DOLINA ZELENEGA ZLATA
Odhod iz dogovorjenega mesta v jutranjih urah. Obiskali bomo Savinjsko dolino, imenovano tudi »dolina zelenega zlata«. Slovenija je peta največja proizvajalka tiste »začimbe«, ki daje pivu okus in prepoznavno noto – hmelja. Že med vožnjo bomo lahko občudovali prostrana polja in se hitro znašli sredi čudovite zgodbe o napitku in ljudeh. Z obiskom Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva bomo čutno in poučno doživeli zgodbo o hmelju in pivu. Iz fontane sredi mestnega parka, ki vzbuja pozornost po celotni državi in tudi izven meja, si bomo natočili bomo vrček piva. Fontana predstavlja poklon hmeljarski dediščini Spodnje Savinjske doline in povezuje preteklost in sedanjost.
Na kmetiji, ki se lahko pohvali z 250 letno tradicijo, bomo v podeželskem ambientu uživali v raznolikih okusih domačih sirov, namazov, skute, jogurtov in kruha. Iz degustacijske sobe bomo imeli vpogled v proizvodnjo sira in drugih mlečnih izdelkov, v kleti pod nami pa bodo zoreli domači siri. Dobrote bomo lahko tudi kupili za nadaljnje degustiranje v domačem okolju. V vinorodnem okolišu, kjer je doma Ritoznojčan, bomo spoznali tradicijo vinogradništva v teh krajih, ki sega že v leto 400 pred našim štetjem. Obstajajo zapisi, da naj bi prvo nagrajeno slovensko vino na dunajskem dvoru izviralo prav iz teh krajev. Poleg različnih zgodb o hudomušnosti imena vina, bomo izvedeli kakšni so dobri pogoji za vinogradništvo, si ogledali vinsko klet ter vino tudi poskusili. Dan nam bodo popestrile Ložniške ufarce, ki nam bodo skozi pesem in hudomušne pripovedi predstavile tukajšnje običaje.
Povratek domov v večernih urah.
Dodatne informacije
Stil potovanja | Izlet, Organiziran |
---|---|
Trajanje | 1 dan |
Država | Slovenija |
Kaj vključuje cena |
|
---|---|
Kaj ni vključeno v ceno | Vse, kar ni izrecno navedeno pod »cena vključuje«. |
Razpoložljivi odhodi | Odhodi celo leto |
Te zanima več? Piši na e-naslov travel.ng@nomago.si ali pokliči na telefonsko številko (05) 330 31 22.
Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.
Koda potovanja: