Vodniki

Zabaviščni park – svoboda na dosegu roke   

datum objave | 27. junij 2019
1184

Vlakec smrti se počasi začne vzpenjati. Preveriš, ali si zares dobro in pravilno pripet. Ljudje pod tabo počasi postanejo kot mravljice. Napetost in vznemirjenje se stopnjujeta in vrh dosežeta, ko pred sabo ne vidiš več vlakčevih tirnic. Veš, da je do odštekanega spusta le še nekaj sekund. Srce ti razbija. Vlakec za trenutek zastane, nato pa se z veliko hitrostjo požene v dolino.

Mirabilandija - zabaviščni park 3

Eksplozija čustev. Vznemirjenje, vzhičenost, strah, užitek, veselje, olajšanje, sreča. Vstopnici za zabaviščni park bi lahko rekli kar dovolilnica za svobodo. Kje drugje še lahko kričiš tako naglas, kot zmoreš, kriliš z rokami in se smejiš, dokler te od širokega nasmeška ne začnejo boleti lica, od nenehnega hihitanja pa trebušne mišice?

Morda se zdi, da so zabaviščni parki izum sodobnosti, a na prvih vlakcih smrti so se ljudje iz višjih družbenih razredov zabavali že v 18. stoletju. Najstarejši vlakec smrti, ki ni bil prav preveč podoben tistim, ki jih poznamo danes, je obratoval v Rusiji. Šlo je za atrakcijo, postavljeno na snegu, prekrito z ledom in podprto z lesenimi stebri, po progi so se običajno spuščali kar s sanmi. Čisto na začetku 20. stoletja so konstrukcije postale podobnejše današnjim. V Pensilvaniji so takrat zgradili najstarejši leseni vlakec smrti, imenovan Leap-The-Dips, ki obratuje še danes.

 

Zakaj moraš torej zabaviščni park obiskati tudi ti?

1. Ker dogodivščino občutiš z vsem telesom

Saj si že slišal tisto o zdravem duhu v zdravem telesu in zagotovo veš, da se z vsakodnevnimi napori bolje spopadaš, če se gibaš in svoje telo vsake toliko časa malo pretreseš. Vstani, poskoči in zakrili z rokami. Takoj se počutiš bolje.

Legoland - zabaviščni park 2

2. Ker pozabiš na vse ostalo

Svoje težave, s katerimi se srečujemo vsak dan, pogosto preveč podrobno analiziramo in o njih čisto preveč razmišljamo. Vsi kreativci, ki pišejo knjige, pesmi ali ustvarjajo filme, pravijo, da se je treba od dela včasih umakniti. Če o problemu nekaj časa ne razmišljaš, lahko kasneje nanj pogledaš z drugega zornega kot in s spočito glavo. Poskusi, rešitev se bo pokazala kar sama.

3. Ker se razen če si smučarski skakalec občutki ne morejo primerjati z ničemer drugim

Športi, ob katerih lahko izkusiš takšno stopnjo evforije, so lahko precej nevarni, dragi in zahtevajo kar nekaj spretnosti. Adrenalinski in zabaviščni parki pa so varni, dostopnejši in na ravni občutkov dosežejo enak učinek.

Zabaviscni parki - mirabilandija

4. Ker se za vsakogar najde nekaj

Nisi adrenalinski navdušenec in te divje vožnje prav nič ne mikajo? Brez skrbi, zabaviščni parki so polni raznolikih aktivnosti, ob katerih ti zagotovo ne bo dolgčas. Ne zamudi nepozabnega druženja s prijatelji zaradi kančka strahu. Morda te vožnja zamika, če pa boš vseeno želel ostati trdno na tleh, italijanska Mirabilandija ponuja tudi predstave, tobogane, svet dinozavrov in tematski del, kjer boš imel občutek, da se pelješ po slavni ameriški cesti Route 66; Gardaland, v bližini katerega je največje italijansko jezero – Gardsko jezero, pa virtualne čarovnije, 4D doživetja, tri tematska mesta, arabski svet, egipčanske mumije, gusarsko ladjo in ameriški divji zahod. Če adrenalinske dogodivščine res, res, res niso po tvojem okusu, je prava izbira zagotovo Legoland v Nemčiji, kjer skulpture v parku sestavlja več kot 56 milijonov lego kock, potopiš pa se lahko v Atlantido, obiščeš deželo nindž, vitezov ali mumij.

Zabaviščni park - Legoland

5. Ker okusiš svobodo

Kako lepo je, ko se lahko popolnoma sprostiš, ne da bi bil deležen začudenih pogledov. Zakaj misliš, da so smejalne terapije tako sproščujoče? Ker lahko tam počneš nekaj, česar si v vsakdanjih situacijah ne moreš privoščiti. Dovoli si, da ti popustijo zavore in ob tem okusi svobodo.

 

Je tudi tebe zamikal izlet v katerega od zabaviščnih parkov? Oglasi se v eni od poslovalnic Nomago Travel ali zavrti brezplačno telefonsko številko 080 47 72.