ki jo naši severni sosedje imenujejo Salzkamergut oziroma po slovensko Solnograška. Pokrajino oblikujejo gozdovi in številna slikovita alpska jezera ob katerih so zrasli majhni letoviški kraji, ki si v času adventa nadenejo praznično podobo. Najprej nas bo pozdravil zgodovinski kraj Hallstatt, ki je ime dobil po nahajališču rudnikov soli. Pridobivanje soli sega vse do srednje bronaste dobe in zaznamuje obstanek tukajšnjega prebivalstva. Prav tu so našli bogate ostanke naselbine iz prazgodovine, zato je tudi del prazgodovinskega obdobja prejel ime po tem kraju – halštatska doba.

Kraj je izjemno slikovit in je pod zaščito UNESCO-ove kulturne dediščine. Sprehod po starem mestecu, kjer so hiše še krite z leseno kritino in se na stopničastih terasah pnejo nad jezerom. Sledila bo vožnja do jezera Wolfgangsee. Idilična gorska in objezerska vas St. Wolfgang nas bo popolnoma očarala. Ponaša se z mogočno gotsko farno cerkvijo in enim najlepših božičnih sejmov v Avstriji. Vas je slavna tudi po ljubezenski zgodbi v gostišču »Pri belem konjičku«, ki je dala vsebino priljubljeni opereti Ralfa Benitzkyja. Sprehodili se bomo še ob jezerskem obrežju, se ustavili na božičnem sejmu, se pogreli s punčem, čajem, kuhanim vinom in začutili praznično vzdušje. Na ogled nas bodo vabile tudi hiše in ulice St.Gilgna, ki ga krasijo na stotine rdečih in zlatih adventnih svečk. Simbol božičnega časa pa predstavlja 11 metrska sveča na obali jezera Wolfgangsee. Sprehod med okrašenimi tradicionalnimi stojnicami. V večernih urah povratek proti Sloveniji. Predviden prihod domov je v poznih nočnih – jutranjih urah.

Za vse imetnike ISIC in ITIC izkaznic (dijaška, študentska, mladinska ali učiteljska) 5 % popusta na izlet v adventnem času. Za upoštevanje je potrebno ob rezervaciji pripisati svojo serijsko številko izkaznice.

Dodatne informacije

DržavaAvstrija
Trajanje1 dan
Stil potovanjaOrganizirani, Izlet
Cena po osebi

CENA IZLETA NA OSEBO:

 • 48,00 EUR (pri najmanj 45.plačanih udeležencih na avtobusu)
 • 55,00 EUR (pri najmanj 40.plačanih udeležencih na avtobusu)
Kaj je vključeno
 • Storitev avtobusnega prevoza
 • zunanje oglede po programu
 • strošek vodenja in organizacije izleta
Cena ne vključuje
 • Enkratna prijavnina: 6,00 EUR/prijavo
 • dodatnih fakultativnih vstopnin
 • zavarovanje rizika odpovedi v primeru bolezni in dodatnega zdravstvenega zavarovanja z medicinsko asistenco v tujini
Odhodi
 • Nova Gorica ob 6.00 uri; Ajdovščina, Ravbarkomanda, Ljubljana ob 7.30 uri.
Potovalni dokumenti
 • osebna izkaznica/potni list
 • potrdilo PCT
Predvideni odhodi
 • 11. December 2021

Opomba: Program se izvede v primeru, če oblastni ukrepi vlade Republike Slovenije v sled epidemije Covid-19 to dopuščajo. Izpolnjen mora biti eden izmed pogojev PCT.

Vas zanima več? Pokličite 080 47 42, napišite e-poštno sporočilo ali obiščite našo poslovalnico, ter iz iz prve roke pridobite vse informacije o potovanju.

Za dodatne informacije preberite: Splošne pogoje poslovanja.

solnograska 1
solnograska
solnograska 2

Koda potovanja: