Tips&Tricks

Zakaj v Peru? Zato!

datum objave | 05. april 2017
6056

Naš planet skriva tisoče kotičkov, ki jih je vredno obiskati, a Peru po vseh kriterijih sodi v sam vrh. Izjemne kulturne in naravne znamenitosti burijo domišljijo že tisočletja in četudi tvoja noga še ni stopila na ta košček zemlje, ne skrbi. Počakal te bo. Lahko pa se odločiš in ga obiščeš še letos.

Prav gotovo so Peru najbolj zaznamovali Inki, katerih prisotnost boš na svojem popotovanju čutil skoraj na vsakem koraku. Naj bo to obisk muzeja, sprehod skozi uličice mest in vasi ali pa kar obisk znamenitega Machu Picchuja. In če boš imel čas in voljo brskati še malo globlje, boš kmalu odkril, da ruševine Inkov niso edini preživeli zametki starodavnih civilizacij. Na severu Peruja te namreč čaka mesto Chan Chan, na jugu pa jezero Titikaka in privlačno mestece Puno.

Peru pa so v prvi vrsti ljudje. Ljudje tukaj in danes. Prebivalci te južnoameriške države so znani kot pridni delavci, izredno vljudni, nasmejani in v vsakem trenutku pripravljeni prisluhniti tvojim zgodbam.

28 različnih podnebnih področij Peruju ne daje le naravne raznolikosti, temveč se odraža tudi v njegovi kulinariki. Mnogi gurmanske specialitete te države uvrščajo celo v sam vrh svetovne kulinarike.Lomo Saltado, Ceviche Mixto, Empanadas, Tiradito, Butifarra, in Chicharrón je le nekaj tradicionalnih jedi, v katerih lahko uživaš med obiskom te južnoameriške države.

O Peruju bi lahko še veliko napisali, vendar ti bomo raje predlagali 7-dnevno aktivno potovanje po stopinjah Inkov in te prepustili bogati in skrivnostni perujski zgodovini ter kulturi. A pohiti z rezervacijo potovanja, saj termini hitro poidejo!

Oddaj povpraševanje