Vodniki

Z avtodomom po Novi Zelandiji: 7 lokacij, ki jih ne smeš zgrešiti

datum objave | 23. avgust 2019
5340

Ko se pripravljaš na potovanje in organiziraš pot, bi najraje obiskal kar čisto vse. Vendar pa seveda to ni možno v tako kratkem času, kot navadno trajajo potovanja. Zato smo izbrali 7 svojih najljubših in najbolj zanimivih lokacij, ki jih enostavno moraš videti, če se odpravljaš na Novo Zelandijo.

1. Blue Lakes, Rotorua

Nova Zelandija

Blue Lakes ali modra jezera na severnem otoku so le slabih 10 minut vožnje oddaljena od centra mesteca Rotorua. Zamenjaj avtodom za kolo in kolesari do jezera.

2. Paradise Valley, Glenorchy

Nova Zelandija

Približno 46 kilometrov vožnje od Queenstowna se nahaja dolina Glenorchy. Tako lepa, kot bi bila naslikana. Pričakuješ lahko čudovito pokrajino, kjer se v eno zlivajo gore in turkizna jezera.

3. Pauanui, Coromandel

Nova Zelandija

Coromandel najdeš nedaleč od skrajnega severa Nove Zelandije, najbolje pa ga je raziskovati kar peš. Zato tukaj parkiraj avtodom in se sprehodi po okoliških poteh ter uživaj v svežem in čistem zraku.

4. Langs Beach, Northland

Mirna in čudovita plaža, ki se nahaja približno 115 kilometrov severno od Aucklanda. Tukaj izkoristi čas za plavanje, ribarjenje in potapljanje v hladnem, čistem modrem oceanu.

5. Lake Tekapo

Nova Zelandija

Tole je kraj, kjer boš posnel najboljšo možno fotografijo. Je ena izmed lepših točk Nove Zelandije, zato je nikakor ne smeš izpustiti s svojega seznama.

6. Waihi Beach in Mount Maunganui

Waihi je majhno zgodovinsko obalno mestece, znano po zlatokopih.

Nova Zelandija

7. Wanaka Lake

Nova Zelandija

Gre za mirno točko na poti do živahnega Queenstowna. Wanaka Lake je odličen kraj za tiste, ki si želite malce sprostitve. Seveda pa ni le kraj za počitek, lahko se odpraviš na pohod ali s kolesom okoli jezera.

Si vedel, da lahko avtodom rezerviraš v naši agenciji?

Naroči se na posvet z agentom!

Če se odpravljaš na Novo Zelandijo, te vabimo v našo agencijo, kjer ti bomo z veseljem svetovali, poiskali ugodne letalske povezave, prenočišča, poleg tega pa lahko pri nas rezerviraš tudi organizirana potovanja v manjši skupini z lokalnim vodičem. Trenutno imamo na voljo res ugodne letalske karte do Aucklanda in Christchurch – že od 663 €!

Rezerviraj ugodno letalsko karto

 

Te zanima tudi delo na Novi Zelandiji?

Preveri programe in pogoje za prijavo – nove vize bodo razdeljene spomladi 2020.