Pridi z nami in obišči Sardinijo, očarljivi biser sredi Sredozemlja!

Dodatne informacije

Stil potovanjaOrganiziran
Trajanje5 dni
DržavaItalija
KontinentEvropa
DestinacijaSardinija, Italija
Cena vključuje
 • avtobusni prevoz
 • zunanje oglede po programu
 • trajektni prevoz na relaciji Livorno–Olbia–Livorno v štiriposteljnih kabinah
 • 2x večerjo na trajektu
 • sx namestitev v hotelu s 3* s polpenzionom
 • vstopnino za ogled Nuraghe Losa, mesta Tharros, cerkve Santissima Trinita, muzej Garibaldi in Capo d’Orso
 • prevoz na otok La Maddalena
 • obisk pridelovalca kisa
 • vodenje in organizacijo potovanja
Cena ne vključuje
 • doplačila za dvoposteljno kabino 36 €/osebo – na povpraševanje
 • turistične takse, plačljive v hotelu
 • pijače pri obrokih
 • dodatnih fakultativnih vstopnin
 • zavarovanja rizika odpovedi v primeru bolezni ali smrti v višini 4,3 % od celotnega aranžmaja
 • dodatnega zdravstvenega zavarovanja z medicinsko asistenco v tujini ter
 • vsega, kar ni izrecno navedeno pod „cena vključuje”
Potovalni dokumenti
 • osebna izkaznica ali potni list
Cena
 • 470 € na osebo (pri najmanj 45 udeležencih)
 • 489 € na osebo (pri najmanj 40 udeležencih)

Minimalno število udeležencev: 45

Te zanima več? Piši na e-naslov travel.ng@nomago.si ali pokliči na telefonsko številko (05) 330 31 22 za informacije iz prve roke.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

1

Nova Gorica-Bologna-Lucca-Livorno

Odhod iz Nove Gorice ob 8. uri. Vožnja z vmesnimi postanki za oddih mimo Benetk do Bologne. Tu bomo naredili daljši postanek in si ogledali mestno jedro. Zunanji ogled bazilike Sv. Petronija, v kateri se nahaja astronomska ura, trga Piazza Maggiore s komunalno palačo, palačo kralja Enza in Neptunovim vodnjakom. V neposredni bližini se nahajata tudi viseča stolpa Asinelli in Garisenda, ki sta simbol mesta. Zunanji ogled in že bomo pot nadaljevali proti mestu Lucca. Mesto je obdano z izredno dobro ohranjenim srednjeveškim obzidjem in sodi med najpomembnejša italijanska mesta po bogastvu kulturnih in umetniških spomenikov. Ogledali si bomo cerkev sv. Mihaela, stolnico, stolp Guinigi. Ustavili se bomo tudi na Piazza dell’ Anfiteatro, sugestivnem in v obliki elipse zasnovanem trgu. Njegova oblika je posledica urbane zasnove na  temeljih nekdanje rimske arene. Vsi ogledi so zunanji. Nadaljevanje vožnje proti Livornu. Zvečer vkrcanje na trajekt in nastanitev v kabinah (štiriposteljnih). Večerja na trajektu in nočna plovba proti Sardiniji.

2

Olbia-Orgosolo-Nuraghe Losa-Tharros-Alghero

Po jutranjem izkrcanju se bomo zapeljali v notranjost otoka v vasico Orgosolo, kjer so stene stavb porisane s socialno angažiranimi grafiti, ki govorijo o preteklih in tudi vedno aktualnih temah. Gre za Sardinijo značilen socio-kulturološki pojav, ki je ravno v Orgosolu najbolj izražen. Nadaljevali bomo do kraja Abbasanta, kjer se nahajajo ostanki naselja morda prvih prebivalcev Sardinije. Gre za ostanke t. i. nuraške kulture oziroma civilizacije, ki je predvsem notranjost otoka naseljevala v obdobju od 1800 do 500 pr. n. št.  Najdišče Losa je med najbolje ohranjenimi. Z našim naslednjim ogledom se bomo vrnili v preteklost, se podali na polotok Sinis in si ogledali ostanke feničanskega mesta Tharros. Feničani so bili med prvimi osvajalci otoka, Tharros pa je bil pomembno in cvetoče trgovsko središče. Sledi vožnja v smeri Alghera, namestitev v hotel, večerja in nočitev.

