Highlights: Severna Koreja, Pyongyang, Hyangsan, dolina Manpok, Južna Koreja, Seul, gora Seorak, Samwhasa, vasica Hahoe, meja med Južno in Severno Korejo.

Severna Koreja velja za eno najbolj kontroverznih držav na svetu, o kateri slišimo mnogo nenavadnega. Kakšna pa je resnica? Na potovanju boš lahko opazoval totalitaristično arhitekturo, spomenike, kipe, obmorska letovišča in mogoče tudi kakšno proslavo – vse v znamenju dveh velikih voditeljev. Severna Koreja je delček sveta, kjer lahko doživiš edinstvene absurde sistema, kakršnega mi nismo nikoli poznali. Kljub bližini se Južna Koreja se od severne sosede precej razlikuje. Je navdihujoča mešanica tradicije in sodobnosti, ki jo vodi napredek. Okušal boš lahko na stotine različnih, a zanimivih jedi, pripravljenih iz nenavadnih sestavin. Potovanje v Severno in Južno Korejo se res ne more primerjati z nobenim drugim, saj sta ti dve državi v primerjavi z ostalimi še zaviti v tančico skrivnosti.

 

 

Dodatne informacije

Stil potovanjaOrganiziran
Raven storitveOsnovna
Starostna omejitev12+
Letalske vozovniceVključene
Trajanje15 dni
DržavaSeverna in Južna Koreja
KontinentAzija
ZahtevnostPovprečna
DestinacijaSeverna in Južna Koreja
Začetek in konecod Ljubljane do Ljubljane
Kaj je vključeno
 • vsi prevozi z letalom in letališke pristojbine,
 • vse prenočitve (večina v hotelih s 3 zvezdicami in dvoposteljnih sobah, ena nočitev na skupnih ležiščih v samostanu),
 • obroki, vključeni v program – skupaj 12 zajtrkov, 10 kosil in 7 večerij,
 • vsi prevozi med lokacijami in aktivnostmi,
 • panoramski ogled Pekinga,
 • viza za Severno Korejo,
 • vstopnine in ogledi s slovenskim vodičem ter lokalnimi spremljevalci,
 • zdravstveno zavarovanje.
Dodatni stroški
 • doplačila za enoposteljno sobo – 390 €,
 • priporočljive napitnine – do 45 €,
 • pijače pri obrokih (razen pijače, ki je vključena v zajtrk),
 • zavarovanje za riziko odpovedi v primeru bolezni ali smrti*.

 

Razpoložljivi odhodiOdhodi celo leto

*Zavarovanje za riziko odpovedi v primeru bolezni ali smrti v višini 3,15 % od vrednosti aranžmaja z obvezno soudeležbo pri škodi, ki znaša 5 % od sestavin dajatve zavarovalnice, vendar ne manj kot 20 € po zavarovalnem primeru.

Te zanima več? Piši na e-naslov travel.ce@nomago.si ali pokliči na telefonsko številko (03) 425 34 32.

Za ostale informacije pa si lahko prebereš splošne pogoje.

 

 

1

Dan 1: Ljubljana/Peking

Tvoja pustolovščina se začenja. Z ljubljanskega letališča boš z vmesnim postankom poletel do Pekinga.

 

2

Dan 2: Peking

Pozno popoldan boš pristal v Pekingu. Po dolgih urah na letalu se boš znašel v popolnoma drugačnem svetu, zato dobro izkoristi čas, ki ti je na voljo v tem ogromnem velemestu. S skupino se boš odpeljal na panoramski ogled mesta, nato pa v hotel na zagotovo težko pričakovani počitek.

Obroki: prehrana na letalu, večerja.

3

Dan 3: Peking/Pyongyang

Najprej zajtrk, potem pa te čaka pot do letališča. Pred tabo je vznemirljiv dan, vstopil boš namreč v Severno Korejo. Na letališču bomo najprej uredili vse, kar potrebujemo za vizo in vstop v to državo, nato pa je čas, da se s skupino podaš v drugačen svet in sistem. Pyongyang je tipična totalitaristična prestolnica. Ne glede na to, kakšno predstavo imaš o njej, v živo te bo zagotovo kaj presenetilo. Videl boš, kako se na ulicah na zanimiv način prepletata formalnost in običajno življenje ljudi. Obiskali bomo Slavolok zmage, največji slavolok na svetu, ki je postavljen v spomin zmagi nad Japonsko, in osrednji trg Pyongyanga, ki je posvečen Kim Il Sungu. Preden se odpravimo v hotel, nas čaka še čisto prava severnokorejska večerja, ob kateri se bomo spoznali z njihovo kulinariko.

