NajNajNaj

Uganka: kako najraje potujejo tridesetletniki?

datum objave | 17. november 2020
6450

V naši agenciji verjamemo, da za potovanja ni starostnih omejitev. Pa vendar obstajajo raziskave, ki potrjujejo, da so nekatere destinacije bolj priljubljene med specifičnimi starostnimi skupinami, druge pa manj. Te zanima, katera izmed takih destinacij je trenutno najbolj priljubljena med tridesetletniki? Za pomoč smo pripravili 5 namigov!

1. Da razbijejo monotono dnevno rutino, se tridesetletniki pogosto odločijo za avanturistična potovanja

Tako imenovana »MTV generacija« popotnikov se nemalokrat odloča za avtentična, eksotična in avanturistična potovanja, ki vključujejo veliko ekstremnih športov, nevsakdanjih aktivnosti ter nehojenih poti.

ekstremni športi

2. Tridesetletniki obožujejo neudobna prenočišča

Ker jih večina čez leto spi v udobnih posteljah v svojih (morda že lastniških) domovih, se tridesetletniki velikokrat odločijo, da bodo med potovanji preizkusili nekoliko bolj »grobo« različico bivanja. Ta vključuje nočitve v šotorih sredi safarijev, v bambusovih bungalovih na plaži ali v lesenih kočah sredi snežnih planot.

3. Lokalna prevozna sredstva so za tridesetletnike zaklad

Zakaj bi se vozili z zasebnimi avtomobili ali dragimi taksiji, če lahko spoznavajo, začutijo in prisluhnejo avtentičnosti dežele na javnih avtobusih, v prezasedenih spalnih vagonih vlakov ali na lokalnih nočnih trajektih?

4. Ob nakupovanju spominkov se tridesetletniki ne šalijo

Ker so pripadniki te starostne skupine v finančno nekoliko bolj stabilnih letih, si običajno lahko privoščijo nakup lepših in bolj »originalnih« spominkov s potovanj. Konec koncev komaj čakajo, da jih doma razkažejo svojim prijateljem!

5. Radi si privoščijo dobro kulinarično izkušnjo

Za tridesetletnike ni pomembno le, da jedo kakovostno, svežo in pristno hrano. Pozorni so tudi na vzdušje in lokacijo obedovanja. Zanje je primer odlične kulinarične izkušnje večerja sredi saharske puščave.

Si uganil, katera destinacija vključuje vse zgoraj naštete dejavnike za popolno potovanje tridesetletnikov? Da, prav imaš, ena izmed trenutno najbolj priljubljenih destinacij za tridesetletnike je AFRIŠKI SAFARI. Če tudi tebe zanima raziskovanje Afrike, se oglasi pri nas v agenciji (ko bo to seveda možno :)) in pomagali ti bomo načrtovati tvoje sanjsko potovanje.