Nomago nasveti

Zakaj so Filipini točno tisto, kar si želita za popolne medene tedne?

datum objave | 24. oktober 2018
6379

Prstana sta kupljena, vabila natisnjena, sedežni red ne bo povzročil 3. svetovne vojne … Hm, najbrž je zdaj čas, da razmislita o poročnem potovanju. Če si medenih tednov ne moreta predstavljati brez popolne plaže, že vesta, da je možnosti nešteto – svet je pač ogromen, prekriva pa ga precej oceanov ter peska. Kako se torej odločiti? Cena, dostopnost, čas potovanja in različna tveganja vsekakor vplivajo na izbor. In seveda je treba upoštevati še oh! faktor.

In faktor oh! je na Filipinih res visok. Filipini so res nekoliko odročni, vendar pa je ta zbirka tisočev otokov (in to mislimo zares dobesedno: več kot 7000 jih je) ena najbolj romantičnih lokacij, ki si jih lahko predstavljata.

Nekaj novega …

Mogoče res ne poznata nikogar, ki je tja že potoval, in čeprav to pomeni, da ne moreta nikogar prositi za nasvet o potovanju (no, lahko se obrneta na nas 😉 ), bo prav zato potovanje še bolj vznemirljivo. Pustolovsko odkrivanje nečesa novega – resda med bivanjem v vili in z vsem udobjem, ki si ga lahko predstavljata – ima prav poseben čar. Na vaju čakajo raznolika pokrajina, neverjetna narava in – nezanemarljivo – odlična hrana.

Naj vaju oddaljenost ne odvrne od obiska, saj so letalske povezave do Manile in nato na katerega od naslednjih otokov odlične (tudi pri tem vama z veseljem pomagamo). Priporočamo, da si že v Manili privoščita nekaj luksuza in kakšen dan preživita ob bazenu v katerem od odličnih hotelov.

… in nekaj starega

Oglejta si Intramuros, najstarejši del Manile (priporočamo voden ogled), da bodo filipinska zgodovina, španski vpliv in vladavina bolj razumljivi. Seveda se na ogled odpravita na jeepneyu. 😉

Oglejta si tudi katerega od muzejev v Manili – muzej Pambata je namenjen otrokom in otrokom po srcu, zato lahko vse eksponate preizkusita, Bahay Tsinoy pa predstavlja filipinsko-kitajsko zgodovino.

Nekaj srebrnih kovancev v čevlju …

Ali pa kakšen filipinski peso v žepu: Manila je znana po izjemnih priložnostih za nakupe, seveda pa si lahko privoščita razvajanje v kateri od manilskih restavracij, se odpravita na koktejl v enega od manilskih barov in se sprehodita po umetnostnih galerijah.

Nekaj (zeleno)modrega …

In že smo pri odhodu na plažo, zaradi katere sploh sta na Filipinih! Iz Manile se zlahka odpravita na enega od mnogih otokov, za lažji izbor pa jih bomo nekaj izpostavili.

Na Boholu si lahko poleg izjemne obale in koralnih grebenov ogledata tudi slikovite Čokoladne griče – več kot tisoč prelepih gričev, ki so v sušnem obdobju čokoladne barve, v deževnem pa ozelenijo. Tu je tudi zavetišče za filipinske nartničarje, prikupne, a zelo ogrožene živali z ogromnimi očmi.

Najbolj znane prizore popolnih plaž in turkiznega morja lahko najdeta na Cebuju in Boracayu, ki sta znana tudi po svojem nočnem življenju.

Vse bolj priljubljena je tudi provinca Palawan, ki jo sestavlja otok Palawan ter drugi manjši otoki, kot recimo Coron (ki je zaenkrat nekoliko manj priljubljen med turisti in zato še posebej vreden obiska). Plaže na tem otočju so bile pred časom uvrščene na seznam najlepših plaž, zato se pripravita, da vaju bo pogled na turkizno morje, peščene sipine in palme presunil. Coron, ki ga obdaja morje neverjetnih barv, raziščita na čolnu, če se ukvarjata s potapljanjem, pa je potop v tem območju obvezen (potopljene ladje iz 2. svetovne vojne, redke ribe, ogromne školjke, različne vrste morskih psov, mant in morskih želv obkrožajo otok).

Nekaj izposojenega …

Morda si izposodita kovček, turistični vodnik ali avto – nekaj izposojenega preprosto morata imeti na poročnem potovanju 😉

Organizacija poroke je lahko stresna, zato naj bodo medeni tedni res povsem brezskrbni – sporočita nam svoje želje in potrudili se bomo, da bo poročno potovanje nepozabno. In če so Filipini vajina izbrana destinacija, imata sedaj zares srečo, saj imamo ravno v teh dneh akcijo – in sicer vaju tja popeljemo že za 479 EUR. Pokličita nas na 080 47 42 ali nas obiščita v naši poslovalnici, da vama uredimo nepozabno poročno potovanje! <3

Oddaj povpraševanje