NajNajNaj

Zakaj so poletni kampi za otroke več kot samo počitnice

datum objave | 23. junij 2020
213

Tkanje prijateljstev, spoznavanje novega okolja, razvijanje obstoječih in pridobivanje novih sposobnosti, zabava in učenje za življenje. Vse to je tisto, kar si v otrokovo odraščanje v ravno pravi meri želi vnesti vsak starš. To združujejo poletni kampi za otroke, ki so več kot zgolj počitnice. Si želite, da vaši otroci poleti ustvarijo nepozabne spomine, hkrati pa so aktivni in se naučijo česa novega? Camp California, prvi mednarodni kamp v Evropi v ameriškem stilu, je popolna izbira, saj zabavo združuje z raznovrstnimi aktivnostmi, ki otroke opremijo z neprecenljivim znanjem, ki ga v učbenikih ni moč najti.

Najboljši učitelji so izkušnje

Pomembno je, da otroci znanje, ki ga pridobivajo v šoli, dopolnijo s spretnostmi, ki jim bodo v vsakdanjem življenju prišle prav, a se jih ne morejo naučiti v šolskih klopeh. In tovrstnega znanja jih najbolje naučijo izkušnje.

Za številne otroke šola pomeni neke vrste pritisk. Da morajo nekaj doseči. Da imajo za reševanje testa ali oddajo domače naloge omejen čas. Da se morajo nečesa učiti v tempu, ki jim ga narekuje nekdo drug. Nekateri otroci se v takšnem sistemu dobro znajdejo, druge omejuje. Nekaj težav imajo predvsem kreativci, za katere je poletni kamp pravi kraj, saj tam lahko končno zadihajo in ustvarjajo brez omejitev. To jim omogočajo nelinearni pristopi k učenju, ki jih uporabljajo v otroških kampih.

V Camp California se lahko otroci preizkusijo v številnih zvrsteh umetnosti, plesu, petju in igranju instrumentov ter tudi v fotografiji in novinarstvu, saj ima kamp tudi svoj dnevni časopis – Camp California News.

nomago travel camp adventure neuburg 2

Nove spretnosti, prilagodljivost in fleksibilnost

Mislite, da vaš otrok v sebi nima niti kančka avanturističnega duha? Naj poletje preživi v kampu in morda boste presenečeni! Za otroke je to namreč krasna priložnost, da se preizkušajo v različnih aktivnostih. V novem športu, namizni igri, jeziku, plesu, fotografiranju in še marsičem. Saj veste – da ugotoviš, ali si v nečem dober, se moraš v tem seveda preizkusiti! V kampu lahko otroci izbirajo med najrazličnejšimi aktivnostmi in najdejo tisto, ki jih zares veseli. S tem ko stopijo iz cone udobja, se novih stvari učijo brez predsodkov, v okolju, kjer novosti spoznavajo skupaj z drugimi vrstniki. Več različnih dejavnosti preizkusijo, bolj prilagodljivi in fleksibilni bodo, kar jim bo v sodobnem, ves čas spreminjajočem se svetu zagotovo prišlo prav.

Nogomet, košarka, lokostrelstvo, sabljanje, vodni rokomet, kriket, jadranje, plavanje – v Camp California vašemu otroku ne bo zmanjkalo aktivnosti, v katerih se lahko preizkusi.

nomago travel camp california 2019 22

Usmerjanje, a hkrati proste roke

Vsak starš si želi, da bi bil njegov otrok samostojen. Bivanje v novem okolju, na katerega se je treba privaditi in kjer veljajo nekoliko drugačna pravila kot doma, soočanje z različnimi situacijami in spoznavanje novih prijateljev z različnih koncev sveta pripomore k temu, da se otroci v življenju bolje znajdejo.

V času odraščanja je treba otroke usmerjati, a jim tudi pustiti proste roke, da se ubiranja prave poti naučijo iz lastnih napak. Življenje je polno vzponov in padcev, zato je nujno, da otroci delajo tudi napake in se naučijo, kako se z njimi soočiti. Pomembno je, da so postavljeni v situacije, v katerih odločitve sprejemajo sami, saj tako ne postajajo samo samostojnejši, ampak tudi samozavestnejši!

nomago travel camp california 2019 4

Komuniciranje je spretnost prihodnosti

V poletnem kampu otroci živijo v skupnosti, kjer ima vključevanje vseh prednost pred tekmovanjem in je veliko prostora za izražanje posameznikovih posebnosti. Takšno okolje spodbuja sodelovanje, skupinsko delo in komunikacijo. Veliko aktivnosti je takšnih, da morajo otroci sodelovati za dosego določenega cilja, s čimer razvijajo skupinski duh.

Te spretnosti bodo otrokom prišle prav tudi, ko odrastejo, saj je veliko vrst dela vezanega na projekte, ki zahtevajo sodelovanje in usklajevanje mnenj.

Tisto, kar danes zares odpira vrata v svet, je znanje tujih jezikov. Če želite, da bi vaši otroci izpilili svojo angleščino, bo Camp California, ki ne nahaja v hrvaških Pakoštanah, kot naročen. Vaši otroci se namreč tam tako s sovrstniki kot tudi z učitelji sporazumevajo izključno v angleščini. Ko se bodo vrnili domov, bodo imeli angleščino v malem prstu!

camp california-kampi-za-otroke

Prijatelji za vedno

Tisto, kar je otrokom v kampu običajno najbolj všeč, je spoznavanje novih prijateljev. Povežejo jih izkušnje – skupaj so se odpravili na prvi pohod, prvič jahali konja ali se preizkusili v sabljanju. To so nepozabni spomini, otroška prijateljstva, stkana med poletnimi dogodivščinami, pa lahko prerastejo v prijateljstva, ki trajajo za vedno.

Z druženjem z otroki iz različnih dežel in kultur otroci spoznajo način življenja drugih ljudi, kar je pomembno, ker se ljudje na takšen način zavemo lastnega položaja v svetu in smo nanj zmožni pogledati skozi drugačne oči. Ker je svet postal velika globalna vas in je skorajda vsak kraj oddaljen največ en potovalni dan, je seveda krasno imeti prijatelje po vsem planetu! Nepozabna izkušnja, ki k temu pripomore, so zagotovo počitnice, preživete v Camp California v ameriškem stilu, vsako leto pa ga obiščejo otroci iz več kot 35 držav! Otrokom torej ponuja svet na dlani, čeprav jim za to ni treba odleteti na drug kontinent, ampak so le nekaj ur vožnje stran od doma.

nomago travel camp california 2019 40

Ne pozabite, počitnice so čas, ki se otrokom dodobra zasidra v spomin. Prav je, da ima otroška domišljija takrat prosto pot. To je namreč tisto najpomembnejše za ugotavljanje, kaj otroka zares zanima. Saj veste, kaj pravijo – šele takrat, ko imaš nekaj prostega časa, ki ni zapolnjen z nujnimi obveznostmi, spoznaš, kaj je tisto, kar te resnično veseli. Naj imajo za to čas tudi vaši otroci in tako razvijejo svoje potenciale. Spodbudite njihovo domišljijo in kreativnost, naj čas preživijo aktivno, v naravi in v družbi prijateljev z vsega sveta. Pokličite 080 47 72 ali se oglasi v poslovalnici Nomago Travel in svoje otroke še danes prijavite na najboljše poletje v Camp California.