Vodniki

Vodnik po Srednji Ameriki in Karibih za plitek žep

datum objave | 12. maj 2021
15721

Karibi so sinonim za luksuzne počitnice, peščene plaže, kokosove palme, toplo, turkizno morje in najprijaznejše ljudi, kar jih lahko srečaš (no, tudi mi bi bili zelooo prijazni, če bi živeli na Karibih :)).

Morda misliš, da tvoj proračun ni dovolj velik za razkošje v stilu petih zvezdic in da potovanje na Karibe ni zate, vendar se najdejo možnosti tudi za bolj “ekonomično” potovanje – pravzaprav kar nekaj njih.

Kako doživeti Srednjo Ameriko in Karibe kot pravi popotnik? Ko poskušam opredeliti besedo popotnik, ne mislim samo na nekoga, ki potuje z omejenimi sredstvi, ampak tudi na vse tiste, ki se želijo potopiti v kulturo, zgodovino in lokalne običaje države, v kateri se nahajajo. Popotnik je zame vsak, ki si želi potovati in raziskovati številne vidike življenja na območju, kjer se nahaja, in ne le poležavati na plažah in se nastavljati soncu (seveda pa je tudi to obvezni delček vsakega potovanja, da ne bo pomote!).

Torej, tukaj je 5 lokacij v Srednji Ameriki in na Karibih, kjer lahko doživiš najboljše obeh opisanih strani.

KOSTARIKA

Da bi resnično doživel Karibe s “študentskim” proračunom, se raje kot na otoke, ki na splošno veljajo za dražjo destinacijo, odpravi v Srednjo Ameriko. Plaže so manj obljudene (in, roko na srce, tudi lepše), več pa nudijo tudi v smislu zgodovine, kulture in raznolikosti pokrajine.

Ne zamudi: Narodni park Tortuguero. Tropski raj, ki je dom številnih ptic in živali (moji heroji so lenivci 🙂 ) ter zatočišče za gnezdenje mnogih vrst želv. Če si želiš nekoliko pospešiti srčni utrip, jo mahni na polet (zipline) med krošnjami dreves in kajaking.

Potovanje Kostarika

od 1.657

Odpotuj v Kostariko

Država Kostarika
Trajanje 14 dni
Stil potovanja National Geographic
Starostna omejitev 12+

KUBA

Edinstvena destinacija, ki se je zaradi svoje stroge komunistične kulture v zadnjih petdesetih letih le malo spremenila – ko se sprehajaš po vijugastih ulicah glavnega mesta Havane in občuduješ brezhibno ohranjene klasične avtomobile, imaš dejansko občutek, da se je čas ustavil nekje sredi prejšnjega stoletja. Kuba te bo pritegnila s svojimi čudovitimi plažami, nizkimi cenami in neverjetno hrano, ki jo Kubi zavidajo tudi bolj razviti okoliški otoki.

Ne zamudi: Playas del Este. Plaža blizu Havane je priljubljena tako pri domačinih kot pri turistih, kar pomeni, da lahko prenočiš v ugodnih posadas (hotelih) glavnega mesta in se odpraviš na plažo, kadar koli ti srce poželi.

ugodno na kubo

Potovanje Kuba

od 1.830

Razišči Kubo

Država Kuba
Trajanje 15 dni
Stil potovanja Klasičen
Starostna omejitev 15 +

JAMAJKA

Treking skozi bujne zelene divjine, spoznavanje resničnih rastafarijcev, obisk plantaže kave, ogled muzeja Boba Marleyja in sproščanje na neokrnjenih peščenih plažah – vse to je Jamajka!

Ne zamudi: Treasure Beach. Raj, vendar ne tak, kot si ga predstavljaš. Tukaj ne najdeš hotelov, mladoporočencev ali glasnih nočnih klubov, ampak le prostrano plažo, nekaj visečih mrež in neverjetne sončne zahode.

jamajka

MEHIKA

Ko omenimo Mehiko, si večina ljudi predstavlja ogromne hotelske komplekse Cancuna z bazeni (čeprav je kristalno čisto morje le lučaj stran), Coco Bongo in divje žurerske zabave ameriškega spring breaka.

Vendar pa država ponuja še veliko več čudovitega vsakomur, ki je pripravljen zapustiti turistične predele: ruševine Majev, domača tekila, mehiške rokoborbe in, seveda, neokrnjene tropske plaže. Mehika izven turističnih kompleksov ponuja tisti pravi karibski občutek in še več za veliko manj denarja.

Ne zamudi: Tulum. Majhno mestece na karibski obali, ki je prežeto z majevsko zgodovino, je popolna destinacija za počitek.

Potovanje Mehika

od 1.529

Počitnice v Mehiki

Država Mehika
Trajanje 14 dni
Stil potovanja Klasičen
Starostna omejitev od 18 do 39

PANAMA

Država, ki leži na samem jugu Srednje Amerike na neprehodni meji s Kolumbijo, najverjetneje ni prva destinacija, na katero bi pomislil, ko načrtuješ potovanje na Karibe. Na ta seznam jo uvrščamo prav zaradi tega.

Panama je izredno poceni destinacija za potovanja in vsa njena vzhodna stran meji na Karibsko morje ter je polna rajskih tropskih plaž. Panamski prekop velja za eno izmed sodobnih čudes sveta, Boca del Toro pa s svojimi številnimi otoki ponuja neskončne možnosti za opazovanje karibske flore in faune.

Ne zamudi: Boca del Drago na Isla Colon. Idilične (in ne preveč obljudene) plaže nudijo prvovrstno izkušnjo poležavanja, obenem pa se ponašajo tudi z relativno velikim izborom lokalov, restavracij ter ugodnih namestitev. We like! 🙂

panama

Že premišljuješ, kdaj si boš rezerviral teden ali dva na koledarju za popoln karibski dopust? Mi smo tu, da ti pomagamo! Pokliči nas na 080 47 42 ali pošlji povpraševanje, mi pa bomo uredili vse ostalo.

Oddaj povpraševanje