Obroki: Zajtrk, večerja.

4

Dan 4: Pyongyang/Hyangsan

Prepusti se lokalnim vodičem, ki te bodo popeljali po lepotah prestolnice, na katere so najbolj ponosni. Obiskal boš park Mansudae, ki ga krasita mozaični podobi predsednika Kim il Sunga in voditelja Kim Jonga. Vstopil boš tudi v študijsko hišo s knjižnico in središčem za izobraževanje odraslih, od koder boš lahko opazoval osrednji trg in znameniti stolp Juche, najvišji kamniti stolp na svetu. Popoldan se boš s skupino podal še do spomenika, ki obeležuje ustanovitev stranke, in mesto Mangyongdae, v katerem se je rodil Kim il Sung. Še pred večerom boš zapustil Pyongyang in pot nadaljeval proti hotelu v mestu Hyangsan.

Obroki:  zajtrk, kosilo, večerja.

5

Dan 5: Hyangsan/Pyongyang

Pred tabo je pester dan v naravi. Spoznal boš delček severnokorejskega podeželja, njihove gore in slapove in tako dobil uvid v popolnoma drugačno Severno Korejo. Najprej bomo s skupino obiskali razstavo International Friendship Exhibition in tempelj Pohyon. Današnje kosilo bo zamenjal prijeten in okusen piknik v naravi. Nato pa nas čaka dvourni daljši sprehod po dolini Manpok,  dolini tisočerih slapov. Popoldan se bomo vračali v Pyongyang, skozi okno pa boš lahko opazoval severnokorejsko podeželje.

Obroki: zajtrk, piknik kosilo, večerja.

6

Dan 6: Pyongyang

Ponovno se boš prebudil v tej čisti in skrbno urejeni prestolnici Severne Koreje. Zjutraj lahko kakšno minutko več nameniš izbiri svojih oblačil, saj boš obiskal Palačo sonca. Ta mavzolej Kim II Sunga in voditelja Kim Jonga je za domačine zelo pomemben, zato se tja odpravljajo oblečeni v svoja najboljša oblačila. Nato pa boš lahko smuknil v udobnejša popotniška oblačila in nadaljeval raziskovanje mesta. Čaka te še obisk pokopališča revolucionarnih mučenikov, muzeja korejske vojne in celo ladje USS Pueblo, vozila ameriške mornarice, ki je še vedno v ujetništvu. Zapeljal se boš tudi z metrojem in obiskal novozgrajeni znanstveni center, zvečer pa se boš zabaval v cirkusu.

Obroki: zajtrk, kosilo, večerja.

7

Dan 7: Pyongyang/Kaesong

Začneš z vožnjo v Kaesong, kjer se nahaja znamenita meja med državama, imenovana tudi DMZ ali »demilitarized zone«. Meja med Severno in Južno Korejo je polna zgodb, nekaj jih boš lahko odkril tudi ti. Gibanje na meji je omejeno, a nič zato! Sledil boš programu in počasi odkrival znamenitosti. Čaka te postanek v muzeju Koryo, ki je nekoč bil prva univerza v Koreji, danes pa je muzej zgodovine in kulture. Popoldne je na vrsti obisk mestnega parka in zidu, ki fizično ločuje Severno in Južno Korejo. Hiter postanek te čaka tudi ob spomeniku Three charters of National Reunification, ki obeležuje ustanovne listine države, nato pa pot nazaj v Pyongyang.

Obroki: zajtrk, kosilo, večerja.

8

Dan 8: Pyongyang/Peking/Seul

Dan boš preživel na letališčih. Iz Pyongyanga boš najprej poletel do Pekinga, nato pa v Seul. Pristal boš v večernih urah, zato te bo hotelska soba že čakala.

Obroki: zajtrk.

