Vodniki

Zapeljite se z enim najbolj slikovitih alpskih vlakov “Bernina Express”

datum objave | 09. junij 2023
1712

Poznate eno izmed najbolj slikovitih prog na svetu? Bernina Express, čudovita železniška povezava med Švico in Italijo, je prava poslastica za vse ljubitelje narave, spektakularnih razgledov in nepozabnih doživetij. V tem blogu bomo raziskali to čudežno železnico in vam predstavili razloge, zakaj bi morali skupaj z nami doživeti potovanje z Bernino Express.

Spektakularni razgledi

Potovanje z Bernina Express je kot vožnja skozi razglednico. Med potjo lahko občudujete  izjemne alpske vrhove, jezera, zasnežene doline in stoletna naselja. Tako znotraj vlaka kot tudi na prostem boste deležni nepozabnih razgledov, ki vas bodo pustili brez besed. Pogled na ledenik Morteratsch, ki se dviga nad železniško progo, je še posebno impresiven. Vlak ima posebna panoramska okna, ki vam omogoča nemoten pogled na okolico.

bernina express zelena okolica

Bernina Express je del UNESCO svetovne dediščine

Bernina Express je del UNESCO svetovne dediščine in s pravim razlogom. Inženirska mojstrovina, ki je bila zgrajena že leta 1910, ponuja izjemno tehnično in kulturno izkušnjo. Proga je s svojimi 196 mostovi in 55 tuneli edinstven dosežek, ki povezuje mesta Tirano, St. Moritz, Davos in Chur.

vlak bernina na viaduktu

Udobnost na vrhunski ravni

Bernina Express je znana po svoji vrhunski udobnosti. Vlaki so moderno opremljeni, imajo udobne sedeže in panoramska okna, ki omogočajo najboljši pogled na okolico. Vlak je dobro klimatiziran, kar zagotavlja prijetno potovanje v vseh letnih časih. Celotno izkušnjo dopolni še prijazno osebje na vlaku, ki poskrbi, da je vaše doživetje še bolj prijetno.

panoramska okna na bernina express

Eno najlepših panoramskih potovanj na svetu

Bernina Express poteka od Churaške doline v Švici do Tirana v Italiji. Med potjo se boste povzpeli na vrhunec višine 2.253 metrov na prelazu Bernina, kar je najvišja točka železniške proge v Evropi. Obvezni postanek je v slikovitem mestecu St. Moritz, znano po svojem alpskem šarmu in prestižu.

 

Še niste prepričani, če bi se nam pridružili? V nadaljevanju si lahko preberete, kaj vse še boste doživeli na tem edinstvenem izletu in to še preden se vkrcate na vlak.

 

Brescia – osvežujoča doza italijanskega šarma

To mesto vas bo osvojilo z edinstveno mešanico kulture, zgodovine in lokalnega vzdušja. Brescia je kot pravljica ujeta v času. Sprehodite se lahko po njenih ozkih ulčicah in občudujete impresivno arhitekturo ali pa čudovite freske v kapeli San Giuseppe. Če ste gurmani – pa se boste v Brescii počutili kot v raju. Brescia je znana po svojih sirih in vrhunskih vinih. Franciacorta, priznano vinogradniško območje, je prava paša za oči in brbončice.

brescia italija zgodovinski del mesta

Jezero Iseo – biser severne Italije

Sprehajali se bomo ob obali tega čudovitega jezera in uživali v osupljivih razgledih na slikovite vasi, vinograde in zelene hribčke. Posebnost jezera je otok Monte Isola, največji »jezerski« otok v Evropi. Tu lahko uživate v miru in tišini.

jezero isleo italija

Val Camonica – zgodovinsko bogastvo v naravi

Dolina Val Camonia je znana po svoji bogati zgodovini in umetnosti. Tu lahko odkrijete več kot 300 000 skalnih slik, ki jih je tu pustilo skrivnostno ljudstvo Kamunov in so del  Unescove kulturne dediščine.

val calmonica italija

Bernina Express je zagotovo nepozabno potovanje, ki bo ostalo z vami za vedno. Ne glede na to, ali ste ljubitelj narave, navdušen fotograf ali popotnik, boste občudovali to spektakularno železniško povezavo med Švico in Italijo.

Pridružite se nam, saj so čudoviti trenutki le en klik stran.

Oddaj povpraševanje ali pa si rezerviraj svoj sedež na Bernina Expressu.