3

Alghero-Sassari-Castelsardo

Zajtrk v hotelu. Dopoldan bomo namenili ogledu mesta, ki velja za najbolj španskega na celem otoku, saj se je katalonski vpliv od časov, ko so ga zasedali Aragonci, ohranil do današnjih dni. Prav tako ima Alghero izjemno lepo ohranjeno mestno jedro, obdano z obzidjem in obrambnimi stolpi. Sprehodili se bomo po mestu in si ogledali znamenitosti (vsi ogledi so zunanji). Nadaljevali bomo proti Sassariju. Mesto je zaznamovala bogata zgodovina napadov, zaradi katerih je bilo obdano s trdnjavami in obzidji. Mesto se danes ponaša s srednjeveškim jedrom, mogočno katedralo in številnimi palačami. Krajši zunanji ogled. V bližini se nahaja najlepši primerek romanske cerkvene arhitekture na Sardiniji. Cerkev Santisssima Trinita di Saccargia je bila postavljena za časa, ko je bilo to območje pod nadzorom Pise. Ogled in že bomo nadaljevali do morda najslikovitejšega otoškega mesteca Castelsardo. Na vzpetini nad morjem se dviga naselje, na samem vrhu pa dominira grad. Naselje je zaradi strateške pozicije večkrat menjalo gospodarje, tako Genovežane kot Aragonce in posledično tudi svoje ime. Po zunanjem ogledu bomo nadaljevali vožnjo do hotela. Namestitev, večerja in nočitev.

4

Palau-La Maddalena-Caprera-Capo D’orso-Porto Cervo-Olbia

Po zajtrku v hotelu se bomo podali do kraja Palau, od koder se bomo s trajektom zapeljali na arhipelag La Maddalena. To je naravni park s sedmimi glavnimi otoki in številnimi manjšimi otočki. Največji med njimi je istoimenski Maddalena. Slovijo predvsem po plažah s kristalnim morjem. Postanek v barvitem manjšem obmorskem letovišču, kjer boste našli številne trgovinice, kavarne in restavracije. Čez 600 m dolg most se bomo zapeljali do sosednjega otoka Caprera, kjer je nekoč živel in umrl veliki narodni junak Giuseppe Garibaldi. Ogledali si bomo njegovo hišo, ki je danes muzej. Po ogledu bo sledil povratek s trajektom v Palau. Naš naslednji ogled bomo namenili rtu Capo d’ Orso, kjer si bomo ogledali, kako je narava zanimivo izoblikovala obalno skalovje. Od tu se odpira tudi lep pogled na arhipelag otočja La Maddalena. Nadaljevali bomo po znameniti Costi Smeraldi do Porta Cerva, simbola mondenega turizma na Sardiniji. V poletnih mesecih so tu zasidrane verjetno najatraktivnejše jahte z vseh koncev sveta. Vožnja v Olbio, kjer se bomo vkrcali na ladjo. Večerja na trajektu in nočna plovba proti celini.

5

Livorno-Modena-Mantova-Nova Gorica

Jutranji prihod v pristanišče, izkrcanje in vožnja proti Modeni, rojstnemu kraju Luciana Pavarottija. Ogledali si bomo mestno katedralo iz 12. stol., trg Piazza Grande in stolp Ghirlandina, ki se uvrščajo na seznam Unescove kulturne dediščine. Ena od posebnosti Emilie Romagne je balzamični kis. Aceto balsamico tradizionale di Modena ali tradicionalno pripravljen balzamični kis iz Modene je kulinarična posebnost z več sto let dolgo zgodovino in kontroliranim poreklom, ki ji na svetu ni para. Skrbno ga hranijo in starajo v majhnih lesenih sodih ter prodajajo v majhnih stekleničkah. Obiskali bomo priznanega proizvajalca balzamičnega kisa, marsikaj izvedeli ter kis tudi degustirali. Popoldan bo sledila vožnja do Mantove, ki ponuja veliko kulturnozgodovinskih znamenitosti in je nekoč sodila med najbogatejša italijanska mesta. Slikovito mesto je obdano kar s tremi jezeri. Sprehodili se bomo skozi staro mestno jedro in si ogledali mnoge prelepe palače, stolpe in spomenike na trgu Piazza delle Erbe, Piazza Broletto in Piazza Sordelo. Slednji je bil več stoletij center krščanskega in političnega življenja v mestu. Tu si bomo poleg drugih palač ogledali (zunanji ogledi) še katedralo in monumentalni kompleks Palačo Ducale. To je bila rezidenca mogočne družine Gonzaga, ki je pustila najpomembnejši pečat mestu. Gradili so jo kar štiri stoletja in danes skriva številne dragocene umetnine in bogate zbirke. Nekaj prostega časa in povratek proti domu, ki je predviden v poznih večernih urah.

sardinia alghero boats
cathedral 2643361 1920
sardinia 3552441 1920
sardinia 2251232 1920
sardinia alghero oldtown bike

Koda potovanja: 2019020967