Vodniki

Zakaj bi moral odpotovati na Kubo

datum objave | 22. februar 2018
14391

Sanjarimo o poletju, a ker ga pri nas še kar lep čas ne bo, ga je treba poiskati kje drugje na zemljevidu. Kaj praviš na Kubo?

Poglej si še ostalih 11 razlogov, zakaj moraš obiskati to zanimivo deželo.

Kuba

1. LA CABAÑA FORTRESS

Podnevi se iz trdnjave razprostira čudovit razgled na Havano, ponoči pa se tukaj odvijajo ceremonije z ognjemeti, ki se razkošno razprostirajo nad pristaniščem.

Kuba

2. FESTIVALI

Kuba velja za deželo praznovanj. Od tekmovanja v razkošnosti ognjemetov v Remediosu pa do festivala cigar v Havani – na Kubi se vedno nekje odvija kakšna zabava oziroma festival.

3. ERNEST HEMINGWAY

Hemingway je imel Kubo zelo rad. Lahko se podaš po njegovih stopinjah in obiščeš njegove najljubše kraje, kot je na primer La Floridita – historični bar ali pa Finca Vigía, ki je kar 20 let predstavljala njegov dom.

Kuba

4. TOVARNA CIGAR PARTAGAS

Le kdo ne pozna kubanske cigare. Veljajo za najboljše med cigarami in to tudi so. V Havani se nahaja dobro poznana tovarna cigar, Partagas, katero si lahko tudi ogledaš in spoznaš čar procesa ročnega zvijanja cigar.

5. PLAŽE

Največji otok na Kubi se lahko pohvali s številnimi čudovitimi plažami z belo mivko, palmami in glamuroznimi resorti (tale na sliki namreč ni eden izmed njih :)).

Kuba plaža

6. CIENFUEGOS

Francoska kolonija Cienfuegos je čudovito in lepo urejeno mestece. Tukaj lahko spoznaš drugo plat kubanske zgodovine, ki se kaže v čudoviti pariški neoklasični arhitekturi.

7. CHE GUEVARA

Ogromen bronast spomenik kubanskemu kontroverznemu heroju je odličen kraj, kjer lahko izveš več o revolucionarni zgodovini te dežele.

8. BELI RUM

Zagotovo si že kdaj slišal za beli rum, ki se imenuje Havana. Morda ti je bolj poznana mešanica Havana-Cola ali mojito? Gre za nacionalno pijačo Kube, ki je tukaj tudi zelo poceni. Povsod – v trgovinah, hotelih in barih je na voljo najbolj prepoznavna znamka belega ruma Havana Club, osvežujoč mojito, ki ga delajo iz nje, pa lahko naročiš v vsakem lokalu.

Kuba Havana Club Mojito

9. TRINIDAD

Trinidad je pogosto imenovan kot kubanski muzej, saj se tu nahaja veliko obnovljenih kolonialnih dvorcev, urejenih trgov in neoklasičnih palač. Vzdolž tlakovanih uličic si lahko ogledaš čudovito arhitekturo mnogih stoletij.

Kuba, arhitektura

10. KUBANSKA GLASBA

Kubanci se radi zibljejo v ritmih rumbe, mambe in chachacha-ja. Živo glasbo lahko slišiš povsod, tako v Havana-jazz klubih kot na trgih, plažah ali zaspanih vasicah.

Kuba, kubanska glasba

11. BREZČASNI AVTOMOBILI

Kubanske ulice so pravi razstavni salon oldtimerjev, ki dodajo pravi čar in prikličejo nazaj zgodovino ter spomine.

Smo te prepričali? Potem nas pokliči na 080 47 42 ali se oglasi v poslovalnici na Ajdovščini v Ljubljani, kjer ti bodo naši agenti pomagali do ugodnih letalskih kart za Kubo! Če pa se želiš odpraviti na 15-dnevno raziskovanje te čudovite dežele v mednarodni skupini popotnikov,pa preveri še našo popotniško avanturo!

Oddaj povpraševanje