Nomago nasveti

V Ljubljano in nazaj – kot bi mignil!

datum objave | 11. julij 2019
3751

Si kdaj razmišljal, da bi se v službo odpravil z avtobusom, pa bi predolgo trajalo? Zate imamo dobro novico: v Ljubljano iz več mest po Sloveniji po novem vozijo hitre linije, ki so vključene tudi v shemo javnega potniškega prometa.

 

Brez postankov in brez parkiranja

Hitre linije te brez postankov popeljejo v Ljubljano iz Nove Gorice, Kopra, Celja, Velenja, Slovenj Gradca, Postojne, Idrije ter Zagorja ob Savi. Seveda vozijo tudi v obratni smeri. Vožnja z avtobusom, ki vozi na hitri liniji, ne bo trajala dosti dlje kot z avtomobilom, saj gre tudi avtobus na avtocesto in nima postankov. Ob prihodu pa ti ne bo treba zgubljati dodatnega časa z iskanjem parkirnega mesta.

nomago v ljubljani

Zakaj bi se na pot odpravil z avtobusom?

  1. Na avtobusu se lahko v miru pripraviš na sestanek. Še zadnjič preglej zapiske in preveri številke. Vemo, da svoje delo jemlješ resno, zato dobro izkoristi čas, ki bi ga sicer porabil za vožnjo.
  2. Med potjo se ti ni treba ukvarjati s prometom in drugimi udeleženci v prometu, ampak se preprosto usedeš na svoj sedež in se brez skrbi odpelješ. In čeprav parkirnih mest nikoli ni dovolj, ti tokrat ne bo treba iskati parkirnega mesta.
  3. Si moral zgodaj vstati, ker je bilo treba iti od doma? Na avtobusu lahko še malo zadremaš in nadomestiš manjkajoče minute spanja.
  4. Med vožnjo lahko počneš tudi kaj razvedrilnega: bereš, si dopisuješ s prijatelji, klepetaš s kolegi ali počneš kaj drugega, za kar ti po navadi zmanjka časa.

 

Skrb za okolje

Avtobusi niso le praktični, ampak pomagajo tudi pri varovanju okolja. Na avtobusu se lahko hkrati pelje 50 ljudi, kar lahko teoretično pomeni kar 50 avtomobilov manj na cesti, če bi se v vsakem peljal le en potnik. Avtobus zavzame veliko manj prostora kot ustrezno število avtomobilov, s čimer pripomore k bolj pretočnemu prometu in s tem k manjšemu onesnaževanju zraka. Ena od raziskav je pokazala, da že avtobus z le sedmimi potniki bolj učinkovito izrablja gorivo kot povprečno vozilo z enim potnikom. Z uporabo avtobusa boš tudi zmanjšal svoj ogljični odtis.

Ker zaenkrat še nimamo rednih linij na katerega od bližnjih planetov, se potrudimo trenutnega ohraniti tudi za zanamce.

 

Spletni nakup vozovnice

Si tudi ti eden tistih, ki najraje nakupuje po spletu? Zdaj lahko tudi avtobusno vozovnico kupiš po spletu – kjerkoli in kadarkoli. Nič več skrbi, če imaš dovolj gotovine, brskanja po žepih ali iskanja bankomata, da boš lahko vozovnico kupil pri vozniku.

kupi vozovnico

 

Trenutno je mogoče po spletu kupiti vozovnico le za Nomagove hitre linije, po 1. 8. pa boš lahko kupil tudi vozovnice drugih ponudnikov.

shutterstock man and woman on a bus laptop

Kakšni pa so vozni redi?

Vabimo te, da vozni red hitrih linij preveriš s klikom na spodnji gumb.

klikni in preveri vozne rede

 

To so seveda le začetni urniki, s katerimi si hitre linije šele utirajo pot. Tudi mi si želimo še več takih hitrih linij, ki bodo olajšale vsakodnevno pot na delo.

Če želiš biti na delu, kot bi mignil, daj priložnost avtobusu. S hitro linijo, ki te brez postanka odpelje v Ljubljano, bo izkušnja veliko bolj prijetna, kot si morda predstavljaš na prvi pogled. Prepričani smo, da boš tudi ti vzljubil vožnjo z avtobusom, saj je javni prevoz vse bolj prijazen potnikom. 🙂