9

Dan 9: Seul

»Ahn nyeong ha se yo« oziroma dobro jutro, Seul! Velikost tega mesta s krasnimi silhuetami stavb te bo zagotovo presunila. To je sodobno, živahno, a tudi tradicionalno mesto, kjer lahko na vsakem vogalu opazuješ kaj zanimivega. Ogledali si bomo palačo Gyeongbokgung, ki ima zaradi svoje lege tudi vzdevek severna palača, nato pa te čaka postanek ob vratih Gwanghwamun. Nadaljeval boš z ogledom predsedniške rezidence Blue house, nato pa se boš podal v mestni vrvež na ulico antičnih izdelkov, kjer si lahko kupiš kakšen spominek. Današnje raziskovanje boš zaključil z ogledom kanala Cheonggyecheon.

Obroki: zajtrk, kosilo, večerja.

10

Dan 10: Seul/gora Seorak/Samwhasa

Iz velemesta v čudovito naravo. Sprehodil se boš ob gori Seorak, kjer se nahaja čudovit nacionalni park, na katerega so domačini zelo ponosni. Pozorno si bomo ogledali vremensko napoved in se na podlagi tega odločili, do katerega vrha, slapu ali templja se bo naša skupina podala. Ne glede na to, kam nas bo peljala pot, boš zagotovo užival ob pogledu na zeleno okolico. Nato se boš zapeljal v Samwhaso, kjer boš spoznal tradicionalno samostansko življenje v Južni Koreji in prisostvoval obredu priprave in pitja čaj.

Obroki: zajtrk, kosilo.  

11

Dan 11: Samwhasa/Andong

Zjutraj se boš podal do templja Buseoksa, kjer si boš ogledal dogajanje v samostanu in spoznal zares drugačen način življenja, kot ga poznamo mi. Tempelj skriva dolgo zgodovino, njegov izvor sega daleč v 7. stoletje. Ustavili se bomo še ob velikem kamnitem kipu bude v Jebiwonu in pozno popoldan prišli v Andong.

Obroki: zajtrk, kosilo.  

12

Dan 12: Andong/Gyeongju

Do sedaj si zagotovo že vsaj malo spoznal korejski jezik in se lahko prijaznim domačinom zahvališ z magično besedo »gomawo« ali hvala po naše. Obiskal boš etnološko vasico Hahoe in spoznal, kako Južnokorejci spoštujejo tradicijo. Na vas, ki te popelje v zgodovino, so zelo ponosni; njen pomen je prepoznal tudi Unesco, saj jo je umestil na seznam svetovne dediščine.

Obroki: zajtrk, kosilo. 

13

Dan 13: Gyeongju

Današnji dan je v celoti namenjen spoznavanju mesta Gyeongju. To je bilo nekoč glavno mesto starodavne kraljevine Silla, ta je imela pod nadzorom velik del Korejskega polotoka. Izvedel boš več o zgodovini Južne Koreje, kraljevinah in kraljih, ki so nekoč vladali. Več časa boš lahko posvetil tudi korejski kulinariki, ki je zaradi svoje drugačnosti zelo zanimiva.

Obroki: zajtrk, kosilo.  

14

Dan 14: Gyeongjueul/Busan/Seul/Istanbul

Si že mislil, da bomo Korejo zapustili brez postanka na tržnici? Nikakor. Najprej se boš sprehodil po tržnici v Gyeongju, kjer ti bodo kulinarične sestavine izdale še kakšno skrivnost o tej deželi. Sledi postanek v kraju Busanu in ogled ribje tržnice. Spoznal boš, koliko za nas neobičajnih sestavin se znajde na krožnikih Korejcev. Tu se naša skupna dogodivščina počasi zaključi. Vkrcal se boš na vlak, ki te bo odpeljal do Seula. Od tam pa boš poletel proti Evropi.

Obroki: zajtrk, kosilo. 

15

Dan 15: Istanbul/Ljubljana

V jutranjih urah boš pristal na letališču v Ljubljani. Tvoje potovanje se je zaključilo.

Severna in južna koreja
Severna in južna koreja 6
Severna in južna koreja 5
Severna in južna koreja 4
Severna in južna koreja 3
Severna in južna koreja 2
Severna in južna koreja 1

Koda potovanja: NMG-KOR-818