NajNajNaj

Za poročno potovanje izberi Maldive

datum objave | 12. junij 2019
3838

Maldivi so raj na zemlji. Ta niz koralnih otokov z nebeško modrim morjem, vedno visokimi temperaturami in nizko količino padavin ter bungalovi nad vodo je postal sinonim za popolno poročno potovanje.

Maldivi - poročno potovanje

Glavni otok in glavno mesto z istim imenom je Male, ki so ga ustanovili portugalski trgovci v 16. stoletju. Čeprav lahko ta otok veliko ponudi svojim gostom, so turisti pogosto raje na bolj osamljenih otokih. Na tako imenovanih resort-otokih je niz luksuznih hotelov in njihova ponudba je prilagojena tujcem, kar pomeni, da je na njih dostopen tudi alkohol. Na drugih lokalnih otokih, ki tudi ponujajo prenočišča, pa turizem poteka bolj »po domače«. Razlika v cenah med temi otoki je ogromna. Cene nočitve na resort-otokih lahko dosežejo tudi 3000 dolarjev, na lokalnih otokih pa so cene veliko nižje.

Maafushi je primer lokalnega otoka, na katerem je turizem dovoljen šele od leta 2008, prvi hotel pa je bil odprt šele leta 2009. Nahaja se 45 minut vožnje s hitro ladjo od letališča Male in je izvrstna destinacija za vajino poročno potovanje. Otok je tako majhen, da lahko celega obhodita v 20 minutah, na njem pa lahko najdeta vse: čudovite peščene plaže, kavarne z dobro kavo, restavracije in trgovine. Poleg tega so na voljo tudi različne dejavnosti, kot so vodni skuterji ali parasailing.

maldivi - porocno potovanje 5

Otok je razdeljen na turistični del s hoteli in bikini plažo ter stanovanjski del z lokalno plažo.

Maldivi so stroga muslimanska država, kar pomeni, da je sončenje v bikiniju prepovedano povsod, razen na turistični bikini plaži. Ker alkohol na otoku ni dovoljen, sta pred otokom zasidrani dve ladji, na katerih lahko popijeta pivo ali koktajl.

Maafushi ima štiri glavne plaže, hotel Arena Beach pa ima lastno plažo, zato je ta hotel s štirimi zvezdicami odlična izbira za uživanje v luksuzu za manj denarja. Ima strešno teraso, s katere je mogoče uživati v sončnem zahodu, odlično hrano in sobe z vso opremo. Dodaten plus je to, da imajo lastno ladjo, ki vaju zapelje do letališča.

Če pa želita prenočiti v vili na plaži ali v bungalovih nad vodo, je Paradise Island najboljše, kar lahko dobita za nizko ceno. Luksuzne sobe so orientirane tako, da doživita prelep sončni vzhod ali zahod, obkrožene so z belim peskom ali pa turkiznim morjem, v katerega lahko zjutraj skočita in se zbudita. Sobe imajo klimatsko napravo in mini bar.

Uživala bosta v miru v dvoje, koralnih grebenih in pisanih ribah ter izvrstni ponudbi restavracij in izletov.

 

Hrana in pijača

Na lokalnih otokih ni alkohola. Uživajta v sveže iztisnjenih sokovih tropskega sadja, še posebej v svežem kokosu.

Hrana temelji na ulovu iz morja, kokosu in čilijih, zato naj vaju ne preseneti suši za zajtrk. Za zajtrk vseeno najpogosteje postrežejo Mas Huni – to je posoda, polna tune, kokosa in čilija, ki jih zavijeta v svežo lepinjo chapati. Obvezno poskusita tudi maldivijsko čokolado — mešanico kokosa, sladkorja in jasmina.

45 maldivi shutterstock 1076910233

Internet

Internet je na voljo v vseh hotelih. Da ne bi preveč porabila za prenos podatkov, vama predlagamo nakup lokalne SIM kartice, ki stane 3 dolarje. Napolnita jo s 15 evri ter uživajta v internetu tudi zunaj nastanitve. Čeprav vama ne bi škodilo, če bi se malo sprostila in pozabila na preostanek sveta.

 

Izleti

Najceneje bo, če izlete rezervirata neposredno v hotelu. Rezervacije vama ni treba nujno opraviti v hotelu, kjer prebivata. Malo se sprehodita in se pozanimajta, kakšne možnosti imata na voljo. Za isto ceno bosta drugje poleg izleta morda dobila še kosilo ali vodo.  Poldnevno snorklanje stane 50 dolarjev na osebo. Če se želita potapljati, bosta za dva spusta plačala 100 dolarjev. Za island hopping oziroma skakanje z otoka na otok bosta plačala 50 dolarjev po osebi, 25 dolarjev pa vama bodo zaračunali prevoz z ladjo do peščenega nanosa.

maldives turtle

Pravila obnašanja na Maldivih

Maldivi so muslimanska država, v kateri velja šeriatsko pravo, kar pomeni, da so vsi prebivalci obvezno muslimani. Ob vstopu v državo morata podpisati izjavo, da vanjo ne vnašata vsebin, ki niso v skladu z islamom, kar vključuje sveto pismo, svinjino in alkohol.

Kar se tiče oblačenja, pa imajo moški in ženske predpisan dress code: ramena in boki morajo biti ves čas prekriti, celo na plaži. Tkanine ne smejo biti prosojne. Moški ne smejo hoditi goli do pasu in ne smejo nositi kratkih kopalk, ženske pa ne smejo nositi bikinija ali kopalk. Seveda je v letoviščih vse dovoljeno, na lokalnih otokih pa so posebne plaže za turiste, ki so običajno označene kot bikini beach. Sončenje zgoraj brez je strogo prepovedano.

 

To je le izsek iz našega spletnega kataloga poročnih potovanj, kjer s tabo delimo še druge čudovite destinacije, kamor se lahko odpraviš na medene tedne  – od rajskih Sejšelov in živahne Kube do avanturistične Namibije. Brezplačno si ga prenesi in dobi vpogled še v druge sanjske destinacije. Če pa so te zamikali ravno čudoviti Maldivi, si oglej našo ponudbo ter pokliči  080 47 42 ali se oglasi v eni izmed poslovalnic Nomago Travel.

PRENESI BREZPLAČNI KATALOG