Nomago nasveti

Zakaj so popotniki bolj privlačni?

datum objave | 06. maj 2020
3936

Saj veš, da so tisti, ki veliko potujejo, po navadi v središču pozornosti v družbi – in to upravičeno. Res je: zaradi potovanja postaneš pametnejši, bolj seksi in bolj zanimiv. In sploh ne govorimo o potemneli polti.

Zakaj si torej bolj privlačen, če potuješ?

1. Zgodbe

Na potovanjih pač zbiraš zgodbe in zgodbe so seksi. Seveda je pomembno, kakšne so te zgodbe in kako jih pripoveduješ, ampak že to, da jih sploh imaš na zalogi, je dovolj za začetek. Večina nas v družbi nima prav veliko povedati, kaj šele, da bi bile te zgodbe kaj res posebnega. Celo tisti, ki sami veliko potujejo, radi prisluhnejo zgodbam o daljnih deželah. Seveda se obisk nakupovalnega središča v sosednjem mestu (pa čeprav se strinjamo, da je to lahko v predprazničnem času naporen podvig) ne more kosati z vratolomnim vzponom na Eiger, vendar pa je vsaka še tako skromna popotniška zgodba vredna poslušanja – sploh če jo zabeliš z dobro mero humorja, pozitivne energije in morda nekaj pretiravanja 😉 – in seveda tako postaneš bolj privlačen.

2. Videz – 1. del

OK, zagorela polt (pri čemer ne pozabimo, kako zelo pomembno se je zaščititi pred škodljivimi vplivi sonca!) je sploh pozimi, ko je pri nas tako turobno vzdušje, gotovo privlačna. Ampak notranji žar srečnega, zdravega človeka, ki je bil pred kratkim na nepozabnem potovanju, kjer je videl in doživel neverjetne stvari, je še neskončno bolj privlačen.

3. Videz – 2. del

Obstaja kar nekaj ljudi, ki se jim zdijo brazgotine, pošepavanja in ostali dokazi fizičnih poškodb nenavadno privlačni, sploh če je do poškodbe prišlo v oddaljenih krajih in se je lepo zacelila. Seveda je s takšno poškodbo po navadi povezana kakšna zanimiva zgodba. In – saj smo že omenili – dobra zgodba je lahko strašno privlačna.

4. Dobrota

Ali zaradi potovanj postaneš boljši človek? Si bolj razgledan, bolj toleranten, bolj človeški? Ni nujno, res pa je, da je več možnosti, da te potovanje skozi nabrane izkušnje spremeni na bolje. In dobri ljudje so gotovo tudi bolj privlačni.

5. Zavist

Zavist ima lahko včasih (seveda pa ne vedno) močan vpliv na privlačnost. Nekateri si bodo ob poslušanju tvojih prigod s potovanj želeli, da bi ti bili podobni, drugi pa se bodo želeli družiti s tabo. Trik pa je seveda v tem, da najdeš pravo sorazmerje: ob omenjanju, kam vse si že potoval, lahko hkrati marsikoga privlačiš in druge odbiješ. Pomembno je, da poznaš svoje »občinstvo« in prilagodiš svojo pripoved. In če bodo nekateri poslušalci mnenja, da si postavljač, če začneš razlagati o svojem eksotičnem potovanju, bodo drugi navdušeni.

6. Jezik

Pozabi na znane afrodiziake – ni bolj prepričljivega pripomočka za zapeljevanje kot nekaj polomljenih fraz ali narobe naglašenih besed v tujem jeziku. 😉

7. Sprememba

Vsi prejšnji primeri veljajo predvsem, če si se pred kratkim vrnil s potovanja kot rahlo zagorel popotnik z vznemirljivimi zgodbami z eksotičnega otoka ter novim leskom v očeh. Seveda pa si vznemirljiv tudi, ko si nekje drugje – ne glede na to, kako pust si doma, te že sprememba okolja naredi bolj privlačnega. 😉 Daleč od doma si eksotičen in zato samodejno bolj privlačen.

8. Sanje

Še en razlog, zakaj tako radi poslušamo zgodbe o potovanjih, je upanje, da bomo nekoč lahko tudi sami odpotovali nekam daleč. Sanjarimo, da se lahko otresemo vezi, odpotujemo, se znova najdemo in prepustimo doživetjem. Seveda lahko in ko se vrnemo, bomo lahko pripovedovali neverjetne zgodbe, zaradi katerih bomo še bolj privlačni.

Si torej pripravljen postati neustavljivo privlačen? Sporoči nam, kam greš po svoje nove zgodbe, mi pa ti z veseljem pomagamo pripraviti nepozabno dogodivščino – obišči našo poslovalnico na Ajdovščini v Ljubljani ali pa nas pokliči na 080 47 42!

Oddaj povpraševanje